Just Dance tarjoilee sambakarnevaaleja olohuoneisiin

Ubisoft on saanut Just Dance -peleillään lapset ja bilepelien ystävät tanssahtelemaan jo kohta kymmenen vuoden ajan. Uusin nimike ei tuo paljon uusia ominaisuuksia vaan keskittyy tiukasti kappalevalikoiman monipuolistamiseen sekä liikkeentunnistuksen parantamiseen. Maksullisen Just Dance Unlimited -palvelun merkitys nousee yhä kärkkäämmin esille ja se voi kääntää mahdolliset asiakkaat hedelmällisempien pelien suuntaan.

Sä kätes ojenna ja taakse taivuta

Just Dance -peleissä tarkoitus on matkia erilaisten kappaleiden tanssikoreografiaa mahdollisimman tarkasti. Television ruudulla näkyy tanssija hytkymässä kaikkiin mahdollisiin suuntiin, ja pelaajan pitää yrittää parhaansa pysyäkseen mukana. Onnistumista helpottamassa ovat pictoiksi kutsutut tikku-ukkomallikuvat oikeassa alareunassa. Aloittelijan on kuitenkin helpompi keskittyä ainoastaan tanssijahahmon seuraamiseen. Mallikuvat eivät näytä tarvittavan selkeästi miten lantion pyörittelyistä kuuluisi siirtyä moonwalkiin. Rytmipeli ei myöskään vie kaikkia pisteitä pois, vaikka tanssiliikkeet hieman epäonnistuisivat. Pieniä yskähdyksiä liikkeentunnistuksessa kuitenkin ilmenee, mutta niihin törmää erittäin harvoin. Just Dance 2019 sisältää lisäksi riisutumman Kids -pelitilan, jossa on enemmän lasten kappaleita sekä lapsille sopivia tansseja.

Online on valitettavasti tulevaisuus

Uusimman hyllymiskabareen keskittyessä tiukasti kappalevalikoimaan korostuu myös maksumuurin takana olevan Unlimited-palvelun läsnäolo. Varsinaisen pelin mukana tulee 40 kappaletta, ikivihreistä tämän hetken radiohitteihin. Esimerkkeinä mainittakoon Elton Johnin I'm Still Standing, Coronan Rhythm of the Night, Ariana Granden No Tears Left To Cry ja Camila Cabellon Havana. Jopa tuoreimman euroviisuvoittajan Netan Toy löytyy valikoimasta.

Kun nämä kappaleet on koluttu läpi, alkaa Just Dance Unlimited -jäsenyyden ostaminen houkuttaa. Kyseessä on maksua vastaan toimiva tilauspalvelu, jonka avulla saa yli 150 uutta kappaletta käyttöön. Unlimitedin voi ostaa päiväksi 2,99 euron hinnalla tai maksaa euron lisää kuukauden jäsenyydestä. Kolmen kuukauden ja vuoden jäsenyydet maksavat 9,99€ ja 24,99€. Palvelun hintahaarukka ei ole päätä huimaava, mutta jää pelaajan päätettäväksi, pitäisikö kuvetta kaivaa Netflixin ja Spotifyn lisäksi myös tähän suuntaan. Pelattavaa jäsenyyden mukana tulee roppakaupalla, sillä maksullisen kappalevalikoiman joukossa on koreografioita ja lauluja kaikista sarjan aikaisemmista peleistä.

Murroksen alla

Just Dance 2019 on ulkoasultaan muuttunut pelkistetympään suuntaan sekä painottaa ominaisuuksissaan kappalevalikoimaa ja valmiiksi luotuja soittolistoja. Tanssipelien ystävät varmasti nauttivat tästä lyhyissä pyrähdyksissä. Maksumuurin takana olevista tansseista kieltäytyminen vähentää pelin pitkäikäisyyttä, mikä voi johtaa pelikotelon unohtumisen kaapin hämärempään nurkkaan. Saa nähdä, nojautuuko seuraava tanssipläjäys täysin tilauspalvelunsa varaan vai haluaako Ubisoft olla kuluttajan kukkarolle hieman hellempi.

Kirjaudu kommentoidaksesi