Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Muodin huipulle

Syn Sophia's Style Boutique -pelisarjan kuopus New Style Boutique 3: Styling Star saapui viime marraskuun loppupuolella 3DS-käsikonsolille. Edeltäjiensä jalanjäljissä uusin muotisimulaattori lumoaa pelaajat tuoreilla lookeilla sekä luovilla stailaus-ominaisuuksilla. Tarinan edetessä avautuu erilaisia haasteita lisäämään monimuotoisuutta, minkä seurauksena voi huomata pelaavansa peliä useampia tunteja putkeen.

New Style Boutique 3 on hurmaava muotiin sekä kauneuteen keskittyvä simulaatiopeli, joka tuo esiin muodin hauskan puolen – hyvin koukuttavalla pelattavuudella. Tarinan alussa vielä tuntematon naispuolinen päähenkilö saapuu uuteen, itse nimettyyn kaupunkiin, jossa hahmon eno Tim on häntä vastassa juna-asemalla. Tuskin kerkeää hengähtämään, kun Tim jo pyytää siskontytärtään johtamaan hänen omistamaansa Timmorrow-vaatekauppaa tämän maailmanympärysmatkan ajaksi. Hetkinen, mitä?

Tähtiä luomaan

Työpäivien aikana kohtaa useita erityylisiä asiakkaita, jotka tarvitsevat kovasti ammattilaisen apua. Heidän tarpeensa vaateostoksille pistävät joko hekottamaan tai facepalmaamaan: esimerkiksi asiakas saattaa tarvita punaiset housut, sillä hän läikyttää jatkuvasti spagettikastikketta jaloilleen treffeillä. Osa asiakkaista on niin sanotusti kanta-asiakkaita, jotka värittävät pelin juonta omintakeisilla luonteillaan. He ovat myös sattumalta lahjakkaita laulamaan ja tavoittelevat päähahmon avustuksella musiikkialan huipulle ovelasti nimetyn NIN10-yrityksen kautta. Paikallinen musafirma palkitsee päähenkilön tarinan edetessä laulajien stailaamisesta suurilla šekeillä, jotka avustavat vaatekaupan pyörittämisessä.

Try it on!

Tarinan edetessä asiakkaiden esittämät haasteet vaikeutuvat huomattavasti, kun tähtäimessä on tietty vaatekappale tietyin värien ja kuvioin. Välillä asiakastoiveet ovat hyvin pikkutarkkoja, mikä pakottaa palaamaan kauppakeskukseen ja etsimään juuri tiettyä kankaanpalaa. Jos asiakas on tyytymätön saamaansa vaatteeseen, hän pudistaa päätänsä pettyneenä ja lähtee surullisena kaupasta ulos. Toivo ei ole kuitenkaan menetetty, sillä pettyneet henkilöt palaavat positiivisina takaisin seuraavana päivänä samojen haasteiden kera.

The Exhibition Hall -kauppakeskus on ainoa paikka ostaa putiikkiin vaatteita, mikä ei pelkästään vie aikaa päivästä vaan myös houkuttelee kärpäsiä kukkaroon. Asiakas haluaa tyttömäisen, punaisen hatun ja putiikissa ei ole yhtäkään. Pelaaja joutuu pyytämään tuotteen ostajaa odottamaan, kun hän noutaa vaatekappaleen labyrintista nimeltä The Exhibition Hall ja palatessaan takaisin kauppaan on jo yö sekä asiakas on häipynyt. Hän tietenkin saapuu seuraavana päivänä, mutta tarinan eteneminen hidastuu heikon ominaisuuden takia. Yli 20 tuntisessa juonessa toistuva kömmähdys saattaakin pistää pitkäveteiseksi.

Monipuolisuus on rikkautta

Tekemisen puute ei kuulu New Style Boutique 3:en. Korkeustasojen saavuttamisen sekä ystävyyssuhteiden luomisen myötä avautuu useita eri aktiviteetteja, kuten esimerkiksi kampaamo, meikki -ja kynsisalonki sekä vaatekauppa miehille. Jälkimmäiseen ei valitettavasti kuulu paljon haasteita, mutta se saattaisi toisaalta monimutkaistaa tarinaa. Kampaamossa avustaminen ei hyödytä taloudellisesti, mutta siellä huomaa viettävänsä paljon aikaa, etenkin kun on kiinnostunut luomaan erilaisia hiustyylejä. Päivän pituus koituu taas kuitenkin ongelmaksi, kun aamu vaihtuu illaksi silmänräpäyksessä.

Päähenkilöllä on käytössään monia puhelinsovelluksia, jotka avautuvat pelin edetessä. Appit kuten Restock Market sekä Design Centre osoittautuvat hyvin hyödyllisiksi. Varjoon jää helposti muun muassa YouTuben outo sisko Mewtube, jossa tuskin tulee tubettua ollenkaan. Kauppakeskuksessa ei paljon tarvitse käydä Restock Marketin saatua, sillä tuotteet voi tilata suoraan puhelimen avulla. Voi teknologian ihana, ihmeellinen maailma!

Hahmojen animaatiot sekä visuaaliset efektit ovat hyvin miellyttäviä. 3DS:tä ei halunnut irrottaa otettaan, kun nätit, värikkäät hahmot hyppivät silmillä tanssinumeroiden aikana. Kolmiulotteisuutta hyödynnettiin sopivasti, vaikkakin pieni korostaminen olisi ollut kirsikka kakun päällä. Kaiken kaikkiaan kyseessä on hauska, sävykäs seikkailu anime-hahmojen kera muodin huipulle.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi