Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Kinect Sports: Season 2

Kinectin julkaisupelien pakollinen urheilupeli Kinect Sports saa jatkoa. Kuusi uutta lajia lisäävä Kinect Sports: Season 2 on edellisosaa mukaillen suunnattu koko perheelle. Simulaatiomaisen tarkkuuden sijaan pääpaino pysyy hauskuudessa.

Ei sohvaperunoille

Vanhojen urheilulajien kylkeen tuodaan amerikkalaisten kestosuosikkeja. Perinteisen tenniksen ja laskettelun lisäksi omassa olohuoneessa pääsee nyt myös harrastamaan jenkkifutista, baseballia, dartsia ja golfia. Aitojen lajimukaelmien lisäksi kukin aktiviteetti sisältää muutaman oheisversion, joissa pitää esimerkiksi puhkoa ilmapalloja tikalla tai helistellä kulkusia rinteessä. Yhteishupia ei myöskään ole rajattu ainoastaan omaan olohuoneeseen, vaan lajeja pystyy kisaamaan verkon välityksellä. Lisää pelattavaa on ilmestynyt julkaisun jälkeen jo kiitettävästi Liveen.

Uudet lajit jakaantuvat toki pelaajan mukaan omiin suosikkeihin, mutta myös mekaniikan puolesta osa harrasteista on toisia paljon onnistuneempia. Laskettelu, tennis ja jenkkifutis sijoittuvat porukan pohjalle. Onnistuneesta liikkeentunnistuksesta huolimatta pelkkään kallisteluun nojaava syöksylasku ja jo miljoonia kertoja nähty tennis eivät jaksa säväyttää. Jenkkifutis on puolestaan karsittu yksinkertaiseksi suunnan osoittamiseksi ja paikallaan juoksuksi, eikä lajille olennaisia taklauksia pääse tekemään laisinkaan.

Darts, pesäpallo ja golf toimivat paremmin joskaan ei täysin ongelmitta. Dartsin näpäkkään ranneliikkeeseen perustuva tunnistus on onnistuneesti käännetty konsolille, mutta pelaamista helpottava tähtäin pilaa lajin ainoan kriteerin: tarkkuuden. Pesäpallo on mielenkiintoinen yhdistelmä yksinkertaista huitomista ja minipeliksi muokattua syöttelyä. Sen sijaan pallojen kiinniotto on jäänyt vain tympeäksi käden kurkottamiseksi. Kuusikon onnistunein sovitus on golf. Lajin ainoaksi moitteeksi jää oikeastaan kunnollisen palautteen puute, sillä lyönnin voimakkuutta on vaikea hahmottaa.

Liiku ja ääntelehdi

Liikkeentunnistuksen ohella Kinect Sports: Season 2 hyödyntää sensorin ääniominaisuuksia kiitettävästi. Valikoissa navigoinnin voi hoitaa kokonaan puhekomennoin, mikä hoituu savolaisittain murtaenkin varsin näppärästi ja ongelmitta. Liikkuminen valikoissa tapahtuu yksinkertaisesti kertomalla konsolille, minkä haluaa valita. Äänikomentoja pääsee hyödyntämään myös peleissä. Tenniksessä vastalauseella pystyy kyseenalaistamaan linjatuomarin tuomion ja golfissa mailan vaihto onnistuu kätevästi puheen välityksellä.

Visuaalinen ilme on sisällön tapaan karrikoitu. Pelkistetyt mutta kauniit alueet ja Avatar-hahmot luovat rennon ilmapiirin kisailuun. Äänimaailma tukee pelin yleisilmettä, ja pelaajan suoritteita olohuoneessa nähdään muun muassa Duck Saucen Barbra Streisand -biisin tahdissa. Aiempaa perheystävällisemmäksi Kinect Sports: Season 2:n tuo täyslokalisointi suomeksi, joka on äärimmäisen laadukkaasti toteutettu. Lokalisoinnin soisi yleistyvän myös muuhun Xbox-tuotantoon.

Kinect Sports: Season 2 on tuttua ja turvallista urheiluviihdettä koko perheelle. Se ei missään nimessä mullista Kinect-pelaamista mutta tuo tarvittavaa ja arvokasta lisäviihdettä sisätilojen liikuntahirmuille.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi