Tekken 6

Tappelupelisarja Tekkenillä on jo 15-vuotinen historia takanaan, eikä se näyttäisi olevan häviämässä mihinkään muiden rinnalta. Toisin kuin Namcon toinen taistelupelisarja Soul Calibur, on Tekkenin jokainen osa ollut lähes poikkeuksetta edellistä parempi. Tätä kaavaa noudattaa myös sarjan kuudes versio.

Toisin kuin esimerkiksi PSP:n Tekken: Dark Resurrection, pitäytyy Tekken 6 perusasioissa. Lukuisten erilaisten pelimuotojen sijaan mukana ovat vain ne tarpeellisimmat. Arcade-moodissa piestään perinteisesti vastus toisensa perään päätyen viimeisenä odottavaan pomoon eli demoniin nimeltä Azazel, joka onkin muuhun hahmokaartiin verrattuna hieman sitkeämpi tapaus. Survival-pelimuoto on odotetusti selviytymiskamppailua eli kuinka monta vastusta pelaaja saa päihitettyä yhdellä samoilla energioilla, kun taas Time Attackissa pyritään hoitamaan Arcade-tila mahdollisimman nopeassa ajassa. Perinteinen Versus laittaa kaksi ihmispelaajaa taistelemaan samalla konsolilla, mikä onkin se kaikkein parhain tapa nauttia niin Tekkenistä kuin mistä tahansa muusta mättöpelistä.

Voimasta ei ole puutetta...

Yksinään pelaavalle on tarjolla myös Scenario Campaign -pelimuoto, joka on samantapainen kuin Tekken Force tai Devil Within -kampanjat aikaisemmissa Tekkeneissä. Tässä tarinavetoisessa kampanjassa pelaaja etenee eri kentissä beat 'em up -tyyliin kurmottaen laumoina päälle karkaavia vihulaisia. Pöhkö tarina seuraa kahta Tekken 6:n uutta hahmoa, muistinmenetyksestä kärsivää Lars Alexanderssonia ja Alisa Bosconovitch -nimistä androidia heidän estäessä Jin Kazaman johtaman Mishima Zaibatsu -yrityksen megalomaaniset aikeet. Pelimuoto ei ole Tekken 6:n vahvinta antia mutta antaa toisaalta vaihtelua kaksintaisteluiden oheen.

Playstation 3:n Tekken 5: Dark Resurrection vei sarjan verkkopeliaikakaudelle päivityksen avulla. Ilolla voi todeta nettipelin olevan kuudennessa osassa jo valmiina. Pelaaja voi hakea ihmisvastusta yksinkertaisen pelihaun avulla, ja seuraa riittää linjoilla kiitettävästi. Alkuvaiheessa vaivanneet viiveongelmat korjattiin ladattavan versiopäivityksen myötä, ja varsinkin hakiessa seuraa Euroopan sisältä ei ongelmia juurikaan esiinny. Netin kautta voi ladata myös muiden pelaajien ”haamuja” eli eräänlaisia virtuaaliprofiileja, jotka jäljittelevät haamuprofiilinsa lähettäneen pelaajan pelityyliä tekoälyä vastaan taistellessa. Sinällään mielenkiintoinen ominaisuus tosin menettää merkityksensä todellisen verkkopelin myötä.

Pelattavia hahmoja on huikeat 40 kappaletta, joista kaikki ovat valittavissa alusta asti. Hahmojen availun sijasta yksinpelaamista kannustaa mahdollisuus tienata rahaa, jonka avulla oman lempihahmonsa voi pukea persoonallisella tavalla. Varsinkin nettipeliä varten hahmonsa tuunaaminen viehättää erinomaisesti, ja mikäs sen hienompaa kuin nähdä mitä muut ovat keksineet. Parin viikon pelitestaus ei riitä hahmojen välisen tasapainon arviointiin, mutta empiiristen havaintojen ja yleisen konsensuksen perusteella Tekken 6:n hahmokaarti vaikuttaisi olevan varsin hyvin tasattu. Harjoittelemalla myös löytynee ratkaisu niitä hulluimpiakin komboja vastaan.

… mutta tekniikka vaatii harjoitusta

Ohjaus toimii moitteettomasti jo Playstation 3:n perusohjaimella Arcade-tikun puuttuessa. Tekninen toteutus ei saa aivan puhtaita papereita. Lataustauot venyvät Blu-ray -levyltä jurnuttaessa yli kymmeneen sekuntiin, mikä tekee vapaaehtoisesta 4 gigan asennuksesta kiintolevylle käytännössä pakollisen. Kuvan tarkkuus ei ilmeisesti ole todellisuudessa HD-standardin mukainen 720p vaan palikkamaisempi 576p, mikä näkyy sahalaitaisuutena erityisesti taustagrafiikoissa. Pelin asetuksissa annetaan kuitenkin mahdollisuus hahmojen liikkeiden sulavuutta lisäävän Motion Blur -ominaisuuden poiskytkemiseen, mikä taas lisää reunojen pehmennystä ja vähentää sen myötä pahimpia sahanteriä. Tästä huolimatta peli pyörii sulavasti, ja mikä tärkeintä, näyttää epäillystä pienemmästä tarkkuudesta huolimatta hyvältä. Sarjakuvamaiset hahmot ovat tyylikkäitä ja yksityiskohtaisia. Sama pätee värikkäisiin taistelukenttiin. Kenttien osalta uutta Tekken-sarjalle on lisääntynyt vuorovaikutus ympäristön kanssa, esimerkiksi joissakin kentissä voi pudota lattian läpi. Äänitoteutus ei ole muuttunut aiemmasta ollen sitä samaa nyrkkien mäiskintää, teknojumputusta ja ääninäyttelijöiden ylinäyttelemistä kuten ennenkin.

Tekken 6 ei tuo radikaaleja muutoksia sarjaan, mikä kokemusten perusteella on viisautta. Hahmokaarti saa pari lisäystä, ja nyrkkisankareiden liikevalikoimia on hiottu mahdollisimman tasaväkisiksi mutta silti jokaisen hahmon osalta uniikiksi. Teknisesti peli voisi olla hiotumpi, mutta kokonaisuutena kaikki toimii kuten on tarkoitettu. Varteenotettavia tappelupelejä on markkinoilla useita muitakin, mutta Tekken 6 puolustaa paikkaansa kovassakin seurassa.

Galleria: 

Kommentit

Hmm... Hieman lyhykäiseksi jäi minun mielestäni... Nojaa, mätkintä pelejähän pitäisi pelata vähintään se hyvä kaksi kuukautta melkeinpä jokaisena päivänä jotta saisi jotain kunnon pohjaa hahmojen todellisille tasapainoisuuksille ja niin pois päin.

Kiitän arvostelusta(varsinkin kun sen myötä voi pelin itse arvostella Gamerankingissä täällä. =D).

Olihan tuo Tekken 6 hyvä ostos 25 euron hintaan vähän julkaisun jälkeen... :) Mutta täyttä hintaa en tästä maksaisi, sillä ei tässä loppujen lopuksi ole niin paljoa pelattavaa. Pelimuotoja on vähän ja uusi Scenario Campaign on aivan suolesta. Ohjattavuus, kameran liikehdintä ja Scenario Campaignin "välinäytökset" ovat... hirveäitä. Tarina vaikuttaa mitäänsanomattomalta ja tylsältä... "Meidän täytyy pysäyttää Heihachi!" - "Tuo varastorakennus näyttää oudolta, mennään sinne - jos se vaikka olisi Mishima Zaibatsun pääkonttori". :|

Kaksinpelinä Tekken 6 on edelleen hyvää viihdettä. Hahmot olisivat voineet olla alussa lukittuina, niin olisi ollut enemmän tekemistä, kun olisi tavallaan pakotettu pelaamaan se Arcade-moodi läpi melkein kaikilla hahmoilla. Nettipeli on ihan hyvä, mutta monesti matsiin ei edes pääse ja lagia esiintyy. Kuullema tuo päivitys korjasi ongelmat, mutten olekaan viitsinyt koskea peliin viimeksi kuin noin pari kuukautta sitten.

Pitäisi kyllä taas jatkaa Tekken 6:n pelaamista ja kerätä vaikka kaikki trophyt siinä perusmätkimisen ohella, niin onpahan jotain tekemistä. Sentään tuota Scenariota voi nyt pelata päivityksen myötä co-oppina, niin sekin voi olla vähän mielekkäämpää.

Perushyvä Tekken, johon on kuitenkin muutettu jotkut asiat paskoiksi ja Scenario Campaign on yleisesti ottaen surkea. Teknisesti tarvitsisi jonkinnäköistä viilausta, mutta kyllä se näinkin menee. Muuten antaisin kolme tähteä, mutta kun viimeisin Tekken, jonka omistan, on Tekken 3, niin tämä kutososa toimii sinä päämätkintäpelinä, jota tulee aina sillon tällön pelattua kavereiden kesken samalta sohvalta. Eli viimeisestä Tekkenistä on jo aikaa, joten tälle Tekken 6:lle annan siis neljä tähteä, varsinkin nyt päivityksen jälkeen.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi