Sing Party

Voice of Finland

Suomalaiset ovat laulajakansaa. Roppakaupalla levyjä myyvien ammattilaisten lisäksi maastamme löytyy runsaasti amatöörihoilaajia, joista useimmat avaavat äänijänteensä vasta ollessaan tukevassa humalassa. Japanista maailmalle levinnyt karaokevillitys on pesiytynyt erityisen hyvin harmaaseen Suomeen, jossa jokaisessa varteenotettavassa keskiolutkapakassa voi tarttua mikrofoniin ja valita runsaasta valikoimasta ikivihreitä lauluja.

PlayStationeille julkaistujen SingStarien suuren suosion myötä karaoke on yhä enenevässä määrin siirtynyt baareista kotoisiin olohuoneisiin. Hiljaisuutta rakastavien naapurien harmiksi konsolien pyörittämiin karaokepeleihin on tarjolla valtava määrä sisältöä ulkomaisista lurituksista suomalaisiin suosikkeihin, kuten Anssi Kelaan ja Eppu Normaaliin. Nintendon uusimmalla alustalla ei ole ennen nyt julkaistua Sing Partya päässyt laulamalla nolaamaan itseään. Nyt sekin on mahdollista, vaikka FreeStyleGamesin julkaisu kalpeneekin vertailussa muihin saman lajityypin peleihin.

Tartu mikkiin

Sing Partyn paras ominaisuus on mahdollisuus käyttää useimpia USB-porttiin yhdistettäviä mikrofoneja. PlayStation 2:n muinaisten SingStarien mukana tulleet mikrofonit eivät Wii U:lla toimineet, mutta paketin mukana tullut oma langallinen laulamisväline pelitti moitteettomasti. Julkaisija Nintendon mukaan Sing Party tukee ainoastaan virallisia Wiille lisensoituja välineitä, mutta maailmalta kantautuneiden tietojen mukaan ainakin Xbox 360:n Rock Bandin mikrofonit toimivat ilman ongelmia.

FreeStyleGamesin pelin keskiössä olevassa Party-tilassa hyödynnetään Wii U:n ominaisuuksia sanoitusten näkyessä kosketusnäytöllä. Muissa muodoissa lyriikat rullaavat ainoastaan televisioruudulta, mikä on tekijöiltä käsittämätön ratkaisu. Partyssa ei jaeta ollenkaan pisteitä, joten se sopii erinomaisesti harjoitteluun ja osaamattomammille laulajille. Vaativammassa Sing-tilassakin seurataan vain oikeaa äänenvoimakkuutta ja -korkeutta, eikä sanojen muistamisella ole väliä. Melkein minkä tahansa muminan hyväksymisen onnistuneeksi suoritukseksi korostaa Sing Partyn amatööriluonnetta.

Lauluihin ei ilmeisesti säästösyistä ole lisätty musiikkivideoita. SingStareista tuttujen lisensoitujen videopätkien sijaan Sing Partyn pelaajat joutuvat tyytymään abstraktiin grafiikkaan. Värikkäät taustat ovat sinänsä näyttäviä, mutta onnistuvat yhtä kaikki vähentämään tunnelmaa. Kappalevalikoima on onneksi kohtuullisen kattava. Pelaajille tarjotaan onnistunut sekoitus vanhempia klassikkoja ja uudempia hittejä. Homohenkinen Pet Shop Boys ja legendaarinen pop-pumppu Fleetwood Mac saavat rinnalleen esimerkiksi iki-ihanan teinin Justin Bieberin ja suursuosikki Lady Gagan lauluja. Uusia kappaleita on luvattu myytäväksi verkkokauppaan, mutta ainakaan vielä niitä ei ollut saatavilla.

Me, idolit

Sing Party kärsii pahasti sisällön puutteesta. Koko sisältö on käytettävissä heti ensimmäisellä käynnistyskerralla, eikä vaikeustasoa voi rukata. Haasteettomuus tekee pisteiden keräämisen turhaksi, vaikka tekijät palkitsevatkin ahkerat laulajat heidät idoleiksi muuttavilla tähdillä. Niitä jaellaan tosin turhan auliisti. Kaikki mahdollinen on nähty yhdessä alkoholin huuruisessa illassa, eikä edes Team-muodon yhden konsolin moninpeli, jossa lauletaan kuorossa tai siirretään mikrofonia osanottajalta toiselle, onnistu pelastamaan Sing Partya.

FreeStyleGamesin tekeleen ei ole vaikea ennustaa löytyvän pian alelaarista. Kokonaisuudessa ei ole juuri vikaa, mutta musiikkivideottomuus yhdistettynä tekemisen puutteeseen johtaa nopeaan kyllästymiseen. Sing Party on tällä hetkellä Wii U:n ainoa karaokepeli, joten kilpailun puutteessa se on olohuoneessa hoilaamisen ystäville selvä valinta. Nähtäväksi jää, onnistuvatko myöhemmin verkkomyyntiin tulevat laulut ylläpitämään kiinnostusta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi