Tetris Party Deluxe

Tetris tulee taas! Neljännesvuosisadan jälkeen venäläisen Alexey Pajitnovin koukuttavasta palikkapelistä tulee edelleen uusia versioita. Vaan mikäs siinä, jos palikat saavat uusia ulottuvuuksia toimivan verkkosysteemin ja lukuisten pelimoodien avulla. DS:n lisäksi Tetris Party Deluxe on julkaistu Wiille.

Variaatioiden juhlaa

Uudet pelimuodot voidaan skipata valitsemalla Play Tetris! -option ennen perusvalikkoja, jolloin päästään suoraan asiaan ilman turhia krumeluureja. Vaihtelua kaipaavat saavat sitä jo yksinpelissä, jossa palikoita voi pudotella ja ohjailla monipuolisissa tiloissa (Bombliss Mode, Computer Battle, Field Climber, Marathon, Master Mode, Shadow, Sprint ja Stage Racer). Osa variaatioista on julkaistu jo NES:n aikaisissa Tetris-versioissa, ja osa esimerkiksi WiiWaressa ilmestyneessä parin vuoden takaisessa Tetris Partyssa.

Hauskassa Field Climberissa Tetris-palikat pudotellaan ruudulla vilistävää pientä kiipeilijämiestä auttaen, jotta tämä voisi kavuta ruudun yläilmoihin. Stage Racerissa taas alas putoavaa palikkaa käännellään ja ohjaillaan sopivasti siten, ettei se jumitu eteen tuleviin ahtaisiin käytäviin. Maininnan arvoinen variaatio on NES-ajoilta tuttu Bombliss Mode, jossa räjäytellään erityislaatuisista palikoista muodostuvien pommien avulla ruutua tyhjäksi. 

Nettitsättiä deeässällä?

Monipuolisessa verkkopelissä vastapelureita voi hakea koko maailmasta tai eri maanosista. DS hakee samanlaisilla asetuksilla varustettuja Tetris Party Deluxen tahkoajia, ellei tiedossa ole DS:n ystäväkoodeilla varustettuja pelikavereita. Käsikonsoli löysi random-ystäviä varsin nopeasti, joten DS:n uusin Tetris lienee maailmanlaajuisestikin suosittu uutuus. Hauska ominaisuus on tuki mikrofonille verkkopelin aulassa, jolloin chattailya voi harrastaa tavallisella DS:llä.  Paikallinen langaton 2-8 pelaajan moninpeli onnistuu sekä yhdellä että useammalla pelikortilla. Yhdellä pelikortilla moodeja on kaksi, kun useammalla niitä on kahdeksan.

Tetris Party Deluxe on on kaikin puolin mallikkaasti suunniteltu klassikon päivitys, joka tarjoaa tarpeeksi uutta aikoinaan jopa kyllästymiseen asti palikoita pudotelleelle. Oikeastaan ainoa nillittämisen aihe on pelin helpottamiseksi luotu Ghost-ominaisuus. Palikan "haamu" näkyy alhaalla, jotta pelaaja voi sommitella sen ajoissa. Ominaisuus on lähinnä häiritsevä ja tiukoissa tilanteissa sekoittava, mutta ehkä joku jossain kokee sen tarpeelliseksi. Muuten DS:n Tetris-päivitys tekeekin komeasti kunniaa legendalle.

Galleria: 

Kommentit

Saako ton Ghost ominaisuuden pois päältä? Entä onko mukana pahamaineinen "infinite spin" ominaisuus? Se pilasi Tetris DS:n mielestäni.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi