Start the Party

Yksi Moven julkaisun yhteydessä kauppoihin saapuvista peleistä on Start the Party, Sonyn oma kokoelma hassunhauskoja minipelejä. Kuten nimestä saattaa päätellä, kyseessä on ehdottomasti seurapeliksi tarkoitettu paketti. Onneksi heti levyn sisään laittaessa huomaa, että koko perheelle suunnatun hupailun lokalisaatio on kohdallaan: peli on puhuttu suomeksi ja juontaja hoitaa hommansa vähintäänkin Buzzia paremmin.

Alkuvalikosta lähtien tunnelma on hektinen. Juhlimaan pääsee maksimissaan neljä pelaajaa kerralla, mutta ohjaimia tarvitaan vain yksi. Peliä aloittaessa jokainen pelaaja ikuistetaan kameralle tyylikästäkin tyylikkäämmässä poseerauksessa, minkä jälkeen pääsee nauhoittamaan oman nimensä kameran mikrofoniin. Lopputulokset ovat yleensä todella mauttomia ja aivan fantastisia, ainakin arvostelijakaartin kierolla mielikuvituksella. Itse minipeleissä oma kroppa komeilee ruudun keskellä ja tyylikäs elehdintä onkin Start the Partyn suola. Hyvin valaistu huone auttaa nauttimaan pelistä täysin siemauksin.

Hampaiden harjaus on vaikeaa

Pelimekaniikka on äärimmäisen yksinkertainen. Valitaan, kuinka monta kierrosta pelataan ja peli joko arpoo satunnaiset minipelit tai pelaajat päättävät minipelit itse. Kädessä oleva kapula muuttuu minipelistä toiseen eri välineeksi: on hammasharjaa, kärpäslätkää, suurennuslasia ja tikulla lepäävää sammakkoa. Minipelit kestävät muutamasta sekunnista vajaaseen minuuttiin ja tehtävä on yleensä hyvin yksinkertainen.

Pikkupelit ovat hauskoja ja varsinkin graafinen puoli toimii. Yhdessä pelissä pitää herättää kelloa ravistelemalla nukkuva lintu ennen kuin paha, mutta aivan poskettoman hauska, katti pääsee hiipimään sen kimppuun. Toisessa pelastetaan kauko-ohjattavalla helikopterilla hirviön vaanimia ihmisiä talojen katolta, ja kolmannessa harjataan krokotiiliparan likaisia hampaita. Kierrosten välillä tulee jokerikierroksia, jossa pääsee sikailemaan sotkemalla toisen pelaajan kuvaa tai nauhoittamalla vastustajalle uuden entistäkin mauttomamman kutsumanimen.

Minipeleissä parhaiten menestyneet saavat joko lisää tähtiä itselleen tai pääsevät ryöstelemään toisten tähtiä. Viimeisellä kierroksella kerätyt tähdet muuttuvat ajaksi, ja kerätyn ajan aikana eniten pisteitä kerännyt voittaa koko hoidon.

Start the Partyn suurin ongelma on se, että minipelivalikoima on vaatimaton. Neljän lyhyen pelikerran jälkeen on suurin osa peleistä jo tuttuja. Uutuudenviehätyksen jälkeen jäljelle jää vain seurapelailun viehätys. Ja on vaikea sanoa, kuinka kauan tämä peli jaksaa innokkaimmassakaan seurassa viihdyttää.

Kuivuvatko juhlat kasaan?

Aivan kuten Sports Champions, Start the Party on hauska ja harmiton Moven esittelypaketti, muttei missään nimessä tunnu täysihintaiselta peliltä – sisältöä on liian vähän. Niille, joiden on pakko saada Move kätösiinsä heti julkaisussa, kannattaa tätä harkita – ainakin jos seuraa löytyy riittävän paljon. Perjantai-iltana oikeanlaisessa tunnelmassa voinee Partysta repiä iloa pidemmäksikin aikaa. Toisaalta jos seurapelailu ei ole niin lähellä sydäntä, kannattanee katsoa ja odottaa mitä muuta Movella on meille tarjota.

Galleria: 

Kommentit

"Yhdessä pelissä pitää herättää kelloa ravistelemalla nukkuva lintu ennen kuin paha, mutta aivan poskettoman hauska, katti pääsee hiipimään sen kimppuun."

poskettoman hauska... ;D

Hyvä arvostelu.. kai sen kanssa vois toilailla illan tai pari tosiaan.. harmi ettei suomessa ole kunnon videopelien vuokrausfirmaa :( (mistä saisi ps3 pelejä ja joka olisi ajantasalla, that is... vai onko?)

Oota vaan kun näet sen kissan. Repeen joka kerta.

Näytti olevan julkaisuhetkellä hyllyissä 40€ hintalapulla, joten ihan täyshintaisesta pelistä ei ole kysymys. Jos vielä kympin olisivat viilanneet julkaisun yhteydessä lätkityistä hintalapuista, niin tämähän olisi ollut jo lähes oikeus ja kohtuus.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi