Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Mega Man Battle Network

Mega Man Battle Network ei todellakaan ole tyypillinen Mega Man -peli. Jos ostat tämän pelin odottaen tasohyppelyä ja tiukkaa räiskintää, tulet pettymään pahasti. Sarjan faneille onkin syytä kertoa välittömästi, että MM Battle Network on nimittäin Capcomin yritys viedä sarjaa eteenpäin uusiin suuntiin, sillä tarjolla on roolipeliä sekä tiukkaa toimintaa yhdistelevä paketti.

Pelaaja ohjastaa kahta eri hahmoa, jotka ovat Lan ja MegaMan.exe. Lan on ACDC-kaupungissa asuva tavallinen poika ja MegaMan.exe on sankarimme PET (Personal Terminal). Ihmiset Lanin maailmassa käyttävät näitä PET-terminaaleja kytkeytyäkseen internetmaailmaan. Periaatteessa kaikki on kytkettynä nettiin, ja internet on taivas kaikenlaisilla rikoksille. Tässä tapauksessa rikoksia hoitaa WWW-niminen paha rikossyndikaatti. WWW on levittänyt viruksia internettiin ja lainkuuliaisena kansalaisena pelaajan tehtävänä on kytkeytynä verkkoon ja hävittää MegaManin avulla nämä virukset. Sankarimme seikaillessa internetmaailmassa vastaan tulee Random Battle-taisteluita, joissa viruksia tuhotaan.

Taistelusysteemi itsessään on hyvin onnistunut. Se sisältää roolipelielementtejä, mutta on lähinnä keskittynyt toimintaan. Taistelut alkavat sillä, kun pelaaja valitsee siruja (niistä lisää myöhemmin), joita MegaMan.exelle annetaan. Tämän jälkeen siirrytään 12 ruutuiselle taisteluareenalle, jossa vastustajia ammutaan reaaliajassa. A-nappulasta ammutaan äskettäin valitsemiasi siruja ja B-nappulasta ammutaan heikolla perusblasterilla. Sekä vastustajalla että sinulla on tietty määrä osumapisteitä ja kun ne loppuvat, taistelu on luonnollisesti ohi. Kun pelaaja tuhoaa viruksia, hän saa siitä palkinnoksi rahaa tai tavaroita, kuten uusia siruja. Taisteluita tulee eteen todella paljon ja ne voivat joskus ärsyttää runsaudellaan, mutta itse pelisysteemi on niin onnistunut, että useimmat taistelut pelaa läpi varsin mielellään.

Taistelut ovat pelin toimintaosuus, mutta roolipelielementit tulevat esiin ns. "tosimaailmassa", jossa Lan-hahmoa ohjastetaan. Täällä pelaaja voi seikkailla vapaasti ympäriinsä ACDC-kaupungissa, vierailla kaupungin lukuisissa taloissa ja jutella erilaisille ihmisille. Ajoittain nämä roolipelielementit ovat aika lailla heikkoja, mutta yleensä ne ovat suhteellisen kiinnostavia.

Aiemmin mainituista taistelusiruista puheenollen, niitä kerätään pelin aikana jopa satoja kappaleita. Siruja voi saada vihollisilta tai löytää maastosta ja niitä on kerrassaan käsittämättömän iso valikoima saatavilla. Näiden tavaroiden keräys toimii hieman samalla tavalla, kuin Pokémonissa taskuhirviöiden kerääminen ja kaikki sirut on saatava, jotta peli menee täydellisesti läpi. Esimerkkejä erilaisista siruista ovat mm. taistelumiekka ja heitettävä pommi.

Pelaaja pystyy myös päivittämään MegaMan.exe-hahmoaan. Kolme päivityskategoriaa ovat Attack (käsiaseen teho), Rapid (liikkumisnopeus) ja Charge (käsiaseen latausnopeus). Voit myös myöhemmin ostaa uudentyyppisiä panssareita ja parantaa näin hahmoasi entisestään.

Visuaalisesti peli työntää esille hyvin paljon Japanilaista grafiikkatyyliä sen kuvatessa futuristisia peliympäristöjä, varsinaista pelikaupungia (ADCD Town) ja nettimaailmaa. Myös erilaiset graafiset kikkailut, kuten valoefektit ja vastaavat on hoidettu hyvin, ja pelihahmojen animointi on myös erittäin hyvää tasoa. Mitenkään päätähuimaavalle tasolle ei grafiikkaosastolla missään vaiheessa ylletä, mutta Capcomin artistit ovat silti luoneet Mega Man: Battle Networkista varsin tyydyttävät visuaalisen kokemuksen.

Musiikkipuolella on tiedossa samaa vanhaa ja tuttua laadukasta Japanilaismusiikkia. Ainoa huono puoli musiikissa on se, että se ei ole hyvin vaihtelevaa ja jää varsin usein soimaan päähän itseääntoistavuutensa takia. Efektipuolella ei innostuta kovinkaan hyviin suorituksiin, vaan sitä samaa vanhaa ja tuttua keskinkertaista tavaraa on tiedossa.

Mega Man Battle Network on kuitenkin erittäin virkistävä ja uudenlainen pelikokemus, joka tuo uutta eloa erittäin pitkäikäiseen Mega Man -pelisarjaan. Battle Network ei välttämättä ehkä putoa jokaiseen sarjan faniin, jotka odottavat tuttua tasohyppelyräiskintää, mutta kyseessä on silti erittäin hyvälaatuinen peli Capcomilta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi