Ridge Racer 3D

Namco Bandai painoi taas kaasua ja kiirehti mukaan uuden konsolin julkaisuun vanhalla sarjallaan. Ridge Racer 3D kumartaa vahvasti japanilaisen arcade-kaahailun perinteille, ja pelin ainoana varsinaisena uutuutena on kolmas ulottuvuus. Vaikka maisemat alkavat olla jo nähtyjä, menoa ja meininkiä tuntuu silti piisaavan.

Itärintamalta ei mitään uutta

Ridge Racer -pelisarjan perusta on aina nojannut vankasti vauhtiin, jota ei erityisemmin hidasteta edes mutkissa. Realismille pyllistetään joka käänteessä, eikä kaikkia edes yritetä miellyttää. Pääpaino on hauskanpidossa ja komeissa maisemissa. Ryppyotsaisesti ajamiseen suhtautuvat saavat varmasti sarjan tästäkin osasta näppylöitä.

Soman paketin sisältö koostuu pääasiassa yksinpelitiloista, joista mittavin on Grand Prix. Se asettaa pelaajan eteen useita kisaryppäitä, joita selvittämällä ansaitsee talliinsa uusia autoja tai nitropakkauksia. Sijoituksista tilille ropisee myös krediittejä, joilla voi kartuttaa kotterokokoelmaansa entisestään. Edetessä kilpurit muuttuvat entistä nopeammiksi ja maisemat saavat vaihtelua.

Muista pelimuodoista valittavissa on perinteisiä yksittäisiä kisoja, aikaa vastaan ajamista sekä moninpeliä. Mukavana lisänä tarjotaan Quick Tour -moodia, jossa generoidaan turnauksia pelaajan mieltymysten mukaan. Kavereiden kanssa kisailu tapahtuu 3DS:n paikallisverkon kautta, kunhan jokaisella on oma kappaleensa pelistä. Street Pass -ominaisuuden avulla voi jakaa sijoituksiaan ja haamuaikoja.

Mutkat suoriksi

Ridge Racerien pelimekaniikka ei pahemmin jarrusta piittaa. Tiukemmatkin mutkat luisutaan mahdollisimman nopeasti nostamalla sormi vain hetkeksi kaasulta. Ohjaus toimii kuten aiemmissakin osissa, eikä valittamista siltä saralta löydy. Analogiohjain ottaa komennot vastaan mukisematta, tarjoten ristiohjainta miellyttävämmän tuntuman. Olkanapeilla kontrolloidaan nitroa kosketusnäytön huolehtiessa kartasta ja kamerakulman vaihdosta.

Pelin ulkoasu on kauttaaltaan silmää miellyttävä, mutta parempaan olisi varmasti pystytty. Ruudunpäivitys pysyy suuren osan ajasta tasaisena, vaikka pieniä notkahduksiakin tuli vastaan. Maisemat ovat värikkäitä ja tuttuja sarjan aiemmista osista. 3D-efekti toimii edukseen, ja sen avulla autojen sekä mutkien etäisyydet on helpompi hahmottaa. Äänipuoli sen sijaan jättää hieman kylmäksi, eikä mikään osa-alue oikein erotu edukseen. Äänisuunnittelu ei onneksi ärsytäkään.

Enimmäkseen harmiton

Ridge Racer 3D jättää jälkeensä hieman ristiriitaisen maun. Toisaalta asiat on hoidettu huolella, mutta varsinkin ratojen kierrättäminen aiemmista osista alkaa väsyttää. Uusille tulokkaille tätä voi jopa suositella, mikäli arcade-kaahailu kiinnostaa. Jos aiemmat osat eivät ole innostaneet, Ridge Racer 3D tuskin muuttaa mielipidettä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi