ModNation Racers: Road Trip

ModNation Racers: Road Trip kaahaa tukemaan Sonyn uuden käsikonsolin julkaisua. Sarja on aiemmin tuttu PS3:n ja PSP:n valikoimasta, ja se on eräänlainen vastaisku Nintendon Mario Karteille. Sonyn tuotos lisää konseptiin toimivan rataeditorin, mutta Vitan kisailusta jää uupumaan jotakin oleellista.

Pienet miehet pienissä autoissaan

ModNation Racers: Road Trip antaa pelaajalle vapaat kädet suunnitella omaa pelikokemustaan. LittleBigPlanetista tuttua luomisfilosofiaa hyödynnetään kiitettävästi, sillä muokkausmahdollisuudet ulottuvat aina kuskeista autoihin sekä kilparatoihin. Rakentelu hoituu kosketusnäytöllä ja konsolin takapaneelilla. Askartelun ohessa tekemistä riittää uratilassa, jota pelaamalla avautuu lisää rakennusmateriaalia. Kisat eivät ole pelkkää talla pohjassa -huristelua, sillä radoille on sijoitettu myös aseita. Vastustajien elämää vaikeutetaan vaikkapa kivitykillä tai salamamyrskyillä. Turbobuustiakaan ei ole unohdettu ja sitä voi kerätä esimerkiksi näyttävillä sivuluisuilla.

Mario Karteihin tottuneille ohjattavuus saattaa tuottaa aluksi ärsytystä, sillä se on huomattavasti kiikkerämpi kuin putkimiehen autoissa. Pienellä panostuksella kotterot saa hallintaan ja sivuluisut alkavat sujua. Ajotuntuman sisäistämistä helpottavat mukavan leveät radat, joissa riittää hyppyreitä, oikoreittejä sun muuta kisailua piristävää. Käyttöön voi ottaa myös ajoavun, jolloin pelaajan ei tarvitse juuri muuta tehdä kuin painaa kaasua ja ohjata. Moinen ominaisuus madaltaa aloittelijoiden aloituskynnystä huomattavasti.

Kisoja aloittaessa valitaan suorittaako kilpailun ohessa erinäisiä tehtäviä, joista saa palkinnoksi lisää rakennusmateriaaleja editoreita varten. Haasteet vaihtelevat kisojen mukaan, ja ne voivat koostua vaikkapa sivuluisujen suorittamisesta tai vastustajien runnomisesta. Suoritus vaatii yleensä voiton ollakseen täydellinen. Lisätehtävät tuovat mukavaa lisämaustetta, sillä ilman niitä kisat alkaisivat toistaa itseään melko nopeasti.

Vain verkkopeli puuttuu

ModNation Racers: Road Trip näyttää ihan mukiin menevältä. Vitasta ei revitä irti kaikkea suoritustehoa, mutta kyse onkin ensimmäisen aallon pelistä. Grafiikka kuitenkin miellyttää silmää. Värikkäät maisemat piirtyvät pitkälle ja radanvarret ovat täynnä kaikenlaisia pieniä yksityiskohtia. Ruudunpäivitys ei pysy aivan tasaisena kaiken aikaa, mutta siihen ei lopulta edes kiinnitä juuri huomiota. Musiikki on paikoin hieman mitäänsanomatonta, mutta ainakaan se ei ala ärsyttää. Muuten äänet ajavat asiansa kuten pitääkin.

Verkkopelin puuttuminen saattaa tulla monille sarjan ystäville pettymyksenä. Kehittäjillä lienee ollut liian kiire saada valmis tuotos Vitan julkaisuun. Nettiä hyödynnetään sen verran, että omia aikojaan voi vertailla maailmanlaajuisesti muiden kuskien kanssa. Kaverin kanssa kisailu onnistuu lähiverkossa, mutta sen testaamiseen ei valitettavasti ollut mahdollisuutta.

Ihan kiva

Puutteistaan huolimatta ModNation Racers on hauskaa ajanvietettä. Radat ovat kautta linjan laadukkaita ja tekoäly toimii aiempaa löysemmällä kuminauhalla. Erityisesti ratasuunnittelusta kiinnostuneet voivat saada pelistä paljon irti, varsinkin kun se on tässä osassa entistä helpompaa. Pelkästään ajamista kaipaaville yksinpelin jälkeen ei ole paljoa tarjolla. Sarjan ensiesiintyminen Vitalla on ihan kiva, mutta ei ihmeellinen.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi

Pelin tiedot

Arvosteltu versio: 

Kiitos arvostelukappaleesta Nordisk Filmsille.