Pinobee: Wings of Adventure

Pinobee, tuo kova-asenteinen robottiampiainen, joka on kylmäsydäminen kaikille. Tai pikemminkin sydämetön. Mutta miksi näin on? Ehkä tähän väliin olisi aika selittää pelin juoni...
Pinobee todellakin on sydämetön. Hänen rakentajansa siepattiin juuri ennen kuin sai Pinobeen valmiiksi; ainoa mikä jäi rakentamatta oli sydän. Nyt raukka ei ymmärrä yhtään maailmaa ympärillänsä, vaan ihmettelee olotilaansa aina kun jotain hyvää tapahtuu, koska ei osaa ilmaista tunteitansa. Ei auta siis muuta kuin lähteä pelastusretkelle, jotta saataisiin sydän.

Pinobeen kontrollit ovat hyvin yksinkertaiset. Kaikki tapahtuu A-nappia ja suuntaohjainta käyttämällä (paitsi valikoissa käytetään myös B-nappia). Hyppäämällä ilmaan voit käyttää syöksyn, joita saa lisää pelin edetessä. Syöksyt ovatkin yksi kontrolloinnin keskeisimpiä osa. Voit myös leijua ilmassa tietyn ajan verran jokaisen syöksyn välissä. Ja kun syöksyt loppuvat, niin voit vielä potkia jaloilla ilmaan, joka hidastaa tippumista hieman. Syöksyt taas tulevat täyteen jalkojen koskiessa maata, joten niitä voi käyttää huoletta. Ja viholliset tietysti tuhotaan... aivan, syöksymällä! Tai sitten vain hyppäämällä päälle.

Ratojen suunnittelu onkin sitten jo toinen juttu. Ne ovat liian sokkeloisia. Olinpaikan tunnistaminen käy pelin edetessä aina vain vaikeammaksi ja vaikeammaksi. Ja asiaa ei auta yhtään se, että saatat joutua palaamaan niihin uudestaan, koska et ole löytänyt tiettyä esinettä, jonka avulla pääset eteenpäin. Ja koska radat ovat isoja eikä sinulla ole hajuakaan missä kaipaamasi esine on, voi paikkojen koluaminen käydä aika puuduttavaksi. Maailmoja Pinobeessä on 9, joissa on yhteensä yli 25 kenttää.

Pinobeen ääni- ja kuvapuolessa ei taas ole mitään valitettavaa, vaan itseasiassa päinvastoin. Vaikka ääniefektit ovatkin keskitasoa, niin musiikki on silti korkeatasoista. Ja vaikka pelin omassa grafiikassa ei mitään uutta olekaan, niin taas pelin välivideot ovat loistavasti tehty.

Oikeastaan Pinobeen kompastuskivi ei ole sen yksinkertaisuus, vaan sen tylsyys ja tasapaksuus. Peli ei yksinkertaisesti ole mielenkiintoinen toteutukseltaan; hyvä juoni on mennyt hukkaan. Mutta jos hermot kestävät ja olet erittäin suuri tasohyppelyiden ystävä, saattaa Pinobee olla jopa kohtalainen valinta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi