NBA Live '08

Tämä arvostelu käsittelee pelin Xbox 360- ja PlayStation 2 -versioita.

Perässähiihtäjä

NBA Live -sarja on Electronic Artsin monista urheilusarjoista se, jolla on eniten vaikeuksia laadunvalvonnan kanssa. Siinä missä yhtiön golfin, jääkiekon, jenkkifutiksen ja jopa jalkapallon ympärille rakentuvat sarjat parantuvat vuosi vuodelta, NBA Live ei ole vuosiin pysynyt Visual Conceptsin kilpailevan NBA 2K-sarjan vauhdissa. Tässä arvostelussa käsiteltävät PlayStation 2- ja Xbox 360 -versiot eroavat toisistaan vain hieman. Sonyn koneen NBA Live 08 ei ole muuttunut viime vuoden versiosta, mutta tehokkaammalla formaatilla ollaan menty hieman parempaan suuntaan. Vaikuttaakin vahvasti siltä, että tekijät ovat päättäneet rahastaa puolivillaisella, vain kokoonpanojen osalta päivitetyllä PS2-pelillä ja keskittäneet osaamisensa nykysukupolven koneeseen.

Lisää siimaa

Eurooppalaisia pelaajia lämmittänee tieto peliin lisätyistä maajoukkueista, mutta lokalisaatiota voisi olla enemmänkin. Tekijät antavat pelaajalle liian vähän siimaa uuden version oikeuttamiseksi. NHL 08 sisältää SM-liigan ja Elitserienin, joten NBA Livessäkin voisi hyvin yrittää jotain vastaavaa. Lokalisaatio kielisi tekijöiden halusta panostaa koripalloiluun. Torpan Pojilla pallottelu kiinnostaa kuitenkin kotimaista pelaajakuntaa varmasti enemmän kuin vaikkapa Saksan maajoukkueen ohjaaminen. Joukkuevalikoiman laajentaminen NBA:n ulkopuolelle on siis tervetullut uudistus, mutta lisää vaaditaan.

Toinen huomion arvoinen asia liittyy tekoälyyn. NBA Live sisältää nimittäin edelleen autopeleistä tutun kuminauhatekoälyn, jossa johdossa olevan joukkueen pelaajat ovat hetkellisesti huonompia pelin pitämiseksi tasaisena. Tämä pätee yksin- ja moninpeliin. PlayStation 2 -versiossa ei ole lainkaan nettipeliä, joten ainoaksi mahdollisuudeksi jää ottelu samalla koneella. Xbox 360 -peli tukee Liveä. Verkkopeli on toteutettu hyvin, eikä teknisiä ongelmia ole. Tekijät ovat viimeinkin saaneet lisättyä mukaan maksimissaan 32 pelaajan verkkosarjat, joten peli on siinä suhteessa kilpailevan 2K-sarjan tasolla.

Kontrollit toimivat hyvin kummallakin koneella. Puolustaminen on valitettavasti edelleen liian vaikeaa. Hyökkäys on toki urheilun suola, mutta NBA Liven otteluissa nähdään liikaa onnistuneita kolmen pisteen heittoja ja donkkauksia. Tarkasti puolustavat joukkueet eivät nähtävästi ole muodissa Electronic Artsin toimistolla. NBA Live 07:ssa epäonnistuneesti kokeiltu supertähti-ikoni on tosin hyllytetty. Huippupelaajat eroavat tavallisista rivimiehistä enää muutamilla erikoisliikkeillään sekä sillä, että pelaajat ovat parhaimmillaan tietyllä heittoalueella. Tämä tuo peliin yksilöllisyyden tuntua, vaikka pelattavuus ei ole kummassakaan testiversiossa kummoinen. Ottelut hoituvat perusraatamisella, eikä pelaaja koe kovienkaan joukkueiden kohdatessa samaa adrenaliinipiikkiä kuin Electronic Artsin muissa julkaisuissa.

Kohti alelaaria

NBA Live 08 näyttää PlayStation 2:lla mitäänsanomattomalta ja lisäksi peliä vaivaa epätasainen ruudunpäivitys. Xbox 360 -versiota on paranneltu etenkin hahmomallien osalta. Muuten peli näyttää mukiinmenevältä, mutta ei tarjoa mitään ihmeellistä. Marv Albertin ja Steve Kerrin selostus on asiantuntevaa, mutta jättää silti kaipaamaan esimerkiksi NHL 08:n selostuskaksikon välistä sujuvaa sananvaihtoa. Ääniraita on musiikkimausta riippuen joko kamalaa tai kohtalaista räppia. Efektit on otettu suoraan viime vuoden versiosta.

NBA Live 08 jättää valjun maun. PlayStation 2 -versiota ei ole jaksettu tai ehditty kehittää ja Xbox 360:llä peli laahaa 2K-sarjan jäljessä. Eurooppalaisten joukkueiden lisääminen ja pienet kosmeettiset muutokset eivät ole tarpeeksi. Peli kaipaisi lisää realismia kevyen kolikkopelipallottelun tueksi. Muuten NBA Live -sarja saattaa jäädä alelaariin, johon se nykyisellään kuuluu.

Galleria: 

Kommentit

Aika järkyttävää piilomainontaa tuon yöntimpan pelipaidassa. :D

Aika hyvin huomattu! :D

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi

Pelin tiedot

Arvostelussa: 
Arvosteltu versio: 

Kiitokset arvostelukappaleesta Electronic Artsille.

Tähän liittyvää