Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

The LEGO Movie Videogame

LEGO-pelien taso on yleisesti ottaen ollut yllättävänkin kova. Vaikka pääkohderyhmä on lapset, ovat pelien humoristiset viittaukset tuoneet hupia myös aikuisemmille pelaajille. Tällä kertaa Traveller's Tales ottaa käsittelyynsä elokuvalisenssin, The LEGO Movien eli suomalaisittain LEGO Elokuvan.

Tavanomaista tallustelua

The LEGO Movie Videogamen hahmot ja maailmat on siirretty lopulta kovin tavanomaiseen peliin, joka on toki hauska ja pelattavuudeltaan toimiva tapaus. Siltikin se on pettymys, kun edellinen pelaamani LEGO-peli oli samojen tekijöiden, Traveller's Talesin mainio Wii U -yksinoikeus LEGO City: Undercover.

Elokuvan katsoneet tietävät myös pelin juonen, mutta muille kerrottakoon tärkein. Tavisraksakaveri Emmet muuntautuu sattumien seurauksena pahaa Lord Businessia vastustavan vastarintaliikkeen ykkösmieheksi. Viittauksia suosittuihin seikkailu- ja jännityselokuviin Batmanista lähtien lentelee päin pläsiä sellaisella vauhdilla, ettei kaikkea ehdi edes käsitellä.

Hajota ja hallitse

Peli sitä vastoin on samaa tavaroiden keräilyä, niiden hajottamista ja rakentamista sekä muka-vapaiden maailmojen tutkimista. Tietyistä kohdista avautuu teleportteja muihin maailmoihin. Emmet kumppaneineen seikkaileekin tuota pikaa vaikkapa villissä lännessä tai pilviin sijoittuvassa Cloud Cuckoo Landissa.

Jokaisella hahmolla on omat erikoisominaisuutensa, joita tarvitaan tarinassa etenemiseen. Emmetillä se on esimerkiksi katupora, kun taas Wyldstyle osaa loikkia korkeammalle kuin kankeat miekkoset. Hahmoja on yhteensä 101 kappaletta, joista suurimman osan voi ostaa tarinatilassa. Harmiksi kentät ovat paikoin jopa tylsiä ja tarpeettoman pitkiä, eikä niiden tutkimiseen synny mielenkiintoa. Seikkailu ei saisi olla pakkopullan makuista, mutta nyt siltä ei pysty välttymään. 

Kankeuden immersio

Pelattavuus on jotakuinkin kohdillaan. Ukot talsivat sinne minne pitääkin, mutta esimerkiksi aseiden käsittelyssä on paikoin toivomisen varaa. Joissakin erikoistehtävissä LEGO-ukkojen kankeus kun on saatu sovitettua erityisen hienosti myös kontrolleihin. Jos tämä on tarkoituksellista, ei se oikein naurata.

Graafisesti PS4-versio ei tarjoa mitään ihmeellistä aiempaan konsolisukupolveen verrattuna, josta voinee päätellä että edellisen sukupolven konsolit pärjännevät LEGO Movie Videogamen kanssa mainiosti. Ääninäyttely on taattua laatua. Parodiointi osuu nappiin aina käheä-äänistä Batmania myöten. Idioottimaisen hauska "Everything is Awesome" -kappale kolahti kaikessa hölmöydessään. Biisi on tarttuva kuin takiainen.

LEGO Movie Videogame ei siis ole pelisarjan parhaimmistoa, mutta huonoksikaan sitä ei voi väittää. Ainoastaan hiukan tylsäksi, ainakin näin aikuisesta näkökulmasta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi