Star Wars: Battlefront(2015)

: Mielipiteitä jakava Star Wars: Battlefront

Kaukaisessa galaksissa tapahtuu taas. Elokuvasarja herätetään jälleen karbonaatista pitkän hiljaiselon jälkeen, ja videopelirintamalle julkaistu uusi Battlefront nostattaa Star Wars -huumaa entisestään. Myönnän kuuluvani fanipoikiin ja olen laskenut päiviä uuden leffan julkaisuun. Battlefront julkaistiin juuri sopivaan saumaan, sillä minut saa tunnelmaan jo pelkällä tunnussävelmällä.

Pelin audiovisuaalisuus on häikäisevää. Laserammusten vinkuna ja droidien piipitys ovat elokuvalle uskollisia. Efektit ja musiikki sekä maisemat vievät takaisin ensimmäisen trilogian tunnelmiin. Kentät ovat täynnä pieniä yksityiskohtia, ja esimerkiksi Endorin metsissä kaikuvat ewokien irvokkaat hekotukset. Myös nopeilla kiitureilla on hauska kurvailla puiden välissä, vaikka se onkin ajoittain haastavaa.

Battlefrontiin on luotu rutkasti erilaisia pelimuotoja. Ne tarjoavat toimintaa massiivisista taisteluista pienempiin kahinoihin, joista osa muistuttaa pitkälti tavanomaisia tiimitaisteluita ja lipunryöstöä. Eniten aikaa kuluu muun muassa Supremacy-muodon parissa, sillä se poikkeaa normaalista tappojuhlasta hyvin paljon. Käytettävänä on muun muassa AT-AT -kävelijöitä, lentoaluksia ja elokuvista tuttuja sankareita. Kaikki nämä elementit huokuvat autenttista Star Warsin tunnelmaa, ja perinteiset lipunryöstöt ja tappomatsit alkavat jopa puuduttaa.

[[{"attributes":{},"fields":{}}]]

Battlefront sai myös jo ensimmäisen lisäosansa. Battle of Jakku sijoittuu The Force Awakensin trailerissa nähtyihin maisemiin. 8. joulukuuta julkaistu ilmainen paketti pitää sisällään uuden planeetan ja kaksi uutta karttaa. Hyvä, että sisältöä tuodaan paljon lisää, mutta sen tarpeellisuus jää nähtäväksi. Jaksaako Battlefront viehättää pelaajia niin pitkälle kuin lisäosia on ajateltu?

taisteleminen on loppupeleissä hyvin pinnallista.

Olen A-P:n kanssa pitkälti samaa mieltä siitä, että pelattavuus ja nettipelin toimivuus ovat kunnossa. Matseja ei koskaan tarvitse odottaa kovin pitkään, sillä servereillä on tarpeeksi pelaajia. Myös oppimiskäyrä on suhteellisen matala. Kritiikki osuukin enemmän toistuvuuteen, sillä taisteleminen on loppupeleissä hyvin pinnallista.

Battlefront on suunniteltu kasuaalipelaajat mielessä pitäen ja siltä se myös hieman tuntuu. Tämä ei kuitenkaan ole huono asia. Battlefront on loistava fanituote, joka tarjoaa hauskaa scifitoimintaa elokuvista tutuissa maisemissa. Varsinkin X-Wingeilla ja TIE Fightereilla taistelu on viihdyttävää puuhaa, eikä mikään vedä vertoja AT-AT:n kaatamiselle vetokoukun avulla.

[[{"attributes":{},"fields":{}}]]

A-P toteaa arvostelussaan, että maailman taustoja ynnä muuta ei hirveästi valoteta. Tämä on totta ja se saattaisi antaa pelille lisäarvoa, mutta nippelitiedon sijoittaminen moninpeliräiskintään voi olla hankalaa. Karttojen ladatessa tosin olisi hauska lukea saagan historiaa.

Star Wars: Battlefront ansaitsee pallinsa moninpelirintamalla, vaikka sen tarjoama toiminta ei olekaan suunnattu kovan luokan pelaajille. Taisteluihin liittyy mielellään mukaan jo yleisen tunnelman vuoksi. DICEn uutukaista kelpaa suositella sekä Star Wars -faneille että rennosta scifitoiminnasta nauttiville.

Kommentit

Battlefrontin​ merkitys fanikentässä on tarjota mahdollisuus päästä osalliseksi elokuvan ikonisia taisteluja ja sen peli tekeekin erinomaisesti. Fanipalvelus.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi