The Penguins of Madagascar: Dr. Blowhole Returns Again!

Madagascar-piirretyistä tutun pingviininelikon uusin peli The Penguins of Madagascar: Dr. Blowhole Returns Again! vie pelaajan uskaliaaseen pelastusoperaatioon, kun ilkeä delfiinitohtori Blowhole aikoo valloittaa koko tunnetun maailman. Kierojen suunnitelmien estämiseksi pingviinit joutuvat rekrytoimaan porukkaansa pelaajan ohjastaman aloittelijan.

Lyhyt verryttelysessio

Kinect-tuellinen The Penguins of Madagascar: Dr. Blowhole Returns Again! on lapsille suunnattu kevyt aktiviteetti. Elokuvista tutut hahmot on tuotu pelimaailmaan kiitettävän omanlaisina ilmestyksinä, mutta lokalisoinnin puute haittaa varsinkin täkäläisten lapsosten pääsemistä tarinaan kiinni. Ongelma jää onnekseen vain juoneen, sillä yksinkertainen pelimekaniikka on nopea oppia. Päätarinan lisäksi peli tarjoaa lyhytaskareita kuten tanssikilpailu King Julienia vastaan.

Kallisteluun, hyppimiseen ja asentoihin nojaava Kinect-mekaniikka ei anna liioin viihdykettä mutta hoitaa tarkoituksensa. Ennalta määrättyä reittiä etenevässä pelissä on tarkoitus selvitä alkupisteestä loppuun ja kerätä matkan varrella mahdollisimman paljon pisteitä. Pojoja kertyy muun muassa jäätelötötteröitä noukkimalla, virheettömistä suorituksista ja vihollisia kurnuttaessa. Kaikki tapahtuu yksinkertaisesti ohjaamalla pelihahmo kohteeseen tai vastaavasti suoristamalla kätensä kohti ruutua vihollisen lähestyessä. Lyhyitä erikoissuoritteita edeltää opastava kyltti, jossa näkyy tarvittava asento tai toimenpide selvitäkseen esteestä vahingoitta.

Nimellä ratsastusta

Kulmikas ulkoasu kielii villaisesta panostuksesta. Kolkko kenttäsuunnittelu etenee automaatiolla, ja useimmiten alueet kierretään pariin otteeseen ympäri ennen loppua. Vaatimattomista tekstuureista huolimatta ruudunpäivitys tippuu paikoin huolestuttavan alas. Äänipuoli jää kuvan tavoin mitäänsanomattomaksi. Alkuperäisnäyttelijät tai heitä hyvin matkivat korvikkeet hoitavat hahmonsa onnistuneesti.

The Penguins of Madagascar: Dr. Blowhole Returns Again! on lisenssipeleille tuttuun tapaan ala-arvoisella panostuksella tuotettua tauhkaa, jonka kohderyhmänä ovat elokuvaan tykästyneet lapsukaiset. Yksinkertainen pelimekaniikka ajaa asiansa, mutta sisältöön soisi näkevän satsattavan enemmän.

Galleria: 

Kommentit

Blowhole...

*Tirsk*

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi