Kingdom Hearts: Chain of Memories

Kingdom Hearts 1.5

Square-Enixin ja Disneyn yhteistyönä syntynyt Kingdom Hearts julkaistiin jokunen vuosi takaperin PlayStation 2:lle. Final Fantasy -sarjan ja Disney-sarjakuvien hahmoja käyttänyt toimintaroolipeli oli välitön menestys. Jatko-osa onkin pian kaupoissa, mutta sitä ennen Kingdom Hearts nähdään Game Boy Advancella Chain of Memories -lisänimellä kulkevassa seikkailussa.

Chain of Memories on itseasiassa puolittainen jatko-osa. Peli alkaa juonellisesti siitä, mihin PlayStation 2 -versio päättyi. Sora etsii mysteerisestä linnasta kadonnutta ystäväänsä. Pelissä seikkaillaan itseasiassa Soran muistissa, joten suurin osa tapahtumapaikoista on alkuperäisestä Kingdom Heartsista tuttuja. Juoni avaa mielenkiintoisia sivuhaaroja ensimmäisen pelin tarinaan ja esittelee muutamia uusia hahmoja. Muistiin perustuvan tarinan johdosta pelissä seikkaillaan vain ja ainoastaan Soralla, eli edellisen pelin turha apurikaksikko Aku Ankka ja Hessu Hopo saavat tyytyä tällä kertaa sivustakatsojien rooliin.

Korttia pöytään

Chain of Memories esittelee kaksi sarjalle uutta pelikorttisysteemiä. Näistä ensimmäinen liittyy kenttiin: pelimaailmat koostuvat pienistä toisiinsa kytkeytyvistä huoneista. Huoneesta toiseen pääsee erityisillä pelikorteilla, joita kerätään taisteluista. Nämä kortit määräävät sen, millainen seuraava huone on. Joskus pelaajan kätösiin tulee myös erikoiskortteja, joita saadessaan tietää jonkin juonen kannalta tärkeän tapahtuman olevan edessä.

Toinen korttisysteemi on uuden reaaliaikaisen taistelujärjestelmän pohjana. Molemmilla tappelun osapuolilla on käytössään erityinen korttipakka, joka määrää hahmojen käytettävissä olevat hyökkäykset. Jokainen kortti on numeroitu yhdestä yhdeksään ja mitä suurempi käytetty kortti on, sen kuollettavampi on tehty isku. Alkuvaiheessa pelaajan käytössä ovat vain fyysiset hyökkäykset, mutta pienen pelailun jälkeen saa käytettäväkseen taiat ja muut erikoismanööverit.

Uudet korttitaistelut ovat huomattavasti parempia kuin alkuperäisessä Kingdom Heartsissa, jossa tappelut olivat lähinnä silmitöntä hyökkäysnappulan hakkaamista. Game Boy Advance -versio tuo mukaan kaivattua strategista elementtiä. Kaikkein hektisimmissä taisteluissa oikeiden korttien etsiminen voi aiheuttaa ongelmia, mutta muuten systeemi toimii erinomaisesti.

Pisteet kotiin

Square-Enixin tuntien audiovisuaaliset tuotantoarvot ovat kohdallaan. Chain of Memoriesin grafiikka on isoa ja värikästä. Hahmot eivät ole erityisen yksityiskohtaisia, mutta ne tunnistaa helposti. Animaatio on sulavaa ja visuaalisessa ulosannissa ei muutenkaan ole ongelmia. Mukava lisä ovat myös silloin tällöin tulevat FMV-välianimaatiot, jotka tuovat grafiikkaan kaivattua vaihtelua. Musiikki on sekin hyvää ja mukana on useita Disney-elokuvista tuttuja kappaleita.

Kingdom Hearts: Chain of Memories on hyvä ja viihdyttävä peli. Korttipohjainen pelimekaniikka toimii erinomaisesti ja tuo kaivattua uudistusta alkuperäisen pelin huonoon taistelusysteemiin. Chain of Memories toimii paikka paikoin jopa paremmin kuin edeltäjänsä, joten se on erinomainen hankinta viihdyttävää seikkailupeliä etsiville. Takautuvan juonensa takia peli avautuu niin Kingdom Heartsin faneille kuin ensikertalaisillekin. Square-Enix vetää pisteet kotiin.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi