Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Radiant Silvergun (XBLA)

Microsoftin Live Arcade -palvelu on osoittautunut useiden uudelleen julkaistujen pelien aarreaitaksi. Tällä kertaa ladattavaksi on ilmestynyt Treasuren legendaarinen räiskintä Radiant Silvergun, joka kuuluu kaikkien tosimiesten sivistykseen. Peliä pidetään yhtenä lajityyppinsä merkkiteoksista, eivätkä vuodet ole laskeneet pelin arvostusta vähääkään. Tekeekö uudelleenjulkaisu kunniaa alkuperäiselle vai onko kyseessä laiska käännös?

Pisteitä ja panoksia

Radiant Silvergun poikkeaa monista lajityyppinsä edustajista edukseen. Heti alussa pelaajalla on useita eri aseita käytettävissä, joista voi valita kulloiseenkin tilanteeseen sopivan. Vaihtoehdoissa tarjotaan plasmaa, pommia, laseria sekä hakeutuvia ohjuksia. Pisteitä kartuttamalla käytössä oleva ase paranee vähitellen tehokkaammaksi. Perustykkien lisäksi aluksessa on Radiant Sword -ominaisuus, jonka avulla voi pyyhkäistä liian lähelle tulevia ammuksia. Kerätyt luodit puolestaan kasvattavat Hyper Sword -erikoiskykyä, joka aiheuttaa massiivista tuhoa ympäri ruutua. Mukavasti tarinatilaa pelaamalla aluksen kehitetyt ominaisuudet siirtyvät seuraavaan pelikertaan.

Pisteiden metsästys muodostaa pelin selkärangan, kuten lajityyppiin kuuluu. Parhaita tuloksia ei saavuteta summassa räiskimällä: tuhoamalla saman värikoodin vihollisia pisteet moninkertaistuvat pikkuhiljaa. Tämä tuo tuhovimmaan taktisen elementin, joka pitää reagointikyvyn sopivasti varpaillaan. Moisen ominaisuuden ohella vaikeustaso on muutenkin melko kireä, joten vihollisten liikkeiden opettelulta ei voi välttyä. Asetuksia rukkaamalla toki saa helpotusta kehiin, mutta jos haluaa lunastaa paikkansa auringossa, ei lällyilyyn ole varaa.

Uutta ja vanhaa

Ulkoasua on päivitetty nykystandardien vaatimuksiin, ja teräväpiirto tuo grafiikkaan selkeyttä. Pienellä lisävaivalla visuaalinen anti olisi voinut olla vielä loisteliaampaa, mutta hyvin tämä toimii näinkin. Nostalgikot voivat pelata peliä alkuperäisessä muodossaan, mikä on mukava lisä kaksiulotteisten räiskintöjen harrastajille. Vetävät musiikit pauhaavat räjähdysten kumistessa ja laserien viuhuessa tehden äänipuolesta jykevän kokonaisuuden. Kaltaistensa joukossa Radiant Silvergunilla ei ole mitään hävettävää.

Moninpelin pariin pääsee samalla koneella tai verkon kautta. Jaettu ilo on aina moninkertainen ilo, ja liipaisinherkän kaverin kanssa hupia riittää varmasti pitkäksi aikaa. Varsinkin asiansa osaavan taistelutoverin kanssa räiskintä on yhtä juhlaa. Netissä voi myös vertailla omia suorituksiaan muiden avaruussankareiden kanssa.

Loppu hyvin, kaikki hyvin

Radiant Silvergun on tärkeä osa avaruusräiskintöjen historiaa, ja sen tuonti Liveen on suorastaan kulttuuriteko. Mikäli lajityyppi kiinnostaa, eikä peli ole aiemmin tuttu, nyt on oiva mahdollisuus lunastaa itselleen pala luotihelvettien taivasta. Asiaan vihkiytyneet ovat varmasti jo omansa ostaneet.

Radiant Silvergun on saatavilla Live Arcadesta 1200 Microsoft-pisteellä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi