final_fantasy_viii_remastered

Tie Balambiin – teräväpiirtoisempana

Samaan aikaan kun Square Enix toimittaa ahkerasti Final Fantasy -sarjan parhaimmistoa nykylaitteille, tietty osa fanikunnasta jäi ihmettelemään erään nimikkeen poissaoloa. Kyseessä oli kahdeksas Final Fantasy, jonka päivitetty versio julkistettiin viimeisimmillä E3-messuilla. Lisäys uudistettujen fantasiaseikkailuiden joukkoon otettiin vastaan sekä iloiten, että turhautuneissa tunnelmissa.

Sama seikkailu uusilla härpäkkeillä

Final Fantasy VIII - Remastered on kutakuinkin sama tuote kuin ennenkin. Rooliseikkailu, jossa ohjastetaan Balambin sotakoulun oppilasta, Squall Leonhartia kavereineen taisteluissa Galbadian joukkoja vastaan. Tuorein julkaisu on saanut visuaalisia päivityksiä. Suurilta osin hahmojen ulkonäköä on siloitettu vastaamaan enemmän nykyajan laatutasoa. Tämän lisäksi valikkojen fontit on siistitty alkuperäisestä nimikkeestä. Kylkiäisenä kahdeksas fantasia sai muista sarjan päivitysjulkaisusta tutut edistyshärpäkkeet, kuten napin painalluksella aktivoitavat satunnaistaisteluiden poistamisen, kolminkertaisen nopeutuksen sekä ikuiset limit break -mittarit. Final Fantasy VIII - Remasteredin kaikissa julkaisuissa käytetään alkuperäistä musiikkiraitaa, joka aikoinaan raastoi PC-käyttäjien mieltä kun heille tarjottiin soundtrackista midi-äänillä tuotettua korviketta.

Entisaikojen tuote uudelle yleisölle

Final Fantasy VIII - Remasteredin Steam-julkaisun arvioista voi päätellä mistä pettyneet fanit ovat tuohtuneita. Verrattuna alkuperäiseen teokseen tuoreimman version saamat parannukset ovat melko pieniä. Siloiteltujen hahmojen ulkonäkö saattaa tuntua häiritsevältä, koska taustamaisemat ovat pysyneet lähestulkoon samoina. Allekirjoittaneen pelikokemusta tämä ristiriita ei kuitenkaan haitannut. Square Enix kertoo päivitysjulkaisun omilla sivuilla Final Fantasy VIII - Remasteredin sopivan fullHD-näytöille. Tästä voisi luulla, että pelikuva ulottuisikin oikeasti vastaavan näytön koko alueelle, mutta teos koetaan yhä 4:3 kuvasuhteella.

Aikaisemmista Final Fantasy -päivityksistä tutut lisäykset sekä paranneltu visuaalinen ilme auttavat retrohitin uppoamista uudelle yleisölle. Vanhat fantasiaroolipelailut eivät aina olleet yhtä vauhdikkaita kuin nykyajan menestyshitit, joten lisänopeus saattaa tulla joillekin tarpeeseen. Taisteluissa auttavat helpotukset kuten ikuinen limit break -mittari toimii teokseen tutustuville hyödyllisenä käsivarana opetellessa jokseenkin monimutkaista Junction-järjestelmää.

Yhä hintalappunsa arvoinen

Final Fantasy VIII ei ehkä ole kaikkien huulilla muistellessa kulttisarjan tähtihetkiä, mutta sille löytyy faninsa. Nintendo Switchille, Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja PC:lle saatavilla oleva nimike ei ole huonontunut alkuperäisjulkaisusta, mutta joillekin ehostukset voivat tuntua liian pieniltä oikeuttamaan kahdenkymmenen euron hintalappua. Verrattuna vanhempaan versioon, hinta ei mielestäni nouse kohtuuttoman paljon. Niille, jotka ovat odottaneet pitkään mahdollisuutta seikkailla nykykonsoleilla Balambissa Squallin ja kumppanien kanssa, on Final Fantasy VIII - Remastered loistava hankinta.

Kirjaudu kommentoidaksesi