SingStar Suomirock

Laulajan tie

SingStar ei ole pelkkä peli; se on ilmiö. Karaokepelisarjassa on nähty lukuisia julkaisuja, ja jotain suuresta suosiosta kertoo se, että uusintakin peliä, SingStar Suomirockia, myytiin nopeasti platinarajaan oikeuttavat 20.000 kappaletta. Tämä siis siitä huolimatta, että se julkaistiin PlayStation 2:lle, jolle ei enää juurikaan lanseerata kunnon pelejä. Käyttäjäkunta on kuitenkin suuri, eikä karaokepeli rehellisyyden nimissä tarvitsekaan taakseen kovin suurta tekniikkaa. Seurue, kaksi mikrofonia, viinaksia, pikkupurtavaa ja tuttuja lauluja, niin juhla on valmis.

Varmaksi myyntijyräksi SingStar Suomirockin tekee se, että se sisältää nimensä mukaisesti pelkästään kotimaisia kappaleita. Aiemmissa sarjan julkaisuissa saatiin hoilata enimmäkseen englanninkielisiä hittejä, joten vaihtelu virkistää varmasti. PlayStation 3:n SingStarin mainiota mahdollisuutta ostaa uusia lauluja suoraan verkosta jää kaipaamaan, mutta muuten kyseessä on jämäkkä, ostamisen arvoinen paketti.

Näitä lauletaan

Peli sisältää seuraavat kappaleet:

1. Apulanta: Pahempi toistaan
2. Apulanta: Viisaus ei asu meissä
3. Ari Koivunen: Hear my call
4. CMX: Ruoste
5. Don Huonot: Hyvää yötä ja huomenta
6. Egotrippi: Matkustaja
7. Eppu Normaali: Vuonna '85
8. Hanna Pakarinen: Leave me alone
9. Indica: Linnansa vanki
10. Irina: Kymmenen kirosanaa
11. Kotiteollisuus: Helvetistä itään
12. Kotiteollisuus: Tämän taivaan alla
13. Leevi And The Leavings: Laura Jenna Ellinoora Alexandra Camilla Jurvanen
14. Leevi And The Leavings: Pohjois-Karjala
15. Lovex: Guardian angel
16. Maija Vilkkumaa: Ingalsin Laura
17. Neljä Baritonia: Popmusiikkia
18. Neljä Ruusua: Hunningolla
19. Neljä Ruusua: Valuva taivas
20. PMMP: Rusketusraidat
21. PMMP: Tässä elämä on
22. Paula Kouvuniemi: Kuuntelen Tomppaa
23. Popeda: Tahdotko mut tosiaan
24. Stella: Aamun kuiskaus
25. Stella: Korkokengät
26. Tiktak: Heilutaan
27. Tiktak: Lopeta
28. Uniklubi: Huomenna
29. Von Hertzen Brothers: Let thy will be done
30. Yö: Rakkaus on lumivalkoinen

Biisilistasta löytyy sekä uudempia kappaleita että ikivihreitä. Allekirjoittanutta miellyttävät erityisesti CMX:n, Eppu Normaalin ja Leevi and the Leavingsin kappaleet. Uudemmasta materiaalista uppoaa vaikkapa Von Hertzen Brothers. Toisaalta mukana on SingStar-perinteiden lisäksi myös paljon täytemateriaalia. Tällaiseksi voitaneen laskea vaikka Uniklubin, Ari Koivusen ja Lovexin kaltaiset roska-artistit, joilla ei ole mitään annettavaa edes karaokessa. Mukana on kuitenkin sen verran hyviä lauluja, että juhlalaulannan saa aikaiseksi humalassa, ja miksei myöskin selvin päin.

Ei uutta

SingStar on myös malliesimerkki pelistä, joka on versiosta toiseen samanlainen. Suomirock ei uuden kappalevalikoiman lisäksi sisällä mitään uutta ja mielenkiintoista. Pelimekaniikasta tarkemmin SingStar Anthemsin arvostelussa. Edelleen kaipaa ominaisuutta, että alkuperäislaulajan saisi käännettyä kokonaan pois päältä. Se onkin ainoa todellinen motkottamisen aihe, jos kymmenillä lähes identtisillä peleillä rahastaminen unohdetaan. Pelimekaanisesti kyseessä on varsin simppeli tuotos, joskin oikealla äänikorkeudella laulamisesta palkitaan pisteillä. Tämä tosin tarkoittaa nimenomaan äänen korkeutta, ei sitä, kuinka hyvä laulaja on kyseessä. Kotitekoiset Carusot saattavat välillä ihmetellä kummallista pisteytysjärjestelmää. Tällä ei tosin ole mitään väliä, sillä itse peli on edelleen erittäin hauska.

Uusia SingStareja on jopa vaikeampi arvostella kuin Electronic Artsin vuosittaisia urheilupelejä. SingStarit eivät nimittäin muutu yhtään, eivät edes päältä, ja niitä tulee kaiken lisäksi vielä useampi vuodessa. Tämä on kuitenkin sitä mitä kansa haluaa, eikä siinä mitään. SingStar Suomirock lunastaa lupauksensa ja ottaa ansaitusti paikasta monen karaokeaficionadon hyllyssä.

Galleria: 

Kommentit

Häh! Kaikki toivoo suomenkielisiä kappaleita SingStaraan ja sitten kun niitä tulee, niin pelille annetaan vain keskinkertainen numero.

Kyllä tämä vähintään 8 ½ ansaitsee, vaikkei pelillisesti tuo mitään uutta. Vain uusi biisejä, mutta se riittää, kun ne on a) suomeksi b) rokkia.

Mielestäni on kyllä onnistunein Singstar tähän mennessä biisivalinnoiltaan, joten itse olisin myös enemmän kehuja antanut - myös arvosanan muodossa. Mutta ei voi kun yhtyä siihen, että on varmasti vaikea arvosteltava.

Arvosana on aika pitkälti suhteutettu siihen, kuinka monta SingStaria on olemassa. Käypä peli tämäkin, mutta ei juurikaan uutta. Vähän kuten eräät urheilupelit...

- Esa

Voisi olla hyvä pitää mielessä arvostelupisteitä annettaessa, että tämä voi ihan oikeasti olla monelle arvostelua lukevalle ensimmäinen peli koko sarjasta, jota on ostamassa. Olisiko se tosiaan silloinkin vain 7+ arvoinen peli?

"Toisaalta mukana on SingStar-perinteiden lisäksi myös paljon täytemateriaalia. Tällaiseksi voitaneen laskea vaikka Uniklubin, Ari Koivusen ja Lovexin kaltaiset roska-artistit, joilla ei ole mitään annettavaa edes karaokessa."

Hyvin sanottu, allekirjoitan tuon kanssa. Kaikesta huolimatta pelin aion hankkia - tai saada joululahjaksi jos hyvin käy 8D

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi

Pelin tiedot

Arvostelussa: 
Arvosteltu versio: 

Kiitokset arvostelukappaleesta Sonylle.

Tähän liittyvää