Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

The Sims 4 Jungle Adventure

Simsmäisen säyseä seikkailu

Hiljattain täysi-ikäisyyden saavuttanut elämäsimulaattori The Sims tunnetaan menestyksensä lisäksi lukuisista maksullisista laajennuksistaan. Pääsarjan neljännen osan 23. sisältöpaketti Jungle Adventure (suomeksi Viidakossa) poikkeaa pitkästä aikaa arkiaskareista ja päästää simit leikkimään oman elämänsä Indiana Joneseja ja Nathan Drakejä.

Seikkailujen näyttämönä versoaa uusi pelialue, Salvadoradan vehreä viidakko. Latinalaisesta amerikasta vaikutteita imeneet maisemat poikkeavat mukavasti aiemmista ympäristöistä, ja samalla kyseessä on pinta-alaltaan laajin Game Packin ohessa julkaistu maailma. Suurimmalle osalle alueista ei kuitenkaan noin vain talsita, sillä syvimmät kolkat pitää saavuttaa seikkailemalla. Metsikön lisäksi kohde sisältää pikkuruisen kylän, joka palvelee vierailijoita baarin, museon ja torin tarjonnalla. Ympäristöjen karut 2D-kulissit on onnistuttu piilottamaan tällä kertaa poikkeuksellisen hyvin, kiitos runsaan kasvillisuuden ja korkeuserojen.

Rakentamisesta kiinnostuneiden ei parane kuitenkaan hihkua liikaa onnesta, sillä koostaan huolimatta alueella on vain seitsemän tonttia, eikä yksikään niistä ole oletusarvoisesti tyhjillään. Salvadorada on myös luokiteltu lomakohteeksi, joten pysyvää asumusta sieltä ei voi taloudelleen hankkia.

Ei nokkosihottumaa kummempaa

Vuokramökille saavuttuaan ei kannata heti syöksyä viidakon syvyyksiin, sillä ryteikkö on täynnä ikäviä kiusankappaleita lepakoista hämähäkkeihin. Paikallisella kauppa-aukiolla myydään muutaman kerran päivässä vaihtuvaa valikoimaa torjunta-aineita ja retkitarvikkeita, joten varman päälle pelaava seikkailijanalku joutuu odottamaan mahdollisesti useamman päivän ennen varsinaiselle tutkimusmatkalle suuntaamista.

Todellisuudessa öttiäiset ja ansat eivät ole vakava uhka, sillä pahimmassakin tapauksessa mahdollisen myrkytyksen lääkitsemiseen annetaan aikaa monta vuorokautta. Kehittäjien hehkuttama vaarallisuus loistaa poissaolollaan, eikä tutkimusmatkailu ole juuri lähimetsään tehtyä kävelylenkkiä riskialttiimpaa ajanvietettä. Vaaran tunne olisi tuonut pakettiin lisää tunnelmaa ja tehnyt selvän pesäeron The Sims 4:n muihin osa-alueisiin. Aivan hukkaan varustautuminen ei silti mene, sillä valmistautuneen retkikunnan reissu sujuu nopeammin ja tuottoisammin.

Alueelta toiselle edetään umpeen kasvaneita kulkuväyliä raivaamalla. Välissä ratkotaan yhden ruudun mittaisia tekstiseikkailuja, joissa voi uutuutena hyödyntää siminsä taitoja ja esineitä. Lisäys tuo laimeaan laatikoiden kliksutteluun edes hieman enemmän pelillisiä elementtejä ja valinnanvaraa. Osa reiteistä on suljettu kokonaan jokaisella vierailukerralla, joten kaikkia salaisuuksia ei voi kokea yhden seikkailuloman aikana.

Yhteensä lehvästöjen sekaan on piilotettu viisi päätepistettä, jotka palkitsevat pelaajaa aarrearkuilla, harvinaisilla hedelmillä ja kaloilla. Kohokohtana kohoaa muinainen temppeli, jonka tyhjentämistä rojusta voidaan pitää eräänlaisena seikkailijan päätavoitteena. Rakennelma on luonnollisesti täynnä ansoja, joiden välttäminen on valitettavasti kiinni sattumasta. Kehittäjillä olisi ollut oiva paikka tuoda mukaan edes kevyttä pulmanratkontaa, mutta ilmeisesti se ei vastaa tekijätiimin näkemystä kohderyhmänsä kyvyistä.

Pakotettu pitkittäminen ja vaivoin toisistaan poikkeavat temppeliansat eivät luo jälleenpeluuarvoa nimeksikään, joten muutaman retken jälkeen on turha odottaa yllätyksiä. Ryteikössä ramppaamiseen voi hakea motivaatiota kuitenkin rahasta, sillä muinaismuistojen kauppaaminen lyö leiville.

Monenlaisia rikkauksia

Aarrearkkujen lisäksi reliikkejä voi raapustaa esiin myös maaperästä uuden arkeologiataidon avulla. Historiallisia esineitä on neljää tyyppiä, mutta kaikkien kerääminen vie silti hyvän tovin kiitos niiden sattumanvaraisen laatutason. Arkeologin elämän parhaita hetkiä on silti ehdottomasti muinaisten taikapatsaiden kokoaminen. Toteemeilla voi siunata ystäviään ja langettaa hupaisia kirouksia vihamiestensä ylle. Positiivisena yllätyksenä kehittäjät eivät ole tässä kohtaa tyytyneet vain perisyntiinsä, eli vanhojen ominaisuuksien kierrättämiseen uudella ulkoasulla.

Viidakkoreissujen välissä aikaansa voi viettää piskuisella torilla paikallisille jutellen ja eksoottisia ruokalajeja maistellen. Siinä sivussa mukaan tarttuu tuntemusta salvadoradalaisesta kulttuurista, mikä toimittaa samalla toisen uuden taidon virkaa. Ajan myötä simit oppivat hallitsemaan muun muassa alkuperäisasukkaiden tervehdyksen, muutaman kansanmusiikkikappaleen sekä rytmikkäät rumbaliikkeet. Tapojen omaksuminen on idean tasolla raikas tuulahdus perustaitojen joukossa, mutta monituhatvuotinen kulttuuri osoittautuu lopulta kolkon köyhäksi. Tekijöillä kun ei ole mielikuvitus riittänyt edes täyden kymmenen taitotason kehittämiseen, vaan homma on jätetty puolitiehen.

Toimintapuolen ohella mukaan on pakattu tietysti tukku tuoreita asusteita ja kalusteita. Inspiraatiota on haettu perinteisistä viidakkovetimistä ja paikallisten kevyen rennosta pukeutumistyylistä. Sisustusesineet ovat puolestaan maantieteellisen sijaintinsa innoittamana veistettyjä ja paikoin juuri oikealla tavalla kulahtaneita. Valikoimassa on lasittomia ikkunoita, maalipinnaltaan rapistuneita tasoja ja värikkäästi verhoiltuja istuimia, jotka ovat omiaan piristämään pelin suurimmaksi osaksi uutuuttaan kiiltävää ja modernia kalustevalikoimaa.

Spesifisen aiheensa myötä Jungle Adventurella ei ole juuri vaikutusta normaaliin The Sims 4 -pelikokemukseen, eikä paketin pariin ole syytä palata kuin harvakseltaan. Jos simeissäsi on seikkailijan aineista, tarjoaa kilpailukykyisesti hinnoiteltu laajennus kuitenkin sujuvan siistiä, mutta pääkohdeyleisönkin huomioiden hieman liian yksinkertaistettua simsuttelua.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi