Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Monster Hunter 3 Ultimate

Kevään merkit ovat taas ilmassa: Aurinko paistaa, lumi sulaa ja hirviöt heräävät talviuniltaan. Ei siis auta kuin vetää nahkabokserit jalkaan ja ottaa ohjain käteen, sillä Monster Hunter on jälleen täällä. Kyseessä on kasvojenkohotuksen saanut versio sarjan kolmannesta osasta, joten hirviöiden täysin uutta tulemista vartovat joutuvat vielä jatkamaan odotustaan. Vaikka Monster Hunter 3 Ultimate onkin uudelleenlämmittely, se on varsin laadukas sellainen.

Uhka syvyydestä

Pienessä Moga-kylässä koetaan kummia, kun alueella alkaa esiintyä uhkaavia maanjäristyksiä. Huolestuneet kyläläiset palkkaavat potentiaaliasen nuorukaisen selvittämään tilannetta, jotta rauha saataisiin palaamaan maahan. Huhut kertovat suuren merihirviön saapumisesta alueelle ja vaikuttaisi siltä, että kyseinen peto on myös järistyksien takana. Pelin taustatarina ei arvatenkaan tavoittele palkintoja omaperäisyydellään, ja se toimiikin lähinnä löyhänä kehyksenä alkavalle jahdille, joka johdattaa pelaajan monenlaisten haasteiden pariin.

Monster Hunter 3 oli aikanaan näyttävä peli Wiillä, mutta siitä huolimatta Wii U -versio on kuin toisesta galaksista. Peli ei toki ole graafisesti konsolin parhaimmistoa, mutta suurelta osin varsin komeannäköinen. Siellä täällä vastaan tulee suttuisempia tekstuureja ja osa alueista on hieman rumempia kuin toiset, mutta kauniitakin maisemia tulee vastaan. Etenkin kookkaat hirviöt ovat saaneet erityistä huomiota, sillä ne ovat parhaimmillaan hyvin komeita ilmestyksiä. Ajan kanssa tästä olisi varmasti saanut kauttaaltaan upean, mutta hyvä näinkin – varsinkin kun kyseessä on uusi versio muutaman vuoden vanhasta pelistä. Suurimmat rajoitteet visuaalisuudelle asettaa vanha pelimoottori. Satunnaisia pieniä bugeja lukuunottamatta grafiikka on sulavaa eikä takkuile edes suurimpien otusten edessä.

Äänipuolella pesäero on huomattavasti pienempi. Ääninäyttelyä ei ole, ja musiikki rajoittuu tiettyihin tilanteisiin sekä paikkoihin. Hirviöt sun muu riista ääntelevät kukin tavallaan, ja oman hahmonsa ähkimiset voi valita useista eri vaihtoehdoista. Vaikka hiljaisuus sopii metsästyksen taustalle oivallisesti, olisi silti ollut mukava kuulla edes muutama melodianpätkä enemmän.

Sienimetsällä

Monster Hunter 3 Ultimaten ensimmäiset tunnit kuluvat lähinnä pienen puuhastelun ja metsästyksen saloihin perehtymisen parissa. Alkupään sienten keräily vaihtuu vähitellen pienriistan kaatamisen kautta suurempien otusten jäljittämiseen. Tehtävien välissä kuunnellaan paikallisten neuvoja sekä kerätään resursseja Moga-kylän palvelujen parantamiseksi. Oman yksiön lisäksi taajamassa sijaitsee erilaisia kojuja, joissa kaupataan parempia varusteita tai muuta tavaraa helpottamaan jahtia. Onpa lähistöllä maatilakin, jolla voi viljellä parantaviin puteleihin tarvittavia kasveja ja sieniä. Metsästysretkiltä kerättyjä luonnonrikkauksia voi myös myydä tai käyttää parempien varusteiden valmistamiseen. Tekemistä riittää joka lähtöön.

Hirviönlahtauksen keskiössä toimii kilta, jonka kautta tehtävät otetaan vastaan. Toimeksiannot ovat monipuolisia, eivätkä aina keskity pelkkään tappamiseen. Operaatiot on jaoteltu eri tasoihin, joista vaikeammat avautuvat sitä mukaa, kun helpompia saa suoritettua. Yleensä tehtävät myös sisältävät toissijaisia tavoitteita, joiden saavuttaminen kasvattaa luvassa olevaa palkkiota. Pienemmät hirviöt kellistyvät vaivatta, mutta suurempien otusten kanssa asiat eivät enää olekaan yksinkertaisia. Myöhemmissä tehtävissä ensimmäinen yritys kuluu lähinnä suurpedon käyttäytymisen tarkkailuun – on elintärkeää oppia milloin tulee iskeä ja väistää. Parhaimmillaan taisteluista muodostuu eeppisiä kohtaamisia, joiden kissa ja hiiri -leikki jatkuu helposti tunnin paremmalle puolelle.

Monster Hunter 3 Ultimate toimii erinomaisena viihteenä yksin, mutta tosissaan se herää eloon moninpelinsä kautta. Wii-versiosta poiketen yhteistyön keskuksena toimii uusi Tanzian satama, jossa sijaitsee omat kauppansa ja kiltakojunsa. Moninpeliä on muutettu huomattavasti käytännöllisemmäksi, sillä enää ei tarvitse nähdä suurta vaivaa päästäkseen vaativampien tehtävien pariin. Muutenkin nettipeliin liittyminen on helpompaa kuin aiemmin. Lisäksi ohjaimen näytön virtuaalinen näppäimistö tekee kommunikoimisesta yksinkertaisempaa, puhumattakaan kapulan mikrofonista.

Pelin Wii U -versio on yhteensopiva 3DS-käännöksen kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että moninpeli luonnistuu molempien konsolien välillä. Sen lisäksi tallennuksensa voi siirtää Wii U:lta 3DS:lle ja jatkaa peliä käsikonsolilla. Nyt peliä ei tarvitse keskeyttää edes lomamatkalle lähtiessä. Kotonakaan seikkailua ei tarvitse rajoittaa pelkästään tv:n ruudulle, sillä päivityksen jälkeen hirviöjahti luonnistuu myös ohjaimen näytöltä.

Äärimmäinen seikkailu

Monster Hunter 3 Ultimate on massiivinen paketti, joka vaatii runsaasti ajallista sitoutumista. Pelkästään tarinatila vie noin 30 tuntia, minkä lisäksi mukana on käsittämätön määrä sivutehtäviä ja muuta puuhastelua. Moninpeli lisää tekemisen määrää entisestään, joten omistautuneet metsästäjät saavat kulutettua helposti yli 100 tuntia. Ei pidä myöskään unohtaa, että hirviökaarti on saanut uusia tulokkaita. Monster Hunter 3 Ultimate on paras versio hienosta pelistä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi