Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Sykähdyttävä mysteeri Norjan kansallismaisemissa

Draugen on 1920-luvulle ajoittuva Fjord Noir -mysteeri. Vielä kehityksen alkuvaiheessa Red Thread Games kutsui luomusta kauhupeliksi, mutta ajan kuluessa sen genre lieveni psykologiseksi jännäriksi. Norjalaisessa trillerissä koetaan kuvankauniiseen ympäristöön sijoittuvan seikkailu, joka ei jätä kylmäksi.

Viikinkien jalanjäljissä

Amerikkalainen Edward Charles Harden saapuu soutuveneellä ystävänsä Lissien kanssa etäiselle, Norjan jylhien vuoristomaisemien kehystämälle saarelle. Syy miehen matkaan käy ilmi heti alussa: hän on syrjäseudulla etsimässä siskoaan. Idyllisen pikkukylän rauhallisen ulkokuoren alla kuohuu kuitenkin jotain pahaenteistä, ja kaksikon täytyy sukeltaa syvälle yhteisön synkkään historiaan saadakseen selville kadonneen siskon kohtalon.

Tarinapohjaisten pelien ystäville suunnattu teos lukeutuu käsikirjoitukseltaan ehdottomasti parhaimpaan A-luokkaan. Draugenin tapahtumat etenevät aluksi verrattain hitaasti, mutta loppua kohden jännitys kiristyy äärimmilleen. Mielenkiintoinen kertomus tarjoaa useita, yllättäviäkin juonenkäänteitä.

Draugenissa ei ole minkäänlaista perinteistä toimintaa, vaan koko tekele keskittyy tutkimiseen ja hahmojen väliseen vuorovaikutukseen. Teoksen voi siis helposti lokeroida kävelysimulaattoriksi. Monet karsastavat tämän genren pelejä, mutta seikkailulla on hihassaan houkutteleva ässä. Kaikki tuo ympäriinsä vaelteleminen tapahtuu silmiä hivelevän kauniissa, norjalaisessa vuonomaisemassa. Tuulessa kaihoisasti heiluvat puut, puroissa soljuva kirkas vesi sekä sateen ropina ikkunoita vasten saavat maailman tuntumaan elävältä.

Hemaiseva ulkokuori

Silmien lisäksi myös korville tarjotaan huumaavan viehättävää nautintoa. Simon Poolen säveltämä musiikki sopii pohjoismaiseen maalaistunnelmaan kuin nenä päähän, ja myös luonnon äänet, kuten esimerkiksi lokkien rääkyminen, tuovat meren läheisyyden aivan kotiportille. Ei sovi myöskään unohtaa erinomaisesti toteutettua ääninäyttelyä, joka puhaltaa piristävän viimeistelyn hienosti animoitujen, uskottavien hahmojen sieluihin.

Kolmesta neljään tuntia kestävä Draugen on ehkä vain kävelysimulaattori, mutta erittäin lumoava sellainen. Kehittäjät ovat onnistuneet luomaan kiehtovan, norjalaisiin perinnemaisemiin sijoittuvan mysteerin, joka pitää otteessaan läpi koko lyhyen matkan. Aivan uskomattoman näyttävää maailmaa tutkiskelee mieluusti, ja hyvästien koittaessa sieltä ei tahtoisi lähteä pois.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi