Putkimiehen pileiden paluu

Mario Party: Star Rush on jo neljästoista bailu-Mario, eikä loppua sarjalle näy. Minipeleihin luottavat Mario Partyt eivät juuri eroa toisistaan perusperiaatteeltaan, mutta edes jotain muutosta näyttää aika ajoin tapahtuvan. Tällä kerralla suurin uudistus Nintendo 3DS:lle julkaistussa Mario Party: Star Rushissa on vuoropohjaisen pelaamisen muuttaminen nopeatempoisemmaksi ja vapaammaksi kulkemiseksi.

Monta moodia, paljon toistoa

Päätila Toad Scramblessa neljä pelaajaa liikkuu laudalla noppatuloksen verran. Tällä kertaa nopan heittäminen onnistuu yhtäaikaa kaikkien pelaajien kanssa, eikä omaa vuoroa tarvitse odotella. Laudalla liikkuminen on myös vapaampaa kuin aiemmin. Vastaan tulevat Mario-hahmot voivat lyöttäytyä mukaan ja auttaa kenttien läpäisemisessä. Kun silmäluvut vievät hahmokavalkaadin lopulta vihollisten luo, on edessä pomotappelu hilpeän minipelin muodossa. Voitetuilta pomoilta kerätyt tähdet vaikuttavat pistemäärään.

Muita pelitiloja ovat kolikoiden keräämiseen keskittyvä Coinathlon, pääpelitilaa muistuttava Balloon Bash, amiibo-yhteensopiva Mario Shuffle, musiikkipelikokoelma Rhythm Recital ja puzzlepeli Boo's Block Party. Edellä mainitut ovat nekin käytännössä minipelikokoelmia, joita erottavat lähinnä etenemistyyli ja tavoitteet. Ennen pitkää alkuviehätys katoaa, sillä näennäinen runsaus paljastuu turhaksi toistoksi. Yksinpelinä Mario Party: Star Rushia ei jaksa pelata viikkoja pidempään, mutta moninpelinä totuus saattaa olla toinen. Valitettavasti arvostelun aikana ei moninpelin kokeiluun ollut mahdollisuutta.

Määrää laadun sijaan

Minipelejä on alkuvaiheessa pelattavana vain muutama, mutta eri moodeja tahkoamalla Star Rushista avautuu lopulta yli viisikymmentä erilaista. Monet niistä ovat variaatioita vuosikymmenien takaisista klassikoista, eivätkä ne herätä keski-ikäisessä pelaajassa ahaa-elämyksiä. Puzzlepohjaiset, nopeatempoiset ja WarioWare-henkiset pähkinät sen sijaan kannustavat kokeilemaan taitoja useampaan otteeseen.

Mario Party: Star Rushissa ei teknisesti ole moitteen sijaa, ellei yllätyksettömyyttä lasketa viaksi. Se näyttää ja kuulostaa juuri siltä kuin pitääkin – pirteältä, hauskalta ja nintendomaiselta. Visuaalisesti se on mukavan selkeä jopa vauhdikkaimmissa tilanteissa. Äänisuunnittelu ajaa asiansa eikä tällä(kään) osastolla koeta yllätyksiä. Ohjattavuus on pääosin kunnossa, arvostelusession aikana vain Mega Blooper -mustekalaa vastaan pelatussa pomotappelussa kontrollit eivät reagoineet toivotulla tavalla. Näppäimet ovat helposti omaksuttavissa, sillä varsin usein ohjaukseen riittää pelkästään tatin liikuttelu ja A-napin painaminen.

Kaikesta huolimatta Mario Party: Star Rushia voi suositella ainakin pienten pelaajien joululahjaksi, koska viehättävät hahmot ja hilpeän huumorin sävyttämät pelit kestävät kulutusta takuuvarmasti perheen Nintendo-noviisien parissa.

Galleria: 

Kommentit

Pieni ristiriita lopussa kun tokavikassa kappaleessa lähes pelkästään kehutaan, ja vika kappale alkaa "Kaikesta huolimatta Mario Party: Star Rushia voi suositella..."

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi