Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Splinter Cell Trilogy

Superagentti Sam Fisherin tähdittämä alkuperäinen Splinter Cell oli Xboxin vastaus Metal Gearille. Taktinen hiiviskelytoiminta debytoi mustalla laatikolla vajaat kymmenen vuotta sitten, ja peli saavutti niin kriitikoiden kuin pelaajienkin suosion. Menestys poiki Splinter Cell -sarjaan lukuisia jatko-osia, joista tuorein, Conviction, ylsi parin miljoonan myynteihin. Nyt kun HD-kokoelmat ovat muodissa, pleikkapelaajat saavat kokea Fisherin seikkailut teräväpiirtona Splinter Cell Trilogyn parissa.

Mikäli sulavaliikkeinen agenttitoiminta ei ole ennestään tuttua, selvennetään. Kolmannen persoonan hiiviskely-/toimintasarja Splinter Cell seuraa NSA:n erikoisagentti Sam Fisherin edesottamuksia. Fisherin täytyy soluttautua, salakuunnella, varastaa ja jopa tappaa kansallisen turvallisuuden nimissä. Arsenaalilla huipputekniikkaa varustautunut hiippari joutuu pysyttelemään varjoissa, sillä tulitaistelussa miehemme vuotaa verta kuin kuka tahansa muukin.

Trilogiapaketti sisältää kolme ensimmäistä Splinter Cell -sarjan peliä, jotka on remasteroitu 1080p-resoluutioon. Toisin kuin Splinter Cell: Double Agentin kohdalla, jälkikäsittely ei kopeloi tarinaa ollenkaan. Niin Pandora Tomorrow kuin Chaos Theorykin ovat pitäneet omat juonenkäänteensä. Valitettavasti myös valaistusefektit sekä muut tekstuurit on jätetty täysin ennalleen, joten nykyhetken pelikirjaston rinnalla grafiikka on ohittanut parasta ennen -päivämääränsä. Tosin vuonna 2005 julkaistu Chaos Theory maistuu vähän paremmin.

Ruudunpäivityksen takeltelu on vaisua grafiikkaa isompi probleema. Niin alkuperäinen Splintteri kuin Pandora Tomorrow'kin takkuilee säännöllisesti, eivätkä ongelmat rajoitu vain isompiin toimintakohtauksiin. Jälleen tuoreemman vuosimallin Chaos Theory toimii sujuvammin. Tuntuu vahvasti siltä, että Ubisoftin jantterit eivät välittäneet tehdä pienintäkään koneremonttia kiiltävän vahapinnan alle.

Pettymys verkkopelaajille

Moninpelituki puuttuu paketista kokonaan. Tämä on todella iso puute, sillä vakoojien ja vartijoiden välinen kissa ja hiiri -leikki oli ainutlaatuinen nettipelikonsepti. Pandoran moninpeli-innovaatiosta hioutui todellinen timantti, joka tarjosi Chaos Theoryn pelaajille kunnolla vastinetta Live-maksulle. Harmikseen joutuu toteamaan, että myös yhteistyötila on nirhattu julmasti pois. Tilalla oleva 3D-tuki ei paljoa lämmitä, sillä ominaisuuden aktivointi tekee liikkuvasta kuvasta diashown. Kirjaimellisesti.

Ubisoft saisi ottaa Halo Anniversaryn luoneesta 343 Industriesista oppia. Kunnollinen teräväpiirtoremix tehdään juuri Anniversaryn malliin. Trilogian suuret puutteet korjaamalla ääninäyttelijä Michael Ironsiden mörinää ja Five-seveN -pistoolin pauketta kuuntelisi mielellään. Nykyisellään Splinter Cell Trilogy on vain roisi rahastus, joka ei tee lähdemateriaalilleen oikeutta, Amon Tobinin nerokkaat sävellykset pois lukien. Häthätää kasattua pakettia on vaikea suositella edes budjettihintaan, sillä ajan kultaamat muistot ovat arvokkaampia.

Galleria: 

Kommentit

Nettipeli puuttuu, mutta sanoisin että 20 euroa kolmesta kiitettävän hyvästä pelistä on kipurajan alittava hinta. Itse ainakin nautin täysillä ensimmäisestä Splintteristä. Sitä olen aiemmin pelannut sekä PC:llä että PS2:lla, mutta grafiikka näytti silti todella komealta vielä tänäkin päivänä. Kunhan pääsen Pandoran pariin, niin silloin kaikki on itsellenikin uutta, kun en ole kakkos- ja kolmososia pelannut laisinkaan.

Paketille kolme tähteä 20 euron hintalapulla. Käännös on juosten kustu (grafiikoita ei ole viilattu, mm. välinäytökset ovat todellista puuroa, trophyt glitchailee, peli jäätyilee jne.), mutta, mutta kolme laatupeliä ei edes niin HD:na on parilla kympillä hyvä diili.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi