MotorStorm RC

Jo useammalla Sonyn konsolilla ilmestynyt MotorStorm saapui myös Vitalle laitteen julkaisun tienoilla. Tällä kertaa meno on erilaista, sillä RC-lisänimen mukaisesti pelissä ajetaan radio-ohjattavilla autoilla. Onko edullisella hinnalla varustettu tekele latauksen arvoinen, vai meneekö se metsään heti alkumetreillä?

Pienet autot pienillä radoilla

MotorStorm RC tekee alusta lähtien selväksi, että nyt poiketaan täysin sarjan aiempien osien tarjonnasta. Videopelien historiaa tunteville mieleen nousee todennäköisesti ensimmäisenä muistot Super Off Road -nimisestä kaahailusta. Autot ovat pieniä ja kuvakulma on siirtynyt yläviistoon ratojen ulkopuolelle. Ohjattavuuskin on kokenut muutoksia, ollen nyt täysin molempien analogitattien varassa. Uudesta suunnasta huolimatta kaahailu huokuu tuttua MotorStorm-henkeä, eli vauhtia ja likaa piisaa edelleen.

Kisailu tapahtuu 16 eri radalla, jotka ovat sijoitettu aiemmista osista tuttuihin ympäristöihin. Mukana ovat niin ensimmäisen pelin Monument Valley kuin Arctic Edgen lumikentät, joskin eräänlaisina takapiha-versioina. Ajoneuvot on jaettu kahdeksaan luokkaan, ja miniversioita voi valita aina rantakirpusta ralliautoon. Itse kilpailut koostuvat neljästä eri luokasta. Mukana on tietenkin perinteistä kamppailua voitosta sekä aikahaasteita. Eksoottisempaa osastoa edustaa mahdollisimman monen menopelin ohittaminen ja pisteiden kerääminen ajotyylin perusteella. Suorituksista palkitaan mitaleilla, jotka avaavat uusia ratoja, autoja sekä haasteita.

Taskurallia

MotorStorm RC:n kontrollit toimivat loistavasti. Kotterot tottelevat ohjausta ja eri asetuksista luulisi löytyvän jokaiselle sopiva vaihtoehto. Tunne radio-ohjattavista autoista välittyy hienosti. Vaikka eteneminen ei kovin suuria ponnistuksia vaadi, kirkkaimman mitalin tavoitteluun joutuu panostamaan. Kisat eivät ole erityisen pitkiä, minkä vuoksi ne soveltuvat hyvin matkapelaamiseen. Haasteita on yli 40, joten tässä tapauksessa rahoilleen saa oivaa vastinetta.

Ulkoasultaan peli ei ole Vitan kauneinta kärkeä, mutta ei toki huonoimmastakaan päästä. Radoissa on tarpeeksi yksityiskohtia, joskin ympäristöt ovat paikoin itseään toistavia. Kamera toimii moitteettomasti pitäen pelaajan aina ajan tasalla tapahtumista. Autojen äänet ajavat asiansa, ja musiikki on sarjan perinteille uskollista jytkettä. Tekninen toteutus on kaiken kaikkiaan tasaisen laadukasta työtä.

Menossa mukana

MotorStorm RC on erittäin positiivinen yllätys, joka puhaltaa tuttuun sarjaan uutta hehkua. Kunnollisen moninpelin puuttuminen hieman harmittaa, mutta se on pieni miinus näinkin viihdyttävässä paketissa. Mikäli Vita löytyy, parempaa matkakumppania saa näin vähällä rahalla hakea.

MotorStorm RC on ladattavissa PlayStation Storesta hintaan 4,95€.

Galleria: 

Kommentit

Pelin syvin olemus löytyy taistelusta kaverilistan aikoja vastaan. Sieltä löytyy syy miksi yrittää hioa aikoja paremmaksi ja paremmaksi. Sosiaalinen näkökulma siis vahvasti huomioitu, vaikka varsinaista reaaliaikaista verkkopeliä ei tästä löydykkään.

Lisäksi vielä syytä mainita samalla hinnalla saa pelin kahdelle eri alustalle, PS3 ja PSVItalle ilman eri maksua. Kaverit saa skabaamaan ajoista keskenään, vaikka kaikilta ei käsikonsolia löytyisikään. Peli on vielä täysin lokalisoitu suomeksi.

Video, jossa esitellään pelikonetta ja ajellaan myös Motorstorm RC:tä: http://www.konsolifin.net/media/media/3684/PSVita_-Ensikokemuksia_PSV/

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi