Littlest Pet Shop

Littlest Pet Shop Boys and Girls

Littlest Pet Shop on leluvalmistaja Hasbron suurisilmäisiä ja värikkäitä eläimiä sisältävä tuoteperhe. Neljän vuoden olemassaolonsa aikana lemmikkejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 75 miljoonaa kappaletta, joten aivan nappikaupasta ei ole kyse. Suomessakin suosittu Littlest Pet Shop on nyt saanut oman konsolipelinsä Wiille, DS:lle sekä PlayStation 2:lle.

Pelin idea on hyvin yksinkertainen, ja se sopii täydellisesti leluja kerääville tytöille ja pojille. Ensiksi valitaan ikioma lemmikki, jota voi muokata tässä vaiheessa vielä rajoitetusti. Tekemällä erilaisia tehtäviä pelaaja ansaitsee niin sanottuja Kibble-kolikoita, joilla voi ostaa lisää lemmikkejä sekä vaatteita ja koristeita. Koska ostettavissa on aivan uusimpia aidon lelusarjan lemmikkejä, on selvää että niihin hurahtanut pikkupelaaja vaatii niitä vanhemmiltaan ennen pitkää. Teitä on varoitettu!

Pastellivärejä ja suuria silmiä

Ollaan sitten lemmikkien ulkonäöstä mitä mieltä sitten hyvänsä, Wiille julkaistusta pelistä on taiteiltu vallan miellyttävän näköinen. Pastelliväritys ei häiritse silmiä pimeässäkään ja tyylillisesti mennään jossain määrin samankaltaisia latuja kuin Electronic Artsin MySims-peleissä. Muutamissa välivideoissa ruudunpäivitys nykii pahasti, mutta itse pelaamisen aikana sellaista ei ole häiritsevästi havaittavissa.

Äänimaailma tällaisissa peleissä olisi helppo tyriä liian pirteillä pimputuksilla, mutta Littlest Pet Shopin taustamusiikit ovat iloisuudestaan huolimatta luonteeltaan mukavan kevyttä sekä ketään suututtamatonta materiaalia. Äänitehosteet ovat melko minimaalisia, eivätkä lemmikit juuri puhu pukahda, mutta parempi niin kuin se toinen vaihtoehto. Tiedättehän ne lasten lelut, jotka rikki mennessään toistavat samoja fraaseja sekunnista toiseen.

Aikuista pelaajaa harmittaa turhankin rautalangasta vääntävä ja pelin katkaiseva opastus, joka osaltaan aliarvioi samalla nuorempia, rohkeasti ohjausta kokeilevia pelaajia. Opastuksessa nähtävät pitkät ruututekstit ovat myös usein perinteiselle kuvaputkitelevisiolle turhan pienellä fontilla luotu, jolloin niiden lukemisesta muodostuu lähinnä pakollinen paha. Suomenkielinen tekstitys on kuitenkin suurta plussaa, mikä vaikuttaisi olevan kasvava trendi myös Wiin peleissä.

Nunchuk häpeäpaalussa

Ohjaus tapahtuu jostain syystä pelkällä Wiimotella. Lemmikkejä ohjataan ristiohjaimella, mikä hieman kummastuttaa. Nunchuk kun sopisi tarkoitukseen huomattavasti paremmin. Kuusivuotiaatkin osaavat sitä todistetusti käyttää, joten ehkä pelintekijät ovat aliarvioineet kohderyhmänsä osaamistason. Ristiohjaimella ohjaaminen onnistuu onneksi luontevasti.

Littlest Pet Shop käyttää myös Wiin liikkeentunnistusta kiitettävästi hyväkseen, vaikka eri minipelien huitomisten loogisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Hauskaa se näyttää kohderyhmälle olevan ja niin on myös viuhtomisen seuraaminenkin.

Otos kohderyhmästä kertoo lopuksi painavan sanansa Littlest Pet Shopista.

Poika, 6 vuotta

Helppo ohjata mutta Nunchukilla olisi parempi. Hauskan näköinen. Huonoa pelissä on monien tehtävien tekeminen, ennen kuin saa lemmikkejä käyttöönsä.

Neljä tähteä.

Tyttö, 9 vuotta

Helppo ohjata ja pirteän näköinen peli. Wiin paras. Huonoa oli se, että alussa ei voi valita kovin monesta lemmikistä.

Viisi tähteä.

Tyttö, 11 vuotta

Kontrollit helppoja, Nunchukilla olisi mukavampi ohjata lemmikkejä. Huonoa: alussa vain kolme lemmikkiä, jotka tulevat pelaajalle automaattisesti.

Kolme tähteä.

Galleria: 

Kommentit

Melkein jo harmittaa, kun en tätä peliä Xbox 360:lle ottanut.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi

Pelin tiedot

Arvostelussa: 
Arvosteltu versio: 

Kiitos arvostelukappaleesta Electronic Artsille.