Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Turpasaunan toinen tuleminen

Viime vuonna ilmestyneen varsin suositun tappelupelin jatko-osa EA Sports UFC 2 päästää pelaajan toistaiseksi lähimmäksi realistista naamaan läiskimistä kotisohvan suojista.

Electronic Artsin toinen katsaus kamppailulajien kuninkaaseen tervehtii edellisen osan omistajia mukavasti heti alkuun antamalla käyttöön sarjan aiemmassa osassa rahalla tai ennakkotilaamalla hankitut ottelijat. Peliä on selkeästi suunnattu enemmän verkkopuolelle, muun muassa uuden Ultimate Team -pelimuodon kautta. Siinä pelaaja tekee itse viisi haluamaansa hahmoa eri painoluokista, tienaten niille keräilykorteilla aukaistavia erikoistekniikoita ja ominaisuusbonuksia. Oikeiden UFC-ottelutulosten veikkaaminen ja muita pelaajia vastaan tappeleminen kerryttävät pisteitä, joita voi käyttää keräilykorttien ostamiseen.

Muita pelimuotoja ovat uramoodi, jossa hahmonluonti on saanut lisää lihaa luiden ympärille, eivätkä harjoittelusessiot ole enää niin tuskaista pakkopullaa. Online-mestaruuksissa sijoitukset lasketaan ja julkaistaan alueittain, joten virtuaalista kunniaa himoitsevat saavat näkyvyyttä. Knockout-moodissa käytössä on vain lyönnit ja potkut, ja vanhassa tutussa head-to-headissä otellaan joko kavereita tai tuntemattomia vastaan.

Visuaalisesti EA Sports UFC 2 on vähintään yhtä kaunis kuin edeltäjänsäkin. Graafiset parannukset ovat näkyvimmillään vauriomallinnuksessa. Ruhjeet ja haavat näyttävät aidoilta, hiki kimmeltää myöhemmissä erissä ottelijoiden iholla ja kamppailijat ovat selkeästi tunnistettavia. Erityisesti silmille hyppää fysiikkamoottori, joka heiluttaa pitkä- ja lyhythiuksisten hahmojen kutreja realistisesti sekä pudottaa ottelijan kenttään oikein ajoitetulla potkulla jalkoihin. Tyrmäysanimaatiot generoidaan dynaamisesti, eli vastustajan liikerata iskun osuessa vaikuttaa siihen miten päin ja missä asennossa hän mattoon lätkähtää.

Perusteet peliin sisälle pääsemiseen ovat helpot, mutta nappeja rämppäämällä ei pärjää. Erilaisia erikoisliikkeitä on omaan makuun liiankin paljon. Ne eivät ole tulipalloja tai muita taikavoimia, vaan erikoisempia lyöntejä, potkuja ja maahanvientejä, jotka tulee ajoittaa vastustajan liikkeiden mukaan. Ajoitus onkin otteluissa alusta saakka todella tärkeää. Koska fysiikkamallinnus toimii dynaamisesti, ovat vastapalloon täräytetyt iskut näyttäviä ja ennen kaikkea tehokkaita. Pysty- ja mattopaini ovat muuttuneet huomattavasti edeltäjästään. Tattia paniikissa veivaamalla ei saa mitään hyödyllistä aikaan, vaan ottelijan hallitsemat tekniikat tulee tuntea ja painaa ohjainta halutun liikkeen suuntaan. Lukot ja kuristusotteet toimivat samalla minipelillä kuin edellisessä versiossa.

Perusteet peliin sisälle pääsemiseen ovat helpot, mutta nappeja rämppäämällä ei pärjää.

Ainoa vastaan tullut bugi on hölmön näköinen matossa kierähdys, joka ei sinänsä vaikuttanut muuhun kuin immersioon. Grafiikkapuolella ottelijoiden raajat saattavat välillä mennä vastustajan vaatetuksesta läpi, mutta senkin huomaa vasta tyrmäyksen jälkeisissä hidastuksissa. Isoin ja hämmentävin puute on kaksinkamppailumuodon satunnaishahmon valintanapin uupuminen. Varsinkin kun kyseinen ominaisuus on verkkokahinoissa jo olemassa.

EA Sports UFC 2 kattaa lähes kaikki enemmän ja vähemmän tunnetut UFC-ottelijat 250 hahmon kaartillaan. Suomalaisväriäkin löytyy Makwan Amirkhanin verran. Edellisen osan Bruce Lee on edelleen mukana, ja pankkikorttia höyläämällä saa legendaarisen Bas Rutteninkin pelattavaksi. Mainitsemisen arvoisia ovat myös Mike Tysonin huippuvuosien versio, sekä jo ikonisella naamatatuoinnilla somistettu tuoreempi kuvatus. Naisottelijoista isoimmat nimet ovat pelissä, onhan Ronda Rousey päässyt koristamaan jo pelin kansikuvaakin. Suomalaisväriä ei vielä siltä puolelta löydy, mutta uusia kamppailijoita lisätään peliin säännöllisesti sitä mukaa, kun he mainetta ja kunniaa oikeassa kehässä haalivat. Online-peleissä vastustajat löytyvät nopeasti kellonajasta riippumatta, eikä matchmakingin kanssa ole ollut ongelmia.

Peli voi jopa sytyttää kipinän lajin seuraamiseen, kuten allekirjoittaneelle aikoinaan kävi.

Lajin fanit saavat luonnollisesti pelistä paljon enemmän irti, mutta haastavampaa ja realistisempaa tappelupeliä kaipaavalle EA UFC 2 on joka tapauksessa oiva valinta. Peli voi jopa sytyttää kipinän lajin seuraamiseen, kuten allekirjoittaneelle aikoinaan kävi. Parhaimmillaan UFC 2 on kaverin kanssa mitellessä samalta sohvalta tai netin välityksellä. Mikäs sen mukavampaa, kuin hieroa kaveria turpaan ja ihastella erätauoilla lähikuvista aikaansaannoksiaan.

Arvostelija: Tommi Hintsala

Kommentit

Tässä on gameplayvideo. Itse pelissä kuva on huomattavasti terävämpi, youtube/PS4 videoeditori pienentää resoluution noin puoleen.

https://www.youtube.com/watch?v=g9dx-Jgcx7s

 

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi