Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Palikkajahdissa tylsässä ympäristössä

Palikkajahdin ABC

TerraTech on melko suoraviivainen ja yksinkertainen avoimeen maailmaan sijoittuva teos. Alussa käyttöön annetaan pienistä palikoista koostuva kulkupeli, jolla lähdetään tutkimaan ympäristöä. Pian vastaan tulee vihamielisiä kulkineita, joita löylyttämällä saa kokemuspisteitä, mutta myös irto-osia oman ajoneuvonsa paranteluun. Kevyttä tukikohdan rakenteluakin on tarjolla, joskin pääpaino pysyy omien kulkuvälineiden kehityksessä. Yhteen vekottimeen ei tarvitse tyytyä, sillä kokonaisen laivueen kyhääminen on mahdollista, mikäli aika ja mielenkiinto riittävät.

Kuin virtuaalilegoja

Palikkavaihtoehtoja piisaa tankeista lentokoneisiin, kunhan ne ensin löytää tai avaa tehtävien kautta. Toimeksiantoja antavat kilpailevat korporaatiot, jotka kaikki tarjoavat omanlaisensa osavalikoiman. Repertuaariin kuuluu monenlaista kilkettä tutkasta tykkeihin ja magneeteista siipiin. Kauppa-automaateista lunastettavat tehtävät eivät päätä huimaa ja niiden suorittaminen onkin vain pakollinen paha pelin etenemisen tiellä. Kauppamasiinoilla voi myös ostaa osia sekä myydä luonnosta riistettyjä mineraaleja ja varastoida tavaraa.

Yksinpelin lisäksi hermojaan voi koetella moninpelin puolella. Ensin valitaan yksinkertainen aloituskulkine, jolla sitten löylytetään toisia irtopalikoita keräillen. Käytännössä eniten tulivoimaa kerännyt voittaa, eikä aluksen muotoiluun kannata juurikaan panostaa. Harmittavasti sessiota isännöivä pelaaja voi potkia kenet tahansa pois ilman muista peleistä tuttuja äänestyksiä. Toisia pois potkiviin huonoihin häviäjiin tuli törmättyä useamminkin, mikä jätti erittäin huonon maun moninpelistä.

Erittäin rosoinen palikka

Teoriassa TerraTech vaikuttaa koukuttavalta peliltä. Käytännössä se on kuitenkin lähinnä tylsä ja kömpelö. PC-tausta näkyy erityisesti rakentamisessa, joka ei sovellu konsolin kapulalle kovin hyvin. Palikoiden paikoilleen asettelu onnistuu jotenkuten pienten projektien kohdalla, mutta monimutkaisempien kohteiden työstö muuttuu tuskalliseksi tönkön käyttöliittymän vuoksi. Hommaa ei helpota huonosti reagoivat näppäimet ja pomppiva kamera.

Kulkupelien ohjauskaan ei tunnu kovin jouhevalta, mikä aiheuttaa harmaita hiuksia taisteluiden tuoksinassa. Taistelut itsessään tuntuvat tylsältä, eikä niissä tarvitse tehdä muuta kuin pitää nappia pohjassa ja kiertää ympyrää. Audiovisuaalinen toteutus vaikuttaa jääneen myös puolitiehen. Halvan näköiset grafiikat suoraan viime sukupolvelta sekä tylsä äänimaailma eivät jää mieleen ainakaan hyvällä tavalla. Suunnittelupuolellakin on oikaistu, sillä ympäristöt tuntuvat yhtä kiinnostavilta kuin kassillinen tyhjiä vessapaperirullia.

Kyseessä on jälleen yksi huonosti viimeistelty Early Access -nimike, johon ei kannata rahojaan tuhlata. Tämä on sääli, sillä omien kulkupelien rakentelu voisi olla erittäin viihdyttävää ja hauskaa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi