Trine 2 - Director's Cut

PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja PC:lle aiemmin julkaistu kotimainen Trine 2 on kirjoitushetkellä ansaitusti Wii U:n latauspalvelujen suosituimpia nimikkeitä. Frozenbyten porukka on ahtanut 15 euron arvoiseen latauspeliin enemmän sisältöä ja mahdollisuuksia, kuin muut pelitalot moneen täysihintaiseen nimikkeeseen. Trine 2:n vetovoima perustuu paitsi näyttävyyteen, myös erinomaiseen pelattavuuteen ja mielenkiintoisiin pulmiin sekä erityisesti niiden ratkaisujen variaatioihin.

Velho Amadeus, ritari Pontius ja varas Zoya loikkivat ja taistelevat läpi tuttujen maisemien. Wii U:lle julkaistu Trine 2 eroaa kuitenkin edukseen Microsoftin ja Sonyn konsolien versioihin verrattuna. 13 kentän lisäksi Wii U:lla nähdään viiden tason laajennus The Goblin Menace sekä aivan uusi Wii U -yksinoikeuskenttä. Lisämateriaalin ohella grafiikka on parantunut ja tarkentunut entisestään, kuten KonsoliFINin asiantuntijat ovat jo aiemmin todenneet.

Kontrollien juhlaa

Yksi tärkeimmistä eroavaisuuksista edellä mainitun lisäksi on GamePad-ohjaus. Arvostelijalla on aiempaa kokemusta vain sarjan ykkösosan PC-versiosta, mutta GamePad ja kosketuskynä päihittää muiden konsoliversioiden kontrollit mukavuudessaan ja tarkkuudessaan. GamePadin tatteja on toki mahdollista käyttää kaikkiin liikkeisiin, jos sille on tarvetta.

Wii U:lla pelatessa katse seuraa luontevasti pelkästään GamePadia, jolla peli näyttää – jos mahdollista – vieläkin paremmalta kuin televisiossa. Joihinkin pulmiin kahden näytön käyttö sopii toki mainiosti, mutta yleisesti ottaen Trine 2 on kuin valettu kätevästi kotona mukana kulkevan GamePadin kosketusnäytölle. Erityisesti tämä ilmenee Amadeuksen taikojen tekemisissä: lankkujen ja laatikoiden piirtäminen sekä liikuttelu on kosketuskynällä erinomaisen luontevaa. Zoyan jousipyssyn käyttö ja Pontiuksen vasaran heitto ovat nekin mukavan tarkkoja toimintoja.

Vallan ilahduttavaa on myös huomata Wiimote + Nunchuk -yhdistelmän sopivuus ohjaukseen. Jos GamePadin ruutu tuntuu liian pieneltä, ovat wanhan liiton Wii-kontrollit toteutettu esimerkillisen mainiosti. Harva Wii U -peli tarjoaa tässä vaiheessa kontrolleiltaan näin toimivat vaihtoehdot! Kaiken lisäksi Trine 2 - Director's Cut sisältää tuen Pro Controllerille, jota ei päästy tällä kertaa kokeilemaan ohjaimen puutteessa.

Peikkouhkaa ja päivityksiä

Goblin Menace -kentät ja niiden sisältö eivät sinällään yllätä. Ne ovat kuitenkin yhtä vetovoimaisia kuin alkuperäiset tasot, vaikka lisätehtävissä joutuukin ehkä useammin tylsähköihin taisteluihin. Peikot kidnappaavat Amadeuksen pahansisuisen vaimon, jolloin kolmikko lähtee pelastamaan tätä rumilusten kynsistä.  Goblin Menace -kenttiin piilotetut karttapalaset löydettyään pelaajalle aukeaa vielä eksklusiivi Wii U -kenttä.

Verkkopeliä testatessa peliseuraa löytyi ainakin tammikuussa mukavan nopeasti. Kolmen pelaajan yhteistyötila on luonteva Trine 2:n kaltaiselle pelille, joka kasvattaa mukavasti pelitunteja. Tammikuussa julkaistu päivitys kirkasti grafiikkaa ja mukaan lisättiin vielä tuki voice chatille ja Wii U:n Pro-ohjaimelle.

Laatua Suomesta

Trine 2: Director's Cut on paitsi laadukas latauspeli, myös Wii U:n tämän hetken parhaita nimikkeitä ylipäätään. Se on asettanut samalla riman muille Wii U:n eShopin "pikkupeleille", mikä toivottavasti takaa elämyksiä jatkossakin pikkusummalla.

Frozenbyten panostus Wii U:lle ei ole jäänyt huomaamatta. Eläköön Trine 2: Director's Cut!

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi