Kuva

Thomas Was Alone

Thomas Was Alone on pulmapeliä ja tasohyppelyä yhdistävä seikkailu, jossa ohjataan älyllisiä nelikulmaisia palikoita. Ei kuulosta kovin hehkeältä, mutta yksinkertainen idea kätkee sisälleen yllättävän syvällisiä koukeroita.

Thomas ja kumppanit

Tutoriaaliosion jälkeen käy selväksi, että Thomas ei olekaan pelissä yksin. Nelikulmaisia on useampikin ja heillä kaikilla on nimet sekä omat erikoiskykynsä. Yksi on pitkä ja hyppää korkealle, toinen on pieni ja mahtuu ahtaista paikoista, kolmas kelluu ja niin edelleen. Tasojen ratkaisu edellyttääkin hyvin monesti kaikkien osapuolten käyttöä. Tavoitteena on saada nelikulmiot tason lopussa olevaan teleporttiin, joka vie seuraavan pulman pariin. Jokaiselle palikalle on muotonsa mukainen portti, eivätkä ne aina välttämättä ole samassa paikassa.

Haasteissa on mukavasti rytminvaihdoksia. Välillä on aikaa miettiä ratkaisua, kun taas joissain kohdissa on kiire ja päätöksiä täytyy tehdä nopeasti. Tehtäviä vaikeuttavat monet elementit kuten vesi, piikit sekä joukko muita esteitä.

Yksinkertainen on kaunista

Thomas Was Alone sisältää mielenkiintoisen juonen, jota vie eteenpäin miellyttävän kuuloinen kertojaääni. Ääni on miellyttänyt myös muita, sillä Danny Wallace palkittiin roolistaan BAFTA-palkinnolla vuonna 2013. Juoni itsessään sisältää lähes koko draaman kaaren aina rakkaudesta mustasukkaisuuteen. Tarina osoittaa, että jopa neliöllä voi olla tunteita.

Ulkoasu sekä äänimaailma on pelkistetty teeman mukaisesti varsin kulmikkaaksi. Ennakkoon hehkutettu musiikki on valtaisa pettymys. Pimputukseen kyllästyy jo parin tason jälkeen, mutta onneksi sitä voi vaimentaa tai hiljentää kokonaan. Vaikeustaso nousee sopivasti, joten myös genreen vähemmän tutustuneen on helppo päästä peliin mukaan. Pelin erikoisin ominaisuus on mahdollisuus pelata tekijä Mike Bithellin kommenttiraidan kera. Hän kertoo hieman jokaisesta tasosta, mikä on mukava lisä pelikokemukseen.

Kokonaisuutena Thomas Was Alone on varsin pätevä paketti. Se osoittaa, että yksinkertaisesta pelistä saa pienillä elementeillä varsin elämyksellisen kokemuksen.

 

Kommentit

Tekotaiteellista indie-homoilua.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi