Team Sonic Racing kansikuva

Siiliä et voi tavata Alkon jonossa

Aikaisemmat Sonic-hurjastelut ovat tarjonneet hahmoja useista Segan sarjoista, mutta Team Sonic Racing keskittyy nimensä mukaisesti vain maailman nopeimman siilin seikkailuissa nähtyihin öttiäisiin. Kisoista ei puutu vauhtia eikä vaarallisia tilanteita rämäpäisimpien kuskien painaessa kaasun pohjaan.

Kisat ajetaan kolmen hahmon tiimeissä, mikä lisää meininkiin taktisen aspektin. Hahmot edustavat joko nopeutta, tekniikkaa tai puhdasta voimaa, ja jokaisen tyypin ominaisuudet vaihtelevat. Esimerkiksi tekniikkaan erikoistuneet kuskit voivat ajaa kaikilla pinnoilla hidastumatta.

Voimapesät, kuten Knuckles, murjovat itsensä läpi kartalla olevista esteistä täydessä vauhdissa. Karpaasien huippunopeus ei ole kuitenkaan lähellä muita hurjastelijoita. Kaikkien ajokkien huippunopeutta voi kuitenkin kasvattaa keräämällä kentältä sormuksia. Mitä enemmän niitä on, sitä nopeammin kaara kulkee. Sormukset ovat verrattavissa esimerkiksi Crash Team Racingin omenoihin.

Munamies ja Lilleri Lalleri avaruudesta

Kisoja ajellaan joko yksin, kavereiden kanssa samalla sohvalla tai netin välityksellä. Team Sonic Racingin tarina kertoo lyhykäisyydessään ulkoavaruudesta tulleesta oudosta huru-ukosta nimeltä Dodon Pa, joka heittelee sankareille jatkuvasti lisää kisahaasteita. Kaverukset pitävät tätä epäilyttävänä, sillä varmasti Dodon Pa juonii jotakin Sonicin arkkivihollisen Dr. Eggmanin kanssa.

Tarinassa eteneminen tapahtuu supermariomaisesti kentästä toiseen hyppimällä. Hyvistä suorituksista satelee valuuttaa, jota voi vaihtaa uusiin osiin. Pätäkällä saa päivitettyä muun muassa autojen nopeutta ja ohjattavuutta. Ominaisuus tuo vaihtelua tavalliseen köröttelyyn, vaikka mitään suurta etulyöntiasemaa uudet osat eivät annakaan.

Kisojen aikana kilpakumppaneilleen pystyy tekemään hallaa käyttämällä esimerkiksi ohjuksia tai lasersädettä. Käytettävät aseet valikoituvat satunnaisesti, ja tuurilla tuntuu olevan siihen iso vaikutus. Esimerkiksi tavalliset ohjukset ja hidastuslaatikot näyttävät päätyvän arsenaaliin vähän liiankin useasti. Huonommin sijoittuneet pelaajat saavat käyttöönsä erikoisempia pyssyjä, kuten kaikkiin ajajiin vaikuttavat maan alta ponnahtavat kivipilarit.

Moninpeli kruunaa kaiken

Kuten muutkin karting-pelit, on Team Sonic Racing parasta moninpelinä. Tarinan paukuttaminen porukalla eteenpäin on mukavaa, mutta samaa ei voi sanoa yksinpelistä, sillä se käy tylsäksi muutaman kisan jälkeen.

Suurin syy tähän on kuminauhatekoäly, joka pilaa nopeasti lupsakan ajelun. Esimerkiksi kolmannen ja viimeisen kierroksen lähestyessä loppuaan häntäpäätä pitänyt kuski ampaisee vauhdikkaasti ohi vieden palkintosijan nenän edestä. Samainen kaveri posauttaa usein muita kisailijoita superaseellaan ja jatkaa matkaansa nauraen. Tätä tapahtuu ajoittain myös nettipeleissä, kun ihmispelaajia ei ole tarpeeksi. Pelaajakatoa ilmenee vieläpä harmillisen usein.

Moninpeliaulassa saa roikkua mahdottoman pitkään ennen kuin edes yksi kuski päätyy mukaan kisailemaan. Netissä hurjastelu on toimiessaan kuitenkin todella oivallista viihdykettä, joten toivottavasti Team Sonic Racing -yhteisö kasvaa vielä Crash Team Racingin aiheuttaman kuumotuksen jälkeen.

Samalta sohvalta pelattuna Team Sonic Racing toimii loistavasti. Ainoa risuja ansaitseva asia johtuu ajoittaisesta ruudunpäivityksen notkahtelusta ja ruutujen pienestä koosta. Isonkin television näyttöä joutuu tihrustamaan, kun mukana on neljä pelaajaa. Mukana pysymistä vaikeuttaa lisäksi kenttien värikkyys ja yhtäaikaisten tapahtumien käynnistyminen. Kenttien tullessa tutuksi ajelu kuitenkin onneksi helpottuu.

Audiovisuaalista tykitystä

Audiovisuaalisesti Team Sonic Racing on melkoista tykitystä. Musiikki on menevää ja hyvin sonicmaista, kentät ovat värikkäitä ja täynnä sarjalle ominaisia elementtejä. Hahmot kuittailevat ajon aikana toisilleen vitsikkääseen sävyyn, mutta letkautukset ovat lähinnä hölmöjä. Onneksi ne voi kuitenkin kytkeä kokonaan pois päältä.

Erityistä suhdetta kuskeihin ei oikein synny missään vaiheessa. Tyyppien välillä ei ole suurta eroa ja siksi ajaminen pyörii lähinnä tunnetuimpien hahmojen ympärillä. Ainoastaan Dr. Eggmanin (Robotnik) superkaara vaikuttaa ylivoimaiselta ilman päivityksiäkin.

Team Sonic Racing on värikäs, vauhdikas, humoristinen ja sonicmaisella musiikilla höystetty leikkisä karting-peli. Kaahailu toimii ensiapuna kesänkorvalla syntyneelle mikroautohuumalle ja pitää kylläisenä ainakin kesäkuun loppuun asti. Luultavasti lähes koko PlayStation 1 -sukupolvi odottaa Crash Team Racingia kieli pitkänään, mutta mikäli mikroauton rattiin on päästävä jo nyt, kannattaa Team Sonic Racing napata ostoskoriin.

Kommentit

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi