Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Luigi's Mansion 2

Kauhun tasapaino

GameCuben julkaisupeli Luigi's Mansion ei ollut kummoinen. Jotkut pitivät sitä tekniikkademona, jolla esiteltiin uuden konsolin ominaisuuksia. Nopeasti kyhätyn oloinen julkaisu keräsi huomiota näyttävillä valotehosteillaan ja vihreänuttuisella päähahmollaan, joka pääsi seikkailemaan ensimmäisessä kunnon pelissään ilman tunnetumpaa isoveljeään Marioa. Poltergust 3000 -imurillaan haamuja imenyt Luigi parrasteli kuitenkin parrasvaloissa vain hetken, sillä kiinnostus Luigi's Mansionia kohtaan lopahti alkuinnostuksen jälkeen lähes kokonaan.

Jatko-osaa saatiin odottaa yli kymmenen vuotta. Kärsivällisyys kannatti, sillä 3DS:lle Wii U:n sijaan yllättäen kehitetty Luigi's Mansion 2 on alkuperäistä peliä tasapainoisempi. Asia on näin, vaikka Nintendo ulkoisti sen tekemisen lähinnä keskinkertaisista toiminta- ja urheilupeleistään tunnetulle kanadalaiselle Next Level Gamesille. Yhtiö vastasi muun muassa Wiin surkeasta Mario Strikers Charged Footballista. Toiminnan lisääminen ja tunnelman parantaminen tekevät kuitenkin Luigi's Mansion 2:sta loistavaa viihdettä.

Veljen varjossa

Nintendo mainostaa nykyhetkeä Luigin vuotena. Väite ei ole tuulesta temmattu, sillä tässä kalenterissa ilmestyy monia Marion varjossa kärvistelleen hujopin pelejä. Joulun tienoilla nähdään jopa hänen oma tasoloikintansa New Super Luigi U, mutta Next Level Gamesin kunniaksi on sanottava, että heidän pelinsä on todennäköisesti juhlavuoden parhaita. Luigi's Mansion 2 ei ota itseään vakavasti, mutta onnistuu silti olemaan tunnelmallinen. Se ei kummitustaloasetelmastaan huolimatta ole erityisen pelottava ja sopii tästä syystä myös nuoremmille pelaajille.

Päähahmon aaveiden, irtaimiston ja kolikoiden imemiseen tarkoitettu imuri on nyt nimeltään Poltergust 5000. Pähkähullun professorin E. Gaddin kehittämä vempain on aiempaa mallia tehokkaampi, mutta parannukset pitää ansaita keräämällä tasoista käteistä. Haamujen nappaamisessa on aiempaa enemmän haastetta. Luigi joutuu tällä kertaa esimerkiksi sokaisemaan henget taskulampulla ennen niiden kaappaamista pölypussin uumeniin. Jonkin matkaa edenneet käyttäjät palkitaan lisäksi salaperäisellä Dark Light Devicella, jonka avulla pystyy havaitsemaan näkymättömissä olevia kohteita.

Luigi's Mansion 2
sisältää viisi narisevalattiaista kartanoa ja tekemistä noin 12 tunniksi. Läpäisy kestää kaiken keräämällä kauemmin, joten tarjolla on varsin pitkä rykäisy käsikonsolipeliksi. Tekijät rohkaisevat huoneiden huolellista tutkimista muun muassa mattojen ja tapettien taakse piilotetuilla seteleillä. Tehtävän lopussa rahat lasketaan ja pelaaja palkitaan kokonaissuorituksestaan tähdillä. Järjestely lisää uusintapeluuarvoa.

Haamujengi

Luigi's Mansion 2:ta on kritisoitu kankeasta ohjauksesta ja liiallisesta haasteesta. Pelaaminen voi olla useiden haamujen hyökkäyksen kohteeksi joutuessa tuskaista. Myös kenttien sisäisiä tallennuspisteitä on kaivattu. Luigi joutuu kuollessaan aloittamaan tehtävän kokonaan alusta, mikä kirvoittaa kieltämättä kirouksia etenkin pelin hikoiluttavalla loppupuolella. Vaikeusaste on kuitenkin enimmäkseen sopiva ja pulssi nousee aaveiden imuroinnin ammattilaisillakin mukavan korkeisiin lukemiin. Ensimmäisen Luigi's Mansionin pahinta ongelmaa, kankeita kontrolleja, ei ole kuitenkaan saatu korjattua. Imuria ja taskulamppua on tietyissä kohdissa vaikea saada osoittamaan sinne minne pitäisi.

Paketin arvoa lisää ScareScraper-moninpeli, jossa etsitään haamuja tai juostaan kilpaa kohti maalia. Hektinen ja teknisesti toimiva neljän hengen kisailu tuntuu erityisen mieluisalta siksi, että ainoastaan yksi osallistuja tarvitsee Luigi's Mansion 2:n kasetin. Mitään syvällistä ScareScraper ei tarjoa, mutta nopeatempoisena välipalana se on mukavaa vaihtelua hitaampaan tarinaan nähden.

Luigi's Mansion 2 vahvistaa entisestään Nintendo 3DS:n erinomaista pelivalikoimaa. Wii U kärsii samaan aikaan kunnollisten julkaisujen puutteesta, joten kiotolaisyhtiö vaikuttaa tällä hetkellä keskittyvän käsikonsolipuoleen. Tulevilla E3-messuilla nähtäneen paljastuksia, jotka vahvistavat entisestään Nintendon taskukoneista ottamaa kuristusotetta. Tapahtuman odottaminen kuluu mukavasti Luigin toisen kartanoseikkailun parissa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi