Mario Vs. Donkey Kong - Mini-Land Mayhem!

Aiemmista Mario Vs. Donkey Kong -peleistä tutut Mini-Mario -lelut ovat jälleen pääosassa gorillajahdissa. Tällä kerralla seikkaillaan Mario-huvipuiston sisällä. Donkey Kong menettää hermonsa, koska ei saa käsiinsä putkimiehen teemapuiston Pauline-lelua. Gorilla kaappaa aidon Paulinen mukaansa huvipuiston uumeniin, jolloin Mario lähtee pelastamaan kaunotarta vieteriukkonäköispainostensa avulla.

Lelumiehet apinajahtiin

Pelissä ei ohjata Mariota, vaan yhtä tai useampaa pientä Mario-lelua. Ohjaaminen on periaatteessa hyvin yksinkertaista: Mini-Mariot lähtevät liikkeelle kosketuskynän kosketuksesta. Ne liikkuvat vain yhteen suuntaan, ennen kuin kohtaavat esteen. Lelu-ukot pääsevät päämääräänsä pelaajan avulla. Kosketuskynän haltijan tehtäväksi jää tasoissa piilevien esteiden hävittäminen ja liikutteleminen. Pelaaja kun voi siirrellä palkkeja ja liukuhihnoja paikasta toiseen sekä venyttää niitä tarvittaessa pidemmäksi. Samoin Mario-peleistä tuttuja vihreitä putkia siirtelemällä Mini-Mariot putkahtelevat haluttuihin paikkoihin. Kontrollit toimivat jotakuinkin täydellisesti. Tästä voi kiittää varsinkin pelin mainiota ja simppeliä ideaa, joka tuo mieleen mainion Lemmingsin.

Jokaisella puiston alueella on kahdeksan tavallista tasoa sekä eräänlainen pomotappelu Donkey Kongia vastaan. Jälkimmäisissä koitoksissa tuttu gorilla vaikeuttaa Mini-Marioiden liikkumista kääntelemällä liukuhihnojen kulkusuuntaa ja heittelemällä esineitä näiden päälle. Mario Vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem!in yli 200 kenttää tarjoavat pelattavaa useiksi tunneiksi, vaikka ne eivät itsessään kovin pitkiä olekaan. Kentät on kohtuullisen helppo läpäistä, mutta vaikeampaa onkin kerätä niiden kaikki ylimääräiset esineet. Jokainen alue sisältää myös minipelin, joka aukeaa keräämällä kaikki kenttien Mario-kortit.

Jos 200 tasoa ei riitä...

Valmiiden tasojen lisäksi peli sisältää myös DSiWaren Mario Vs. Donkey Kong: Mini's March Againista tutun tasoeditorin. Tasojen jakaminen ja lataaminen onnistuu langattoman verkon avulla kätevästi. Verkko-ominaisuuksiin kuuluu haastetila, jossa tasot voidaan lähettää muiden pelaajien tuomaroimaan kilpailuun.

Ulkoisesti Mini-Land Mayhem! on totuttuun tapaan värikäs ja pirteä. Grafiikan selkeys miellyttää sekin silmää. 2D-maailmaan on luotu mukavasti kolmiuloitteista vivahdetta. Ääninäyttely on jopa puuduttavalla tavalla Nintendon peruskauraa, joskin Mini-Marioiden korkeaoktaaviset huudahdukset huvittavat takuuvarmasti.

Mario vs. Donkey Kong -sarjan neljäs osa on monta kertaa kalutusta hahmogalleriastaan ja "juonenkäänteistään" huolimatta taidolla luotu, leppoisa ja mutkaton tasohyppelyn ja pulmapelien hybridi. Sen pelattavuudessa ei ole lainkaan moitittavaa. Peli sopii lisäksi kaikenikäisille, joten rahalleen saa varmasti vastinetta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi