Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Animal Crossing New Leaf Welcome amiibo banneri

Vuoden peli, kenties useammankin, nyt kera amiibojen

Viimeisin Animal Crossing -peli on saanut uuden elämän. Welcome amiibo -sisältö tuo uutta puhtia neljä vuotta vanhaan ja satoja tunteja pelaajien kuluttamaan julkaisuun. Amiibot saa mukaan joko lataamalla ilmaisen päivityksen alkuperäiseen Animal Crossing: New Leafiin tai ostamalla pelin uuden paketoinnin, jossa lisärit tulevat mukana.

Mutta miksi 3DS:n Animal Crossing: New Leaf - Welcome amiibo on vuoden peli, kenties useammankin? Se selviää lukemalla eteenpäin.

Elukoiden vallankumous

Mikäli eläinkylän elämää simuloiva Animal Crossing on vieras, niin kerrataan hieman. Alussa pelaaja nimeää hahmonsa ja määränpäänä olevan kylän, minkä lisäksi alueen yleinen sommittelu valitaan muutamasta vaihtoehdosta. Ja kuinka ollakaan, pelaajan avatar päätyy yllättäen ja pyytämättä äskettäin nimeämänsä kylän pormestariksi. Tästä alkaa matka kohti vastuuta ja tuppukylän väkiluvun kasvamista.

Matkan alussa on asuntolainaa, sen takaisinmaksua, oman asumuksen täyttämistä huonekaluilla, rahan keräämistä ja naapurustoon tutustumista. Kuulostaa samalta mitä oikeassakin elämässä tehdään uudelle paikkakunnalle muutettaessa, mutta Animal Crossingissa tämä kaikki on onneksi reilusti kepeämpää ja helpompaa. Kahisevan kerääminenkin käy esimerkiksi rannoilta löytyvien simpukoiden ja muiden romppeiden panttaamisesta paikalliseen putiikkiin.

Kylässä pyörimistä maustavat omalaatuiset eläinnaapurit, jotka neuvovat pelaajaa, esittävät pyyntöjä ja puhelevat persoonallisia juttujaan. Alussa väkeä on vähänlaisesti, mutta ei aikaakaan, kun tontteja aletaan varata uusien elikoiden taloja varten. Normaalin palloilun ja hyörimisen lisäksi koettavana on erilaisia tapahtumia, kuten kalastuskisoja, teemapäiviä ja lähikaupan alennusmyyntejä. Lisäksi maasta kaivettavia fossiileja, kalastettavia fisuja, taidetta sekä ötököitä voi lahjoittaa museon kokoelmiin. Kaikki tämä sekä kylän pienimuotoinen kehittäminen ovat jo itsessään varsin mukavaa puuhaa, mutta Welcome amiibo -versio tarjoaa vielä lisää.

Nuevos amiibos

Animal Crossing: New Leaf - Welcome amiibon viimeiset kaksi sanaa ilmaisevat, että se tarjoaa tukevan määrän lisäsisältöä originaaliin 3DS-nimikkeeseen verrattuna. Ilmiselvin uutuusominaisuus on mahdollisuus lukea peliin amiibo-kortteja sekä -figuureja. Tätä asiaa silmällä pitäen onkin julkaistu suuri valikoima yllätys, yllätys amiibo-kortteja sekä -figuureita. Ne tuovat kylään erilaisia otuksia vieraiksi sekä mahdollistavat uusien huonekalujen ja vaateparsien hankkimisen. Fyysisen Welcome amiibo -kasetin mukana saa näppärästi yhden kortin, jolla toimintoa pääsee testaamaan.

Sisäänlukea voi eläinhahmojen lisäksi myös Zelda- sekä Splatoon-sarjojen amiiboja. Yllätys oli todella positiivinen, kun Link-figuurin avulla kylään pystyi kutsumaan Twilight Princessin sutta muistuttavan hahmon. Lisäksi hukkaselta on mahdollista ostaa Zelda-aiheisia sälää, jolla koristaa omaa tönöä sekä ulkoasua. Varsin hauska ja positiivinen lisä, joka esittelee amiibojen ideaa näppärästi.

Uutta on myös kylän vieressä sijaitseva nuotiopaikka, jossa Harvey-niminen otus istuu, höpisee ja kauppaa erilaisia huonekaluja. Samaiselle aukiolle kurvaa joka päivä jokin vieraampi eläinhahmo, jolta voi ostaa mööpeleitä sekä tapetteja kotinsa täytteeksi. Täällä tehtävät kaupat käyttävät uutta maksuvälinettä, MEOW-kuponkeja. Näitä lappusia saa suorittamalla kaupungintalolta saapuvia tehtäväntapaisia tai lukemalla amiiboja peliin päivittäin. Niistä ei varsinaisesti pulaa tule, sillä valuuttaa tulee ansaittua vahingossakin.

Kyläelämän syövereihin on piilotettu kaksi uutta – mutta kovin tuttua – esinettä, joiden avulla päästään pelailemaan kahta tuoretta minipeliä. Tämän lisäksi Animal Crossing: Happy Home Designeria pelanneet saavat siinä käyttämiään kalusteita uuteen kämppäänsä.

Kyseessä on vuoden peli

Tosiaan, Animal Crossing on vuoden peli, luultavasti useammankin. Nimittäin aika eläinristeyksen maailmassa etenee samaa tahtia tosielämän kanssa. Kun kello ranteessasi tai kännykässäsi näyttää puoltayötä, on se puoliyö myös omassa kylässäsi. Kun näet ikkunastasi lunta, on myös Animal Crossingin maailmassa talvi. Eri vuodenajat näyttäytyvät omine ominaisuuksineen, tapahtumineen ja maisemineen. Kesällä on enemmän ötököitä kerättäväksi kuin talvella, lahjoja jaetaan jouluaattona, kesällä rusketutaan.

Näin ollen kaikkea kylässä tapahtuvia asioita ei voi millään nähdä vaikkapa kuukauden aikajaksolla. Mikäli Animal Crossingin kaiken tarjonnan haluaa kokea, on sitä syytä pelata vähintään sen vuoden verran. Tämä reaaliajassa eteneminen onkin kokemuksen yksi vinkeimpiä piirteitä.

Tästä johtuen kyseessä on vuoden peli. Kenties useammankin.

Jakaminen on välittämistä

Kun oma kylä on täydessä tikissä tai tunnet olosi muuten vieraanvaraiseksi, voit avata portin kaverilistasi tuttavuuksille. Näin he pääsevät tutustumaan kylääsi ja rellestämään, kalastamaan tai tutkimusmatkailemaan siellä kanssasi. Kylänraitille mahtuu kerrallaan kolme vierasta.

Oman asumuksesi voit jakaa kohtaamillesi 3DS-käyttäjille StreetPass-toiminnon avulla. Kadulla vastaantulevien pelaajien tönöt ilmestyvät erilliselle alueelle vapaasti tutkittavaksi. Ensimmäinen talo, johon tämä arvostelija pääsi StreetPassin avulla visiteeraamaan, suorastaan järkytti prameudellaan. Oma yksikerroksinen hökkeli aiheutti sen rinnalla vain häpeää.

Vierailupäivä on aina huomenna

Virtuaalikylän hallinnointi on koukuttavaa. Se ei välttämättä tekstin välityksellä siltä kuulosta, mutta jo oman talon sisustamiseen saa kulutettua huomaamattaan monia hetkiä. Tarjolla olevat koristeet ja huonekalut eroavat kiitettävästi, mikä auttaa tässä asiassa huomattavan paljon. Tekemistä riittää ja puuhailuun voi käyttää reilusti aikaa, sillä monet muutokset astuvat voimaan aina "huomenna". Haluatko laajentaa talosi? Se tapahtuu huomenna. Kutsut uuden asukkaan kylään? Hän muuttaa huomenissa. Tilaamasi huonekalut saapuvat postilaatikkoosi parin päivän sisään.

Ei tästä voi kuin tykätä.

Mikäli muuten haluaa, voi nollata Welcome amiibo -setin käyttöönotossa alkuperäisen kylänsä huomattavaa rahasummaa vastaan ja aloittaa pormestarin uransa alusta.

Pienoista naputettavaakin esiintyy, mutta ei mitään kovinkaan suurta. Samalla kasetilla ei voi asuttaa kuin yhtä ja samaa kylää. Tämä tarkoittaa myös sitä, että vain ensimmäisenä luotu hahmo toimii pormestarina, kun taas myöhemmät kyläläiset käyttäyvät perusasukin tapaan. Graafisesti kyseessä ei ole maailman näyttävin teos, mutta ilme on värikäs ja söpö. Musiikkipuoli puolestaan vaihtelee yksinkertaisen simppelistä mukavan tunnelmalliseen.

Amiibos por vida

Vaikka Animal Crossing: New Leafin Welcome amiibo -lisäsisältö olisikin tehty vain korttien ja figuurien myyntiä ajatellen, on se varsin hyvä oheistuote jo valmiiksi mainioon peliin. Originaalinimikkeen päivittämättä jättämiselle ei ole käytännössä mitään perustelua. Kaiken sisällön yhdellä kertaa tuova fyysinen peli on myös mainio tapa hypätä eläinristeyksen maailmaan ensikertalaisena. Ei tästä voi kuin tykätä.

Kommentit

Entä kun on jouluaatto mutta ikkunasta EI tosiaankaan näy lunta..? ;(

Valitettavasti, alapeukkua sille. Midgarissa, eli meikän AC-kylässä, sen sijaan on lunta vaikka muille jakaa. Ei ihan mene tasan nämä nallekarkit.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi