Kerro mulle kertomattomat tarinasi

Kriitikoilta kiitettäviä arvosanoja kerännyt episodinen kauhupulmailu Stories Untold julkaistiin PC:lle helmikuussa 2017. Muutama vuosi myöhemmin 80-luku raivasi tiensä myös Nintendo Switchille, ja konsolipelaajat pääsivät kokemaan neljä varsin lyhyttä, mutta suorastaan painajaismaista kertomusta.

80-luku soitti...

Kolmen ensimmäisen episodin jälkeen tarinat tuntuvat toisistaan irrallisilta pätkiltä, ja on vaikea hahmottaa kovinkaan suurta yhteyttä niiden välillä. Neljäs jakso onneksi paikkaa suurimman osan juoneen jääneistä aukoista, mutta keskinkertaisuuden merillä seilaava kokonaistarina ei siltikään aiheuta selkäpiitä pitkin kulkevia väreitä kauhufaneille.

PC-versiosta poiketen käskyjä tai mitään muitakaan tekstejä ei kirjoiteta itse, vaan ne valitaan ruudulla näkyvistä vaihtoehdoista. Näytöllä suunnistaminen sujuu mukavan leppoisasti ilman sen suurempia vaikeuksia. Tämä onkin erityisen tärkeää, sillä ohjekirjan ja operoitavien vekottimien väliä matkataan usein. Toisaalta kaikki hommat tuntuvat etenevän joskus vähän turhankin hitaaseen tahtiin, eikä peli sovi kiireisille hätähousuille.

...ja halusi pelinsä takaisin

Nintendon hybridikonsoli pyörittää kevyttä teosta täysin kiitettävästi, eikä teknisiä ongelmia ilmene laisinkaan. Matkassa on kuitenkin yksi ärsyttävä mutta: tekstin pieni koko. Stories Untold kannattaakin pelata käsikonsolitilassa, sillä televisiosta toljotettuna pikkiriikkisten kirjainten tihrustaminen suorastaan sattuu silmiin, vaikka apuvälineenä on eräänlainen suurennuslasi.

Ehkä suurin mielipiteitä jakava osa-alue on outoakin oudompi tarina, jonka hullunkkurisimmat juonikiekurat avautuvat vasta neljännen jakson aikana. Jos kertomus onnistuu voittamaan pelaajan puolelleen, niin Stories Untold on oiva lisä Switchin pelikirjastoon. Kovinkaan pelottava kokemus se ei silti ole.

Kirjaudu kommentoidaksesi