Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Super Street Fighter II Turbo Revival

Street Fighterithan tunnetaan jo Super Nintendon ja Amigan ajoilta, josta eteenpäin niitä on ilmestynyt vuosittain säännölliseen tahtiin. Ja Street Fighterien lisänimien ollessa pelipiireissä yleinen vitsin aihe, ei tämäkään ole poikkeus. "Super Street Fighter 2 Turbo Revival" - on siinä peliä nimellä paiskattu, ei voi muuta sanoa. No mutta kuten sanotaan, ei nimi miestä tee. 

Peli on siis perinteinen "Mätä, älä ajattele" -taistelupeli. Taktiikoita on turha ruveta miettimään, eikä liikkeitäkään sen kummemmin tarvitse päntätä, niitä ollessa vain kourallinen joka hahmolla. Sen kun vain rävellät niveltuppitulehdukseen asti. En usko että perinpohjainen opettelu takaisi suurempaa peli-ilon tuomaa tyydytystä. Tosin ärsytystä tulisi senkin edestä.

Hahmoja pelissä on yli 16 ja kuten aiemmin sanottu, liikkeitä on valitettavan vähän. Siksi tuleekin vain käytettyä muutamaa samaa liikettä per hahmo. Mutta onneksi peliin on saatu joka hahmolle yksi valoefekti-osion täyttävä spesiaaliliike, joka todellakin on vaikuttavan näköinen. Tämä liike toimii alakulmassa näkyvän Turbo-mittarin avulla. Aina kun annat vastustajalle osumaa, mittari nousee. Kun mittari on täynnä, voit suorittaa spesiaaliliikkeen, joka on normaalia vähän vaikeampi näppäinyhdistelmä. Tämän jälkeen hahmo tekee muutaman liikkeen sarjan, jättäen jälkeensä hienon varjojäljen. Vaihtoehtoisesti, jos vihollisella on energiat vähissä ja erikoisliike on viimeinen tarvittu isku, muuttuu radan tausta kuvankauniiksi tulitunneliksi ja vastustaja isketään maahan varjojäljen ja hidastuksen kera.

Tavallisen Arcaden lisäksi pelistä löytyy myös mm. Versus-moodi, jossa voit linkkikaapelin avulla pelata kaveriasi vastaan matsin tai parikin, tosin ainoastaan jos molemmilla on SSF2TR -pelikasetti, Time Attack, jossa voit pelata aikaa vastaan, Training Mode, jossa voit harjoittaa taitojasi ilman pelkoa, että vastustaja pieksisi sinut, sekä Survival Mode, jossa voit suoriutua erilaisista selviytymistehtävistä, esimerkiksi kymmenien vihollisten voittamisesta samalla energiamäärällä. Kaiken kaikkiaan moodeja on kahdeksan ja suurin osa niistä avautuu vasta tarpeeksi Arcade-moodia pelattuasi.

Pelattavuus on jätetty aivan samanlaiseksi kuin aiemmissakin Street Fightereissa. Tosin nyt kontrollit ovat vähän rajoittuneempia, sillä GBA:lla ei ole käytössä liikkeille kuin neljä nappia. Mutta se ei onneksi järemmin haittaa. Se mikä taas haittaa, on liikkeiden samankaltaisuus. Lähes joka hahmolla saat erikoisliikkeen käyttämällä samoja liikeyhdistelmiä. Silloin tällöin tietysti eroja löytyy, mutta kloonimaisuus on kuitenkin liian läpinäkyvää.

Niin tai näin, ainakin grafiikka on saatu GBA:n veroiseksi. Taustat ovat eloisia ja hahmojen liikkeet ovat animoitu kiitettävästi. Myös äänimaailma on positiivinen yllätys. Lyöntien ja potkujen äänet kuulostavat nasevilta ja mukana on jopa oikeaa puhetta. Vielä kun pelaa kuulokkeilla, on laatu taattu.

SSF2TR:n elinkaari on vähän kaksipiippuinen juttu. Jos pelistä pitää, jaksaa sitä luultavasti pelata viikkoja, ja pienien taukojen avulla jopa kuukausia. Jos peli ei taas kolahda, et luultavasti jaksa pelata sitä muutamaa päivää pidempään. Mitään uuttahan tämä ei tarjoa, ainoastaan samaa vanhan jauhamista. Plussaa tuo kuitenkin patteritallennus.

Jos olet aina ollut Street Fighterien ystävä ja GBA:n ylpeä omistaja, tulet luultavasti pitämään tästä pelistä. Mikäs sen mukavampaa, kuin käyttää pitkät automatkat suosikkipelinsä ääressä. Mutta jos taas kuulut osastoon, joka ei Street Fighterien päälle paljoa perusta, saati sitten tappelupelien yleensä, kannattaa tämäkin kappale jättää vain muiden tahkottavaksi. Kyllähän moni saattaa saadat kovatkin kicksit huomatessaan kuinka "Ruylla on uuden värinen puku" tai kuinka "Selostajalla on entistä matalampi ääni"; en epäile tätä ollenkaan. Mutta minuun tämä ei kuitenkaan uppoa, joka saattaa hieman rokottaa loppuarvosanaa. Mutta kuitenkin yritän olla puolueeton väittäessäni, että SSF2TR ei tarjoa mitään uutta genressään, saati sitten Street Fighter -sarjassa yleensä. Mieti mielipiteitäsi aiempia pelejä kohtaan tarkkaan, ennen kuin ostat tämän.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi