SingStar Anthems

Kovaa ja korkealta

Anthems on SingStar-sarjan kuudes julkaisu ja tuore tulokas jatkaa aikaisempien pelien viitoittamaa tietä. Jokaiselle pyritään tarjoamaan jotakin ja näin ollen kappaleita löytyy siis harppuorkesteripuolelta vielä parrasvaloissa porskuttaviin artisteihin asti.

Tämänkertainen kappalelista sisältää kaksikymmentä ylistyslaulua.

Hurmiota ja harmoniaa

Perusidea on laulupeleille ominainen, eli pitää pysyä sävelessä mahdollisimman hyvin ja eri oktaavialat tulkitaan samaksi säveleksi.Taustalla pyörii valitun kappaleen alkuperäinen musiikkivideo ja oman laulun tueksi kuuluu taustalla alkuperäinen esitys.

Tavoiteltava sävelkorkeus kuvataan harmailla palkeilla ja palkin pituus osoittaa sävelen keston. Oma laulu näkyy ruudulla vaihtoehtoisesti sinisenä tai punaisena riippuen siitä, minkävärinen mikrofoni kourasta löytyy. Kappaleen sanat löytyvät ruudun alaosasta ja ne maalautuvat siniseksi kappaleen mukana, kuin karaokessa konsanaan.

Mikäli videot alkavat kyllästyttää ja kaapista löytyy EyeToy-kamera, niin diivailu pääsee toden teolla alkamaan - tällöin musiikkivideo korvataan kameran näkymällä. Omaa showta voi värittää erilaisilla valmiilla visuaalisilla efekteillä ja mikäli on laittanut linssiludetoiminnon päälle, niin videokuvaa tallennetaan pieni pätkä osuttaessa oikeaan säveleen kohdassa, missä EyeToy-kameran kuva näkyy. Osumia pääsee tarkastelemaan lopuksi ja tällöin on taustalaulu jätetty kokonaan pois.

Monipelin muodot ovat samat kuin edellisissä osissa, eli Battle, Duet ja Pass the Mic, jossa on mahdollista kisata kahdella joukkueella aina kahdeksan pelaajan voimin mikrofoneja kierrättämällä.

Vokaalit ovat kullanarvoisia siinä vaiheessa, kun on siirrytty taistelemaan kultaisesta kurkusta. Pisteitä tulee oikeista sävelistä - ei oikeasta ääntämisestä. Ulvomalla on mahdollista rimpuilla kisassa mukana hieman pidempään, vaikka vastassa olisi parempi laulaja, jos vastustaja tavoittelee myös oikeata artikulointia.

Dueton lopuksi on mahdollista ottaa taiteilijaparista kuva, joka tallenetaan myös muistikortille, mikäli pisteet riittävät viiden parhaan joukkoon. Samainen kuva on siis ihailtavissa myös tilastoissa.

Kappaleen loputtua tarjoutuu mahdollisuus vielä kerran kuunnella se oma uskomaton tulkinta ja mikäli muistikortilla on tilaa, niin myös tallennus onnistuu. Kuuntelutilanteessa esitystä voi vielä värittää erilaisilla efekteillä, joiden toteutuksessa on vielä parannettavaa.

Mikä biisi seuraavaksi?

Aloituskustannukset ovat normaalin pelin hinnoissa ja tällöin mukana tulee mikrofonipari, joka toimii myös aikaisemmissa julkaisuissa. Eri versiot ovat käytettävissä levyä vaihtamalla ja konetta buuttaamatta, mutta valitettavasti tällöin ennätykset jäävät rekisteröitymättä.

Kysymyksessä on yksinkertaisen nerokas partypeli, joka toimii parhaiten hyvässä seurassa ja rennossa tunnelmassa.

Laulun riemua lisää tuttujen kappaleiden tulkintamahdollisuus ja tätä varten kannattaa tarkastaa myös edellisten osien tarjoama valikoima: SingStar, Party, Pop, 80's ja Rocks.

Kyseisten pelien arvostelut löytyvät täältä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi