Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

NBA 2K15

Kuningas koripallo

Kesällä kohistiin 2010-luvun loistavimman koripalloilijan LeBron Jamesin palaamisesta takaisin ensimmäisen NBA-seuransa Cleveland Cavaliersin riveihin. Cavaliersin uusi kausi on käynnistynyt ailahtelevasti, mutta monet odottavat Jamesin johdattavan seuran mestariksi asti. Jos näin ei tapahdu, vahingon voi korjata tämän hetken parhaassa koripallopelissä, Visual Conceptsin NBA 2K15:ssa. Siinä virtuaaliurheilun keskeiset asiat, grafiikka ja pelattavuus, ovat korkeimmalla mahdollisella tasolla.

Jo edelliset NBA 2K:t olivat viimeisen päälle hiottuja kokonaisuuksia. Uusin versio kärsiikin urheilupelien helmasynnistä, eli todellisten uudistusten puutteesta. Tämä ei kuitenkaan haittaa. Pelattavuus on lähes täydellisessä tasapainossa. Tähtien, kuten Jamesin tai Kevin Durantin, puolustaminen on edelleen aivan liian vaikeaa, mutta monipuoliset sliderit takaavat räätälöidyn pelikokemuksen, joka on juuri niin simulaatiomainen tai vapaamielinen kuin haluat.

Hyökkääminen on NBA 2K15:n parasta antia. Koreja tulee perusasetuksilla aiempaa enemmän, eikä alley-oopien kaltaisten näyttävien suoritusten tekeminen ole kiven takana. Harjoittelu on välttämätöntä lähinnä omassa päässä, sillä kurinalainen puolustaminen ei onnistu aloittelijoilta hetkessä. Myös taktiikoiden räätälöimiseen ja kuvioiden opettelemiseen kannustetaan. NBA 2K15 onkin realistisen viihdyttävä.

Pieniä asioita

Peli loistaa yksityiskohdissa. Vaikka yleisö näyttää edelleen muoviselta, eläväiset koripalloilijat on mallinnettu huolellisesti. Tämä pätee etenkin parhaisiin pelaajiin, mutta nyt myös vähemmän tiedetyt atleetit, kuten Miami Heatin Chris Andersen, ovat paremmin tunnistettavissa. Erityistä hehkutusta ansaitsevat animaatiot, jotka ovat sulavampia kuin Electronic Artsin NBA Livessa. Korin alla käytävä pikkupaini ja lennokas donkkaaminen näyttävät aidoilta.

Äänistä etenkin selostus on loistavaa. Musiikkipuolelta löytyy enemmän The Black Keysin ja The Strokesin kaltaista rockia, mikä on tervetullutta vaihtelua aiempaan rappiin. Kappalelistan kokoamisessa auttanut Pharrell Williams on ollut tehtäviensä tasalla. Myös muu äänimaailma vakuuttaa.

Uusia ominaisuuksia on turhan vähän. Ernie Johnson ja Shaquille O’Neal istuvat studiossa ja analysoivat joukkueita lyhyesti ennen jokaista peliä. NBA 2KTV:hen ladataan puolestaan toisinaan pelaajahaastatteluita, kulissien takaista materiaalia ja muuta ajanvietettä. Otteluissa suurin lisä on heittomittari. Se auttaa ajoituksessa ja painottaa hyökkääjän asentoa. Mittaria on vaikea pysäyttää oikeaan kohtaan, mutta samalla pallon pussittaminen tuntuu palkitsevammalta.

Pelimuodoista MyCareer-tilaa on muokattu kokonaan uusiksi ja se on NBA 2K15:n sydän. Luotua pelaajaa ei valita heti NBA:han, vaan hänen pitää kamppailla tiensä huipulle. Yksittäisten ominaisuuksien parantamisen sijaan kehitetään kokonaisuuksia, kuten hyökkäämistä ja puolustamista. Virtaviivaistaminen ja uskottava tarina tekevät uratilasta viihdyttävän. Toisaalla vanhaa Associationia muistuttavassa MyLeaguessa pystyy luomaan oman liigan sääntöineen ja palkkakattoineen. Muuten NBA 2K15 koostuu tutusta sisällöstä, kausista, pudotuspeleistä ja muusta tunteja vievästä.

Mestaruussormus

NBA 2K15:n suurimmat ongelmat liittyvät omien kasvojen skannaamiseen peliin ja nettitukeen. PlayStation Cameralla tehtävä skannaus ei toimi kovin hyvin. Se vääntää kasvot kummallisen näköisiksi ja muuttaa jopa aurinkoisimman hymypojan hirviöksi. Serveriongelmat haittaavat pelaamista verkossa. Satunnainen hidastelu muuttaa tietyissä tiloissa, kuten puistopallottelu MyParkissa, puolustamisen arpapeliksi. NBA 2K:t ovatkin edelleen parhaimmillaan pelattaessa samalla koneella.

Kasvojen skannailussa ja verkkomätössä on teknisistä yskähtelyistä huolimatta potentiaalia. Ensimmäinen lisää henkilökohtaisuutta ja toinen pidentää elinkaarta. Siinä missä kilpaileva NBA Live tuskailee pelattavuuden kanssa, NBA 2K15:ssa kentällä kaikki on kunnossa. Se yhdistää onnistuneesti koripallon jännittäväksi tekevät asiat: taktisuuden ja nopean temmon.

Jos vähäisiä epäkohtia ei lasketa, Visual Conceptsin on vaikea nähdä parantavan sarjaansa NBA 2K15:sta. Etenkin pelattavuus ja selostus ovat korkealla tasolla. Kehittäjät voivatkin jatkossa keskittyä pienien yksityiskohtien, kuten yleisön ja tauoilla tehtävien pelaajahaastatteluiden, hiomiseen. NBA 2K15 on mestaruutensa ansainnut. Se on korispelien kuningas ja tasoltaan kuninkaana niin ikään tunnetun LeBron Jamesin veroinen.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi