Ninja Gaiden 3: Razor's Edge

Ninja Gaiden 3 ei kerännyt mairittelevia arvosteluja ilmestyessään vuosi sitten PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. TeRm0z arvioi pelin KonsoliFINissä kahden tähden pläjäykseksi. Team Ninjan mainetta keränneen sarjan kolmas osa saa Wii U:lla nyt uuden mahdollisuuden.

Maailman ympäri

Sankarininja Ryu Hayabusa hälytetään apuun, kun Iso-Britannian pääministeri kaapataan mystisten terroristien toimesta. Hayabusa pääsee ennen pitkää taistelemaan pahisten naamiopäisen johtajan kanssa, vain saadakseen ikävän kirouksen päälleensä – tai oikeammin käteensä. Ninjamme joutuu kärsimään kirouksesta taistelujen tuoksinnassa maailman laidoilla.

Ensi metreiltä lähtien on selvää, ettei kyseessä ole mikään lasten peli. Verisuihkut ovat melkoisia Hayabusan silpaistessa vihulaisten raajoja poikki. Samaan aikaan Razor's Edgen vaikeustaso yllättää. Reaktionopeudelle on todellakin tarvetta, sillä vauhti hirvittää heikompaa. Kuolema korjaa tottumattoman normaalilla vaikeustasolla yllättävän äkkiä.

Mättöä mätön perään

Tallennuspisteitä ei tule vastaan joka välissä, vaan usein kuoleman jälkeen joutuu tahkoamaan useamman reitin uudestaan läpi. Kenttien läpäisy tuntuu ennen pitkää suorittamiselta, vaikka pelin edetessä Ryu voi hankkiakin Karma-pisteiden avulla itselleen uusia innovatiivisia taistelukykyjä. Perussilpomisen lisäksi Ryun arsenaaliin kuuluvat esimerkiksi jousipyssyt, joilla taisteluihin saa kaivattua variaatiota. Jonkin verran vaihtelua tuo myös muilla hahmoilla pelaaminen. Dead or Alivesta tuttu Ayane seikkailee ihka uusissa, Wii U:lle luoduissa kentissä. Quicktime Event -reaktiotestit ovat tällä kertaa mukava lisä, vaikka niistä voidaan yleisesti ottaen olla montaa mieltä.

Jos niin sanottuun tarinatilaan kyllästyy, voi Ninja Gaiden 3:n Chapter Challenge -tilassa kokeilla jokaista jaksoa erikseen. Shadows of the World on puolestaan kokoelma verkkomoninpelitiloja, joissa pelaaja pääsee mittelöimään tuntemattomana varjojen taistelijana, joko yksin muita vastaan tai yhteistyössä. Kun taistelu alkaa, ei kokematon ninja (kuten arvostelija) pysy kauaa hengissä. Ainakin arvostelusession aikana pelaajien taso oli todella kova. Harmillisesti ilta-aikaan nettipelikaveria sai odottaa kymmenisenkin minuuttia.

Teknisesti homma kuosissa

GamePad-kontrollit ovat pääosin miellyttävät ja ohjattavat ninjat liikkuvat jotakuinkin minne pitääkin. Välillä tosin Ninja Gaiden 3 tuntuu päättävän pelaajan puolesta suunnan. Yllättävän usein se on myös väärä. Kiihkeissä tilanteissa tämä on äärimmäisen ärsyttävää, mutta kyseessä ei ole onneksi jatkuva ongelma. Peliä on mahdollisuus ohjata myös GamePadin kosketusnäytöltä, mutta parin kokeilun jälkeen en löytänyt syytä jatkaa näytön sivelyä.

Graafisesti Ninja Gaidenin kolmososasta ei ole juuri valitettavaa. Ninjat liikkuvat sulavasti ja veri lentää näyttävästi komealla kaarella. Joskus harvoin ruudunpäivitys hidastuu. Ääninäyttely on sellaista perushuttua mitä tällaiselta mättöpeliltä voi odottaakin: miehekkäitä huutoja ja murahduksia.

Ninja Gaiden 3: The Razor’s Edge
on perushyvä taistelurypistys. Pelin suoraviivaisuus ei luo kuitenkaan erityistä tunnelmaa, eikä tarvetta palata kovin usein Ryu Hayabusan rooliin. Raivokkaiden ja ultraväkivaltaisten tappelupelien ystäville se voi olla kuitenkin harkinnan arvoinen tapaus.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi