Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution

Keltatukkainen ninjasoturi Naruto saa Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolutionin myötä ties kuinka monennen osansa. Lukuisissa mangoissa, animessa ja peleissä seikkailleella taistelijalla ovat omat uskolliset faninsa, joille pelisarjan viimeisimmän tekeleen yli 100 hahmosta suurin osa ovat tuttuja. Tämän arvostelun kirjoittaja tietää niistä nimeltä vain päähenkilön.

Ninjamestis alkaa

Naruto seikkailee Ninja World Tournamentissa Festival-saarella, jossa on alkamassa kaikkien aikojen ninjaturnaus.  Ensiksi täytyy läpäistä helppo karsinta, jonka jälkeen päästään tositoimiin. Ninja World Tournamentissa kerätään nelihenkinen joukkue, jonka jokainen jäsen ottaa osaa raivokkaisiin taistoihin.

Taistelut voitetaan keräämällä orbeja, joita putoaa iskun saaneista vastustajista. Ninja World Tournament -tilaa tarpeeksi tahkottuaan pelaajalle aukeaa Mecha Naruto -moodi, jonka kevyessä tarinassa Naruto löytää robottiversion itsestään. Mecha Naruto on valittavissa tämän jälkeen yhtenä turnauksen taistelijana.

Ninja Escapades -tila lykkää taisteluiden väliin ennen näkemättömiä Naruto-lyhytelokuvia, jotka lienevät tarpeeksi hyviä syitä kovisfaneille pelin hankkimiseen. Jos Ninja World Tournament ei riitä, pääsee Free Battles- ja verkkomoninpelissä mätkimään lisää. 

Melkoista mätkintää

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution luottaa vimmaiseen taisteluun, joka on toteutettu pääosin moitteettomasti. Vasta-alkaja pääsee helposti mukaan ninjatappelun tuoksintaan, joskin tutoriaalien puuttuminen hiukan ihmetyttää. Tämäkin osa on suunnattu lähinnä Naruton ennestään tunteville, eikä tulokkaalle selitellä liikaa taustoja tai . Hyppy-, heitto- ja iskut löytyvät onneksi toimintonäppäimien luonnollisista paikoista, eikä Naruto-tulokkaalla ole vaikeuksia omaksua ohjainten mappausta. 

Helppo aloitus ei kuitenkaan tarkoita haasteen puuttumista. Pidemmälle edettyään vastustajien taso luonnollisesti kasvaa, jolloin sormilta vaaditaan paitsi nopeutta, myös esineiden hyödyntämistä sekä comboiskujen ja torjumisten osaamista.

Uutena taisteluominaisuutena pelissä voi tyrmätä vastustajan hetkeksi rikkomalla tämän puolustuksen. Ultimate Ninja Storm Revolutionissa on myös vastahyökkäys, jonka avulla voi iskeä ylhäältä syöksyvän vastustajan tajuttomaksi.

Joskus kamera sekoittaa tilanteita, eikä se meinaa pysyä kiihkeimmissä taistoissa perässä. Muuten pelattavuudessa ei ole juuri moitittavaa. Koomisiin mittasuhteisiin paisuva, hahmojen yliluonnollisiin ominaisuuksiin perustuva mätkintä on selvästi osa Naruto-pelien vetovoimaisuutta, eikä Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution ole poikkeus.

Audiovisuaalisesti taattua laatua

Visuaalisesti Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution on varsin pätevää laatua, eikä uutta konsolisukupolvea tule ikävä. Vaikka meno on hetkistä, ei ruudunpäivityksessä ole ongelmia. Tuttuun tapaan Naruton maailma on tässäkin pelissä jopa iloisen värikäs. Festival-saari tosin tuntuu ja näyttää kovin tyhjältä. Saarella liikkuvia hahmoja on harvakseltaan eikä kerättävistä esineistäkään ole runsaudenpulaa.

Dialogissa ei ole niin paljon kehumista, sillä samojen hokemien toisto tympäisee ennen pitkää. Musiikkia puolestaan voisi kuunnella pidempäänkin. Musiikissa toistuvat teemat ja melodiat ovat sekä tarttuvia ja kauniita.

Ei aivan ultimaattista

Lukuunottamatta jälkikasvun toteuttamaa pikaista perehdytystä sarjan peleihin, ei Narutosta ollut kirjoittajalla aiempaa kokemusta. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution ei voittanut puolelleen, joskin jo muutaman tunnin aikana sinne tänne viljelty huumori viehätti vinksahtaneisuudellaan. Teknisesti peli on kuitenkin oivaa laatua, niin pelattavuudeltaan kuin audiovisuaaliselta anniltaan.

Jos Naruto ei hahmona ja mangana ole aiemmin tuttu, ei Ultimate Ninja Storm Revolutionista saa kovinkaan paljon irti. Siksi taisteleminen ja löyhästi tehtailtu tarina maistuu jo parin tunnin jälkeen puulta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi