Volat kaakkoon ja kesäkuntoon 2017

Just Dance -sarja on liikuttanut tanssijoita jo vuodesta 2009 alkaen. Uusin osa Just Dance 2017 tuo mukanaan vanhoja ja uusia biisejä. Ensimmäisestä osasta lähtien tanssit ovat kehittyneet vuosi vuodelta. Viimeisimpänä mukaan on yhdistetty älypuhelinominaisuus, jonka ansiosta konsolin kameraa ei välttämättä enää tarvita. Kysymys kuuluukin, miksi uudet osat jaksavat tanssituttaa?

Sarjan suurin viehätys perustuu yksinkertaisuuteen. Hankitaan tuoreimmat hitit, puristetaan ne pakettiin, lisätään nykyteknologiaa ja pistetään myyntiin. Kuka tahansa voi ryhtyä tanssijaksi ja tuntea olonsa tyytyväiseksi. Tuoreimmassa osassa on yhteensä kuusi pelimuotoa. Mukana on muun muassa tanssikilpailua itseään ja muita tanssijoita vastaan. Samasta valikosta pääsee katsomaan Just Dance TV:tä, johon muut lanteiden keinuttajat ovat ladanneet omia tanssivideoitaan.

Erillistä harjoitustilaa ei ole, mikä haittaa liikkeiden opettelemista. Osa biiseistä ja koreografeista on vaikeita, joten oppimiseen menee aikaa. Sisällöt on suunniteltu fiksusti, sillä osa harjoituksista perustuu pelkästään yläkroppaan, kun toiset taas vahvistavat jalkojen lihaksia. Yleensä tanssipelit kuuluvat kategoriaan, joille nauretaan kahvipöydissä. Totuus on aivan toista. Jo muutaman kerran jälkeen huomaa, kuinka hiki valuu pitkin otsaa ja lihakset tuntuvat väsyneiltä. Askellusten ja kropan ketkuttamisen ei tarvitse olla täydellistä, vaikka pisteitä jaetaankin osaamisen mukaan. Tärkeintä on yrittäminen ja hauskanpito.

Tämä tanssitunti voi tulla kalliiksi

Vuodesta 2016 alkaen Just Dance -peleissä on voinut käyttää konsoleiden tarvikekameroiden sijaan älypuhelinta. Mobiililaitteelle tulee ladata Just Dance Controller -sovellus, ja luuri yhdistetään konsolin kanssa samaan langattomaan verkkoon, minkä jälkeen liikkeet siirtyvät langattomasti konsoliin. Ajatus on hyvä, mutta toteutus ontuu. Kalliin puhelimen kädessä pitäminen tanssiessa voi koitua kohtaloksi. Tanssiaskelien muuttuessa rajuksi saattaa luuri singahtaa kätösistä. Olisikin hyvä, jos fyysisen pelikopion mukana tulisi hihna tai pussukka, jolla voi sitoa puhelimen ranteeseen kiinni. Jos kännykkää ei halua käyttää, tarvitaan tanssien suorittamiseen konsolin oma kamera.

Bailaamisen oheessa on mahdollista luritella kappaleiden sanoja. Lyriikoita voi lukea ruudun alalaidasta pomppimisen ohessa. Kahden asian tekeminen yhtä aikaa lisää treenien vaativuutta ja tuo pelaajalle lisäpisteitä.

Hittiä hitin perään

Hauskanpitoon tarvitaan muutakin kuin hyvä tekniikka. Just Dance 2017 biisikirjasto tarjoaa yhteensä 40 kappaletta. Mukana on muun muassa David Guetan Titanium, Justin Bieberin Sorry, Will.i.amin Scream and Shout ja Shakiran Hips Don't Lie. Jos paketissa tulevat biisit eivät riitä, voi tilata Ubisoftin tarjoaman Just Dance Unlimited -palvelun. Kuukausi- tai vuosimaksulla toimiva palvelu tarjoaa yli 200 kappaletta, joiden parissa voi jorata rajattomasti. Lisäsisällön hinta vaihtelee vajaasta viidestä eurosta 30 euroon, riippuen tilauksen kestosta. Hyvin suoritetuista tansseista palkitaan lisäkappaleilla, jotka ovat voimassa rajoitetun ajan.

Koreografiat ovat nokkelia ja useimmiten mukailevat alkuperäisten biisien musavideoissa nähtyjä liikkeitä. Tämä helpottaa opettelua, jos esimerkiksi kyseisen artistin materiaali on tuttua. Harmillisesti tunnettujen musikaalien liikkeet poikkeavat liiaksi alkuperäisistä, mikä kuitenkin haitannee vain tosifaneja.

Hikeä puskee ja jalat veltostuu

Just Dance 2017 on mukava lisä pelikirjastoon. Sen käyttäminen on helppoa, ja yhteensopivuus älypuhelinten kanssa madaltaa hankkimiskynnystä. Tanssiminen on mukavaa yksin tai ryhmässä, joten hauskanpito on taattua. Kokemuksen hinnaksi tulee palvelujen ostomäärista riippuen ensimmäisenä vuonna noin 90 euroa. Kun summaa vertaa tanssikoulujen hintoihin tai salimaksuihin, saattaa Matin sijaan kukkaroon jopa jäädä rahaa. Digiurheilu on oiva vaihtoehto ryhmäliikuntatunteille ja sopii mainiosti sellaisille henkilöille, joita julkisesti liikkuminen ahdistaa. Teos passaa mainiosti myös illanviettoihin, kunhan tanssitilaa riittää. Osaamistaan voivat näyttää niin ammattitanssijat kuin lavatanssien partaveitsetkin.

Kokonaisuutena bailupaketti on erittäin hyvä ja jättää vähän parantamisen varaa. Sarjan tulevaisuus näyttää lupaavalta, jos kappalelistaus pidetään ajankohtaisena. Ennen treenejä on suositeltavaa hankkia kunnon tanssihousut ja juomapullo, sillä hikoilua on luvassa.

Kirjaudu kommentoidaksesi