Toy Story Mania!

Pixarin mainion animaatioelokuvan Toy Storyn toista jatko-osaa odotellessa Disney on julkaissut Wiille Toy Story Mania! -minipelikokoelman, jonka mukana tulee kaksi kappaletta 3D-laseja. Lasit ovat luonnollisesti vanhan liiton 3D-tekniikalla toteutetut punavihreälasit.

Tutut hahmot statisteina

Toy Story Manian hahmoina nähdään tutut lelu-ukot, -akat, -elukat ja -otukset vuosien varrelta: Woody, Buzz Lightyear, Perunapää ja Rex ystävineen. Tarinatilassa pikkupelit avautuvat järjestyksessä ja ne läpäisemällä pelit voidaan avata myös Free Play -tilassa. Free Play sisältää myös kolme erilaista vaihtoehtoa, jotka erottuvat toisistaan vähäisesti. Moninpeli on suunniteltu periaatteessa neljälle pelaajalle, mutta vain kahdelle samanaikaisesti.

Minipelit ovat juuri sitä itseään: monta kertaa aiemmin nähtyjä variaatioita huvipuiston kakunheitoista ja vastaavista. Omaperäisyydestä ei ole tietoakaan – Toy Story Mania! on todella halpa lisenssirahastus. Toy Storyn hahmoilla tai tarinoilla ei ole virkaa, kunhan vain vilahtavat ruudulla pari kertaa myyntivalttina. Suurin osa pikkupeleistä keskittyy ampumiseen Wiimotella ruutuun osoittaen. Kehittäjät eivät ole edes vaivautuneet muuttamaan kuin lähinnä taustat ja hahmot. Ohjauksen laatu vaihtelee runsaasti. Kuulalabyrintin kapulan kääntely on muutaman kerran jopa hauskaa, mutta kovin usein Wiimoten osoitin seuraa ruudulla rasittavan hitaasti pelaajan liikkeitä. 

3D?

Ulkoisesti Toy Story Mania! menettelee ja ajaa pääosin asiansa. Kummallisesti näinkin yksinkertaiseen tuotokseen on kuitenkin luotu hämmästyttävää animaation nykimistä, joka lienee jonkinasteinen saavutus sekin. Ääniä ja ruututekstejä ei ole saatavana suomen kielellä. Entäs se 3D? Kolmiulotteiset pikkupelit voi avata vasta kun on läpäissyt tarinatilan ja "vaihtanut" voitetut tiketit mullistavaan – ja ohjekirjan mukaan mahdollisesti päänsärkyä ja pahoinvointia aiheuttavaan – kokemukseen. Viisi 3D-peliä on nähty aiemmin tarinatilassa, mutta niihin on lisätty niin sanottu kolmiulotteinen efekti. Ja sekin huonosti. Eihän punavihreälaseilla mahdottomaan pysty, mutta todistetusti vanhalla tekniikalla on saatu aikaan jopa syvyysvaikutelmaa. Sellaista ei tällä kertaa välity.

Pieniä Wiin uusia omistajia Toy Story Mania! saattaa parin päivän ajan viihdyttää, mutta vastuullisten vanhempien kannattaa ennen ostoa perata konsolin laajaa valikoimaa hiukan tarkemmin.

Galleria: 

Kommentit

Mania mania, totesi Disney.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi

Pelin tiedot

Arvostelussa: 
Arvosteltu versio: 

Sisältää 2 kpl 3D/punavihreälaseja viiteen 3D-grafiikkaa tukevaa minipeliä varten. Kiitos arvostelukappalesta Pan Visionille.