Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Lapsuusmuisteloiden koko kirjo

Ensimaistiaiset tulevasta Life is Strange 2:sta on tuotu kansalle ilmaisen The Awesome Adventures of Captain Spiritin kautta. Päähenkilönä tarinassa toimii kymmenvuotias Chris Eriksen. Hän asustelee yksinhuoltajaisänsä Charlesin kanssa. Isän vapaa-ajan harrastuksiin vaikuttaisi kuuluvan alkoholijuomien suurkulutus ja vanha kunnon penkkiurheilu. Tämä ei kaikesta huolimatta Chrisin mieltä paina, sillä hänestä on hauska leikkiä supersankaria nimeltä Captain Spirit.

Optimismi on pop

Sankarimme tarina alkaa lumisena lauantaiaamuna, kun Chris leikkii supersankarileikkejään ja piirtää itselleen sankarin asun. Puvun kokoaminen on päähenkilön tärkein tehtävä päivän aikana, mutta muutakin tekemistä – kuten tiskaamista, pyykinpesua ja roskien viemistä – kotiympäristöstä löytyy. Kotiaskareiden teko ei välttämättä kuulosta mielenkiintoiselta, mutta Chrisin mielikuvitus tekee niiden hoitamisesta hauskaa. Jos jaksaa tehdä kaiken mitä minitarinassa voi tehdä, oppii pikku-Chrisistä ja hänen perheestään paljon.

Nuoren Chris Eriksenin tarinassa päätösten valitsemisnopeudella on suuri merkitys. Kun demon alussa Charles huhuilee poikaansa aamupalalle, voi isästä saatu ensivaikutelma pelaajalle olla hyvinkin erilainen. Ripeä vastaus ja keittiöön saapuminen saa Charlesin hämmästymään positiivisella sävyllä, kun taas vitkastelu saa hänet ärsyyntymään ja kiukuttelemaan pojalleen. Lisää kiukuttelua saa kuulla myös silloin, kun ei huvita leikkiä isälle tarjoilijaa hänen pyytäessä poikaansa tuomaan uuden oluen jääkaapista.

Elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista

Life is Strange -sarjan vahvuus piilee sen osien käsikirjoituksissa. Siinä missä ensimmäiset osat käsittelivät hyvin teinivuosien koulumaailman koukeroita, ystävyyssuhteita ja ensirakkautta, Captain Spirit keskittyy lapsuuden, perhesuhteiden ja surun käsittelyyn. Heti ensimmäisestä aamupalakeskustelusta alkaen Chrisin ja Charlesin dynamiikka on selvillä. Isä selkeästi potee jonkinlaista masennusta, jonka hän koittaa hukuttaa alkoholiin sekä purkamalla tunteitaan poikaansa kohti. Chris selkeästi rakastaa isäänsä yli kaiken ja on valmis antamaan anteeksi melkein kaikki virheet, joita Charles on poikaansa kohti tehnyt. Juniori käsittelee murheitaan erilaisten leikkien kautta, ja niiden aikana tehdyt valinnat tulevat vaikuttamaan jollakin tavalla seuraavassa osassa.

Ristiriitaisen viestimisen ongelma

Vaikka käsikirjoitus ja näyttelijäsuoritukset ovat erittäin vahvoja, niiden purevuus haihtuu välillä pois hahmojen animaatioiden takia. Toivottavasti hahmot elehtivät paremmin kasvoillaan tulevalla kaudella, eikä vain käsillään tai joskus silmillään. Hahmojen eleet ja kehonkieli tuovat välillä mieleen muun muassa roolipeleistä tutut tekoälyhahmot, joita kohtaa kylien kaupoissa tai majataloissa. Sankarimme isän raivonpuuskia on vaikea ottaa tosissaan, kun hänen kasvonsa ilmeet ovat kuin kivipatsaalla.

Edullista ajan tappoa

Ne pelaajat, jotka eivät ole ehtineet kokeilla aikaisempia Dontnod-studion teoksia, voivat helposti tutustua sarjaan The Awesome Adventures of Captain Spiritin kautta. Life is Strangen avauskausi onnistui imaisemaan pelaajat teinimuisteloihin samalla tavalla miten Captain Spirit muistuttaa kaikkia siitä millaista oli olla lapsi. Jäämme odottamaan innolla, millä tavalla demossa tehdyt päätökset nähdään syksyllä julkaisuun tulevassa jatko-osassa.

The Awesome Adventures of Captain Spirit on saatavilla maksutta PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi