Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS

Paluu tulevaisuuteen

Uusi Super Smash Bros. on kuva Nintendon tulevaisuudesta. Peli julkaistaan samoihin aikoihin sen kahdelle pääalustalle Wii U:lle ja 3DS:lle. Yhtiö suunnittelee toimivansa jatkossa samoin tärkeimpien peliensä kohdalla, mikä lupaa hyvää sen faneille. Koti- ja taskukonsolit eivät enää kärsisi kuivista kausista, vaan laadukkaita nimikkeitä ilmestyisi tasaisella tahdilla. Tekijät voisivat myös miettiä, miten sisarversiot voitaisiin yhdistää.

Mario Kart- ja Smash Bros. -sarjat muistuttavat läheisesti toisiaan. Molempien perusmekaniikat oppii helposti, mutta mestariksi tulemiseen vaaditaan taitoa. Tuoreessa Smash Bros.:issa on puolisen sataa hahmoa, joilla kaikilla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa, eikä liikkeiden saloja opita hetkessä. Pelkällä nappien rämpyttämisellä pärjää helpoimmilla vaikeustasoilla, mutta vaikeimmilla asetuksilla tällä taktiikalla saa turpaansa armotta.

Kentät ovat hyvin suunniteltuja. Ne ovat pääasiassa Nintendo-teemaisia, mutta mukana on myös muun muassa Sonic the Hedgehog -peleistä ammentava areena. Parhaat kentät liikkuvat. Haastetta riittää, koska niissä pitää tappelemisen lisäksi seurata ansoja, jotka saattavat keskittymisen herpaantuessa johtaa ennenaikaiseen kuolemaan. Taidon lisäksi Smash Bros. luottaa Mario Kartin tavoin onneen.

Tasaista jälkeä

Kannettava Super Smash Bros. on taattua laatua. Se osa on samaa tasoa parhaana pidetyn Super Smash Bros. Meleen kanssa etenkin pelattavuudeltaan. 3DS-julkaisun keskeisin ongelma on alusta. Ruudut ovat aivan liian pieniä etenkin taskukoneen varhaisimmissa malleissa. Niiden täyttyessä efekteistä ja tapahtumista menon perässä on liki mahdotonta pysyä. Hyvin sujuva taistelu voi päättyä tappioon pelkästään sen takia, ettei pelaaja pysty seuraamaan piskuiselta näytöltä tappelun kulkua.

Tekijät ovat kuitenkin tehneet parhaansa. Neljän kamppailijan ollessa mukana kamera peruuttaa liikaa, mutta vähäisemmillä osallistujilla hulinaa on helpompi hahmottaa. Smash Bros. ei ole syvällisyydessä samaa tasoa kuin esimerkiksi Street Fighter -sarja, mutta taidolla voittaa yleensä silti. Perusliikkeiden lisäksi kullakin hahmolla on supervoimansa. Ne ovat erikoisliikkeitä, joilla pystyy helposti kartuttamaan tappoja. Kokonaisuus on niistä ja satunnaisista taivaalta putoavista esineistä huolimatta tasapainossa, eikä yksikään hahmo ole ylivoimainen.

Yksittäisten otteluiden, harjoitusten ja turnausten lisäksi Super Smash Bros. sisältää minipelejä. Niihin kuuluu muun muassa putoavien palikoiden hajottaminen. Hyvistä suorituksista saa kolikkoja. Niillä voi ostaa pokaaleja tai käyttöoikeuden tiettyihin tiloihin, kuten Trophy Rushiin, jossa läpäistään minipelejä. Smash Bros. kätkee valtavasti elinkaarta pidentäviä salaisuuksia. Innostus onkin tarpeen, sillä yksittäiset ottelut eivät kestä pitkään, ja Master Hand -loppuvastus on äkkiä hakattu.

Isoa ja pientä

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS on yhtä nautinnollinen isoissa ja pienissä erissä. Siihen pääsee nopeasti sisään, mutta tekemistä riittää kymmeniksi tunneiksi. Kyseessä on yksi 3DS:n näyttävimmistä peleistä. Ruutu päivittyy 60 kertaa sekunnissa, mikä on harvinaista kannettavilla koneilla. Wii U -versioon pohjautuva pelimoottori on todella jouheva, eikä hidastelua tai muita ongelmia käytännössä esiinny. Masahiro Sakurain johtama tiimi on tehnyt hyvää työtä molempien alustojen kanssa.

Ikävä kyllä Super Smash Bros. ei toimi 3DS:llä verkossa aivan niin kuin pitäisi. Viivettä esiintyy toisinaan, mikä turhauttaa muuten erinomaisesti toimivassa pelissä. Lähiverkossa mätettäessä ongelmia ei ole. Super Smash Bros. onkin parhaimmillaan joko kavereiden kanssa samassa huoneessa tai yksinpelinä, sillä tekoäly on mainio.

Vaikka uusi Super Smash Bros. on isomman kuvaruudun takia parhaimmillaan Wii U:lla, myös 3DS-versio puolustaa paikkaansa. Ominaisuuksia ei ole karsittu. Maaston tutkimiseen ja kokemuspisteisen keräämiseen perustuva Smash Run -tila löytyy itse asiassa vain käsikonsoliversiosta. 3DS-laitetta voi myös käyttää Wii U:lla peliohjaimena. Varsinaisia eroja on kuitenkin niin vähän, että molempien pelien hankkiminen tuskin kannattaa. Kummatkin ovat laadukkaita, joten valinta kannattaa tehdä suosikkialustan mukaan.

Galleria: 

Kommentit

Itse suosittelen kyllä kahden version hankkimista jos omistaa molemmat alustat. Muussa tapauksessa kannattaa hankkia WiiU-versio ihan vain local multiplayerin ja 8-player smashin takia.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi