Villainen paluu lankamaailmaan

Alkuperäinen Yoshi's Woolly World julkaistiin Wii U:lle kesällä 2015. Nyt puolisentoista vuotta myöhemmin Nintendo 3DS saa oman versionsa lankamaailman tasohyppelystä. Käsikonsoliversio kantaa nimeä Poochy & Yoshi's Woolly World. Se sisältää kaikki Wii U:lle julkaistut kentät sekä muutaman uuden tason. Kuten nimestä sopii päätellä, nyt peliä voi pelata myös Poochy-koirahahmolla. Pelistä on julkaistu kaksi versiota, joista toisen mukana tulee villainen koira-amiibo.

Peruskauraa uudessa kotelossa

Seikkailu alkaa, kun Yoshit ovat viettämässä aurinkoista kesäpäivää. Yhtäkkiä taivaalta lentää heidän arkkivihollisenaan tunnettu Kamek. Pahis onnistuu muuttamaan lähes kaikki dinot lankakeriksi. Vain yksi Yoshi onnistuu selviytymään.

Peli koostuu kuudesta maailmasta ja yhteensä yli 50 kentästä. Dinosaurusta ohjataan ylös sekä sivuille tattia liikauttamalla. Muista nappuloista otus hypähtää tai ampuu lankarullalla vihollista. Villasankari voi myös lentää lyhyitä matkoja, mikä auttaa pidemmissä siirtymissä. Liikkumisen ohella välillä lipaistaan kielellä viholliset suuhun. Hotkimansa vastustajat voi sitten puklauttaa pihalle tai vaikka muuntaa lankakeriksi.

Ammu pahiksia lankakerällä

Matkan varrelta kerätään jalokiviä, jotka lisäävät pistemäärää. Pojojen kerryttäminen kannattaa, sillä niillä voi ostaa erikoiskykyjä. Yksi kyvyistä muuttaa lankakerät isommiksi, mikä helpottaa vihollisiin tai muihin kohteisiin osumista.

Jokaiselta alueelta voi etsiä piilotettuja kukkia, lankakeriä ja kynämerkintöjä. Keräilykohteet avaavat esimerkiksi uusia asuja Yoshille. Jos taas onnistuu löytämään kaikki kukat, saa pelattavakseen erillisen bonuskentän. Tavaroita joutuu etsimään tarkoin, sillä ne on piilotettu viheliäästi valeseinien sisälle tai Mariosta tuttujen viemäriputkien alle.

Tasojen moniulotteisuus tekee pelaamisesta mukavaa. Valeseinät, pilvet taivaalla sekä monet muut piilopaikat pitävät sisällään runsaan määrän timantteja tai jopa etenemisreittejä. Pelatessa on helppo eksyä totaalisesti tieltään, jos ei vahtaa ympäristöään. Kenttiin sijoitetut nuolet kuitenkin neuvovat, mihin suuntaan Yoshin on tallusteltava.

Keräilyn ja seikkailun lomassa Yoshi kohtaa Kamekin joukkoja. Etenemistä yrittävät estää niin isot kuin pienetkin ilkimykset. Surman voi toteuttaa hyppäämällä vastustajan päälle tai sylkäisemällä lankakerän, joka niputtaa vastustajan toimeettomaksi. Pienempien lurjusten voittaminen on helppoa, mutta isompien roistojen taltuttamiseen tarvitaan hiottu taktiikka.

Vahvemmat loppuvastukset kohdataan pitkin pelastusoperaatiota. Alussa niiden päihittäminen on helppoa, mutta loppupäätä kohden taistelut muuttuvat rajummiksi. Lähtökohtaisesti taktiikka on aina sama. Vihulainen heittelee Yoshia kohden esimerkiksi tulipalloja ja piikikkäitä kiviä, ja Yoshin on väisteltävä sekä käytettävä erilaisia taktiikkoja kukistukseen. Apuvälineenä toimivat villapallot sekä ominaisuus, joka muuttaa dinon vasaraksi. Päävihulaisten listiminen avaa uuden kentän tai maailman.

Mitäänsanomattomat lisätehtävät

Touhutaan villamaailmassa muutakin kuin hypitään ja annetaan kielareita Kamekin kavereille. Scrapbook Threatressa voi kuunnella pelin musiikkia, tarkastella vihollishahmoja sekä osallistua tietovisaan, jossa oikein vastaamalla voittaa massiivisen määrän jalokiviä.

Poochy Hutissa suoritetaan annettuja tehtäviä Poochy-koiralla pentuineen. Vaatimuksena voi olla esimerkiksi kolmen ilmapallon puhkaiseminen tai tietyn jalokivimäärän kerääminen.

Yoshin päämajassa on kaikki tarvittavat välineet oman hahmon muokkaamiseen. Maalaustilassa dinon värityksen saa muuttaa haluamallaan tavalla. Pintakäsittelyn jälkeen Yoshi on jälleen valmis seikkailuun. Halutessaan oman luomuksensa voi jakaa StreetPass-palvelun kautta.

Valitettavasti lisäsisällöt tuntuvat hieman turhilta. Ekstramateriaali ei sykähdytä ja jää kertakokeiluun. Tietovisaakin jaksaa vain jalokivipalkintojen takia.

Vanhemmasta hieman ehostetumpi versio

Poochy & Yoshi's Woolly World ei juuri eroa aikaisemmasta Yoshi’s Woolly Worldista, mutta se on oiva lisä käsikonsolivalikoimaan. Näkyvimpänä erona taskuversiosta on jätetty pois nettipeli, jonka puuttuminen voi häiritä verkkopelejä tahkoavia pelaajia. Toisaalta 3DS:llä on enemmän villaisia kenttiä ja Poochy-koira – valitettavasti karvaturrilla päästään seikkailemaan vain pariin otteeseen.

Lienee hyvä mainita, että amiibo-tukea varten vanhempi Nintendo 3DS -konsoli vaatii erillisen NFC-lukijan. Peli toimii myös vanhemmalla 2DS-koneella, tosin ilman 3D-ominaisuuksia. Poochy-amiibon lisäksi yhteensopivia ovat aikaisemmin julkaistut Yoshi-amiibot.

Ei liene yllätys, että Nintendo on aika haka tasohyppelyissä. Poochy & Yoshi's Woolly World ei tee poikkeusta vaan menee ehdottomasti kärkikastiin. Villamaailmassa tekemistä riittää useammaksi illaksi, eikä muutama turhempi ominaisuus hetkauta hiottua kokonaisuutta pakkasen puolelle. Erityisesti silloin teos kannattaa ostaa, jos seikkailu jäi kokematta Wii U:lla.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi