Rentoa rellestämistä rannalla

Kuuman kauniit kesäpäivät viettää mielellään rannalla rennosti loikoillein. Kotimaan kelit vaihtelevat valitettavan tiheään tahtiin, ja usein ukkosmyrskyt valtaavat sääkartan juuri loman alkaessa. Auringonpalvojien onneksi on olemassa yksi paikka, jossa aurinko porottaa eikä huolia näy: The Sims 4:n uusi laajennus nimeltään Unelmasaari eli Island Living.

Tällä kertaa Simien matka vie Polynesiasta inspiraationsa ammentaneeseen Sulanin suloiseen saaristoon. Uusi alue koostuu kolmesta valkeiden hiekkarantojen peittämästä pikkuruisesta maapläntistä, jotka kaikki näyttävät keskenään hyvinkin samankaltaisilta. Uiskentelun ja itsensä auringossa paahtamisen lisäksi puuhailtavaa ei aivan ylettömästi ole, ja iltariennoillekin voi lähteä vain yhteen vaivaiseen rantabaariin.

Katson autiota hiekkarantaa

Kristallinkirkkaiden vesien keskellä mieli lepää, ja aikansa viettää mieluusti makoillein mukavilla rantatuoleilla. Aktiivisille kansalaisille on tarjolla jos jonkinlaista toimintaa, kuten esimerkiksi hiekkalinnojen rakentelua, snorklaamista, vesijetillä ajelemista sekä kanootilla melomista. Mikään puuhista ei kuitenkaan pidä mielenkiintoa yllä kovinkaan pitkään, ja pian tylsyys iskee syvälle luihin ja ytimiin.

Uusia työpaikkoja paketti tarjoaa neljä kappaletta, joista kolme on osa-aikatöitä: kalastaja, rantavahti ja sukeltaja. Lisärin ainut kokopäivätyö on luonnonsuojelija. Simit käyvät taistoon ilmastonmuutosta vastaan esimerkiksi tonkimalla roskia rantahiekan seasta tai tutkimalla meriveden laatua. Hiki hatussa suoritettu homma ei valu hukkaan, vaan puurtamisen jäljen näkee selvästi: pikkuhiljaa ympäristön puhdistuessa maailma muuttuu vehreämmäksi ja eläimiä vaappuu vastaan entistä enemmän. Jos kaikkea aikaansa ei halua tuhlata raataen, on mahdollista suorittaa pieniä hanttihommia ansaitakseen muutamia simeleoneja. Osa-aikaiset jobit ovat kiva lisä ja vievät pelaamista rennompaan suuntaan.

Ajatukseni mun kauas kantaa

Onnekkaimmat saattavat nähdä aaltojen keskellä vilauksen eräistä maailmankaikkeuden mystisimmistä taruolennoista, merenneidoista. Pelaajan ei tarvitse tyytyä noiden ihmeellisten otusten bongailuun, vaan simistään on mahdollista tehdä vedessä viihtyvä kalaihminen. Kuivalla maalla luontokappaleet käyttäytyvät aivan kuin tavalliset maan asukit, mutta vedenelävien täytyy huolehtia kosteustasapainostaan eli käydä säännöllisesti suihkussa tai meressä pulahtamassa. Iloisesti polskivat pyrstöjalkaiset ovat verrattavissa esimerkiksi vampyyreihin tai alieneihin, ja niiden seurassa lilluen hurahtaa helposti tovi jos toinenkin.

Pakettiin on pakattu perinteiden mukaisesti uusia huonekaluja, vaatteita ja hiustyylejä. Kaikki nämä sopivat teemaltaan teoksen tunnelmaan, mutta niitä olisi kaivannut runsaammin.

Unelmasaari jatkaa samalla linjalla aiempien lisäreiden kanssa, eikä siinä oikeastaan ole mitään pahoja vikoja. Kasuaalisimittäjän näkökulmasta noin 40 euron hintalapulla varustettu laajennus tuntuu kuitenkin ylihinnoitetulta: Sulan-saaristo jää kooltaan pieneksi, sisältöä on kovin niukasti, eikä mikään tarjolla olevista aktiviteeteista saa pelaajaa liimautumaan näytön ääreen lukuisiksi tunneiksi. Kovimmat fanit ihastuvat pakettiin varmasti ja he voivatkin lisätä arvosanaan tähden, mutta muut pärjäävät ihan hyvin ilman Unelmasaaren hiekkarantoja.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi