Katupoliisin karu arki

Etsivä Jack Kellyllä ei mene hyvin. Mies lavastetaan syylliseksi murhaan ja alennetaan katupoliisiksi. Hänellä on kolme viikkoa aikaa selvittää tapaus ja löytää siihen liittyvät timantit. Samalla pitäisi tietysti hoitaa kiireisen korttelipoliisin virkaa.

Sakkoja sakkoja

Katupoliisin arki on kovin kiireistä. Pomo painostaa sakkokiintiöillä, ex-vaimo vaatii elatusapua, huumekauppa rehottaa, pikkutytön kissa on hukassa, mafia kiristää paikallisia yrittäjiä ja parhaimmillaan pitäisi revetä kolmeen paikkaan yhtä aikaa. Jokaiseen kutsuun ei yksinkertaisesti ehdi vastata, joten on tehtävä valintoja. Näillä valinnoilla on tietysti seurauksensa.

Kelly joutuu päivittäin tasapainoilemaan usean eri tahon välillä. Tunnollisesti työnsä tekemällä saa poliisivoimien sekä tavallisten kaduntallaajien arvostuksen. Kapuloita rattaisiin heittävät niin mafia kuin paikallinen katujengikin. Kaikkia ei voi miellyttää, joten on tehtävä vaikeita päätöksiä. Lahjuksia ja pikkuhommia puskee joka tuutista, mutta varovainen täytyy olla, sillä setelinippua tarjoava väärinpysäköijä saattaa nimittäin olla valepukuinen poliisi.

1980-luvun poliisisarjojen tyyli ihastuttaa, ja ronski huumori uppoaa, jos on upotakseen. Graafinen ilme puolestaan on saanut vaikutteensa Sierran legendaarisista Police Quest sekä Leisure Suit Larry -sarjoista. Äänipuolella kuullaan muutaman musiikkikappaleen lisäksi lähinnä liikenteen melua, mutta sekin viehättää omalla tavallaan. Point & Click -tyyppinen käyttöliittymä toimii erinomaisesti, ja kokonaisuus on varsin mainio.

Täysin virheittä Beat Cop ei kuitenkaan selviä. Toiminta toistaa hieman itseään, ja tehtävien toteutuksessa on pieniä ongelmia. Toimeksiantoon liittyviä kohteita ei aina näy ja osa tehtävistä menee näin ollen mönkään. Pahimmassa tapauksessa koko pääjuoni menee pilalle, mikä voi selvitä vasta, kun kolme viikkoa on täynnä.

Hieman alle kymmentuntinen läpipeluu pitää otteessaan koko ajan. Uudelleenpeluuarvoakin on jonkin verran useiden loppuvaihtoehtojen ansiosta, ja sakkolappujen kirjoittaminen tyydyttää jollain oudolla tavalla. Katupoliisin seikkailu tarjoaa mukavasti vastinetta rahoille.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi