Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

The Last of Us Remastered

The Last of Us Remastered seuraa karskin Joelin ja teini-ikäisen Ellien matkaa kohtalokkaan viruksen runtelemassa maailmassa. Suurin osa ihmisistä on viruksen aiheuttaman mutaation seurauksena muuttunut tappaviksi hirviöiksi. Vasta saastuneet näyttävät päällisin puolin vielä ihmisiltä, mutta mutaation edetessä osasta on tullut äänen perusteella suunnistavia ”naksuttelijoita” ja pahimmillaan muodottomia mutta tappavan tehokkaita jättejä. Joel ja Ellie etsivät vastarintaliike Tulikärpäsiä, jotka saattavat onnistua vastalääkkeen kehittämisessä.

PlayStation 4:lle remasteroitu versio viime vuoden kohutuimmasta pelistä antaa uusille pelaajille mahdollisuuden tutustua The Last of Usiin tämän sukupolven konsolilla. Kauhuseikkailua aiemmin pelanneille taas on luvassa parannusta niin grafiikoissa kuin lisämateriaaleissa.

Kaunista kauheutta

Remasteroitu versio PlayStation 4:lle on odotetun tyylikäs graafiselta ilmeeltään, joskin aiemman sukupolven rajoitteet näkyvät puusilmällekin selvästi. Parhaimmillaan The Last of Us Remastered tarjoaa ennennäkemättömän kaunista grafiikkaa, etenkin valo- ja vesiefekteissä. Suurin parannus on kuitenkin ruudunpäivityksessä. Tällä kertaa päästään seikkailemaan 60 kuvan sekuntitahdilla, kun PlayStation 3:lla ruudunpäivitys oli puolet pienempi. Kaikille uusi päivitysnopeus ei ole maistunut, mutta remasteroitu versio tarjoaakin paluun vanhaan ruudunpäivitysnopeuteen.

Verkkomoninpelissä eli ryhmittymissä valitaan omat puolet joko Tulikärpästen tai metsästäjien väliltä. Päiväsaikaan pelattavaa seuraa löytyi mukavan nopeasti julkiselta puoleltakin, joten moninpeliä harvemmin harrastavat pääsevät myös nauttimaan oivasti toteutetusta 4 vs. 4 -verkkomatsista. Kuten yksinpelissäkin, pärjää moninpelissäkin paremmin kun ei ryntää päätä pahkaa räiskimään vihollisia matalaksi. The Last of Us Remasterediin sisältyy aiemmin erillisenä lisäosana myyty näppärä ja omaperäinen Left Behind -tarinanpoikanen, joka sijoittuu aikaan ennen pääpelin tapahtumia. Muita uutuuksia on valokuvausmoodi, jonka avulla pelin tapahtumista voi ottaa näteillä filttereillä varustettuja kuvia. Pieni mutta hauska lisä taas on DualShock 4:sta kuuluva rahina taskulamppua ravistaessa.

Uskottava tarina tarvitsee avukseen osuvat ääninäyttelijät, ja The Last of Usin roolitus on onneksi osunut nappiin. Harmittavasti ärsytystä aiheuttaa dialogin suomennos. ”Vittu” alkaa sanana menettämään tehojaan heti alkupuolella. Suomen kielessä olisi mahdollisuus rikkaampaankin kirosanojen käyttöön, mutta suomentaja lienee tehnyt työnsä liukuhihnameiningillä. Tekstityksen saa toki englanniksi tai vaikkapa pois päältä.

Pikkuvikoja, vaan ei sen enempää

Alkuperäinen The Last of Us jäi arvostelijalla pelaamatta, joten odotukset olivat hiukan realistisemmalla tasolla kuin suurimman hypen keskellä. Nyt on myös helppo huomata pelin pienet viat. Tehtävät toistavat usein itseään ja kehittäjät vinoilevat hauskasti itselleen samasta aiheesta. Muutamat grafiikkabugit hämmentävät muuten tyylikkään ulkoasun lomassa. Puutteineenkin The Last of Us Remastered on kuitenkin äärimmäisen hieno tarinapohjainen selviytymisjännäri, joka antaa odottaa Naughty Dogin seuraavalta (ja aidolta) PlayStation 4 -titteliltä melkoisen paljon.

The Last of Us Remastered on oivallinen ostos heille, jotka eivät ole viime vuoden kehutuinta peliä aiemmin pelanneet. Alkuperäistä versiota palvovat saavat varmasti vastinetta rahoilleen, koska remasteroituna The Last of Us parantaa kokemusta entisestään.

Lue lisäksi Zanis Dustin reilun vuoden takainen arvostelu PlayStation 3:n The Last of Usista.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi