Kaverin kanssa kelloja kääntämässä

Nykyajan kiireinen ihmisolento ei aina ehdi pelaamaan massiivisia, satoja tunteja kestäviä eepoksia. Onneksi tarjolla on kuitenkin useita lyhyempiäkin tuotoksia. Tanskalaisen Other Tales Interactiven Tick Tock: A Tale for Two on kahdestaan pelattava pieni ja sievä pulmailu, jonka läpi kahlaamiseen kuluu vain pari tuntia hektisestä elämästä.

Kuka voisi kellot seisauttaa

Vaikeasti seurattava pääjuoni ei tee kovin suurta vaikutusta ja se jääkin nopeasti aivopähkinöiden ratkonnan jalkoihin. Selvittääkseen mitä tapahtui tanskalaisille siskoksille, pelaajien täytyy yhdistellä kahdella eri ruudulla kulkevaa kertomusta, mikä tuntuu usein melkoisen hankalalta.

Tick Tock: A Tale for Two läpäistään duona kaverin kanssa: minkäänlaista yksinpeliä ei ole. Omien pelilaitteiden lisäksi molemmat tarvitsevat itse pelin sekä jonkinlaisen äänikommunikaatio-sovelluksen, kuten vaikkapa Discordin. Samassa tilassa oleskellessa erillistä ohjelmistoa ei tietenkään tarvita. Mielenkiintoinen konsepti on toteutettu hyvin ja se miellyttänee myös vähemmän pelaavia henkilöitä.

Ja ajan pysäyttää

Ongelmat selvitetään puhumalla ja vertailemalla omalla ruudulla näkemiään asioita kaverin vekottimen näkymään. Molempien eteen avautuu hyvin samankaltainen maisema, jossa esiintyy kuitenkin muutamia eroavaisuuksia. Juuri nämä poikkeavuudet ovat avain pulmien ratkaisemiseen. Vaikeustaso ei aivosoluja ylikuumenna, mutta jos kommunikaatio ontuu, nousee seinä vastaan melko pikaisesti.

Pari tuntia kestävä pulmailu tarjoaa uuden ja jännittävän tavan viettää laatuaikaa ystävän kanssa. Mitään erityisen huonoa seikkailussa ei ole, tosin joitakin saattaa harmittaa sen lyhyys. Kokemus ei ehkä maailmaa mullista, mutta pikainen pyrähdys hämyisän kauniissa metsämaisemassa jättää jälkeensä positiivisen fiiliksen.

Kirjaudu kommentoidaksesi