Sparkle Unleashed (Xbox One)

Suomalaisen 10tonsin Sparkle Unleashed tuo mobiilipuolelta tutun pallottelun myös isommille konsoleille. Siirtymän aikana asiat ovat pysyneet jotakuinkin ennallaan.

Kuten yksinkertaisissa palikkapeleissä tapana on, juonen merkitys ei ole toiminnan kannalta järin suuri. Sparkle Unleashed kertoo sadun mystisestä pimeydestä, joka on vievä turmioon kaiken elollisen. Selittämättömästä syystä avuksi rientää pelaajan ohjastama kuulatykki, jonka avulla ankea kohtalo saadaan toivottavasti estettyä. Taustalla väijyvää juonentapaista ei avata enempää missään vaiheessa eikä ole tarvekaan, sillä Sparklen tarjoilema pelimekaniikka rullaa alusta saakka mainiosti.

Häpeilemättä Zuma-peleistä lainattu idea toimii edelleen. Ennalta määrättyjä polkuja pitkin rullailevia kuularivistöjä tuhotaan ampumalla näiden kylkeen vastaavan värisiä palleroita. Yksinkertaista mekaniikkaa on väritetty sinne tänne ripotelluilla useamman osuman vaativilla erikoispalloilla. Peruskenttien joukkoon on myös lisätty muutamia selviytymisosioita, jolloin tarkoituksena on pysyä hengissä ennalta määrätyn ajan.

Mikäli ruudun alareunaa pitkin liikkuva tykki ei riitä, voi avuksi valjastaa erilaisia superhyökkäyksiä, joiden tehokkuus kasvaa tarinan edetessä. Erikoiskykyjä tarjoillaan kohtuullisen auliisti, joten ajoittain meno muuttuu varsin hektiseksi hektiseksi, kun taivaalta tipahtelee meteoriitteja tai mustasta aukosta syöksyy parvi tulikärpäsiä. Kaikki erikoiskyvyt saa avattua vaivatta jo peruskampanjan aikana, ja jokainen löytää valikoimasta varmasti nopeasti suosikkinsa. Valitettavasti kaikki kentät on läpäisty varsin nopeasti, eikä Sparkle Unleashedilla ole tarjota tämän jälkeen sanottavasti lisää sisältöä. Moninpeli verkossa tai vaikkapa samalta sohvalta olisi tuonut pelille lukuisia tunteja lisää.

Visuaalisesti Sparkle Unleashed hoitaa oman osansa kunnialla. Palikkapeleissä se ulkoasu ei ole olennaisin asia, mutta Sparklen tarjoilemat metsäiset ympäristöt ihastuttavat tästä huolimatta. Harmittavasti kentät eivät pääse reilun sadan haasteen aikana kehittymään suuntaan eivätkä toiseenkaan, vaan pelaaja on nähnyt likimain kaiken tarjottavan jo kampanjan alkumetreillä. Myöskään vaikeustaso ei kohoa missään vaiheessa järin korkeaksi, mikäli vastaavat pelit ovat yhtään ennestään tuttuja.

Sparkle Unleashedin musiikkipuoli ansaitsee erityismaininnan. Vaikka taustalla rullailevia melodioita ei olekaan järin montaa, luovat ne mainiolla tavalla satumaista atmosfääriä kuulosodan taustalle. Tilanteen näyttäessä pahalta tunnelmaa synkennetään ahdistavin ja painostavin sävelin. Tämä komppaa muutoinkin tukalaa tilannetta mainiosti.

Tampereella majapaikkaansa pitävä 10tons on tehnyt hyvää työtä tuoreimman julkaisunsa kanssa. Toimivat perusmekaniikat ja näyttävä audiovisuaalinen takaavat sen, että Sparkle Unleashedin parissa viihtyy oman aikansa. Pieni erä kuulasotaa toimii mukavana vaihteluna valtavien roolipelieeposten täyttämässä maailmassa.

Sparkle Unleashedin PlayStation Vita -version arvostelu löytyy täältä.

 

Kirjaudu kommentoidaksesi